Contact opnemen met Google Workspace-support

Als Google Workspace-beheerder kunt u voor support rechtstreeks contact opnemen met Google. Welke supportopties u heeft, hangt af van uw abonnement, maar er is altijd een manier om contact met ons op te nemen.

Gebruikt u Essentials Starter? Als u contact wilt opnemen met support, moet u overschakelen naar Enterprise Essentials.

Voordat u begint

Zorg dat u de relevante informatie controleert en verzamelt voordat u contact opneemt met support. Ga naar Voordat u contact opneemt met support: belangrijke gegevens verzamelen voor meer informatie.

Contact met ons opnemen

Zo neemt u contact op met een supportspecialist voor hulp met uw Google Workspace-account:

Admin Help
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Klik rechtsboven in de Beheerdersconsole op Hulp nodig? .
  3. Beschrijf uw probleem in het venster van de hulpassistent en klik op Sturen .
  4. Als u een Help-artikel ziet dat te maken heeft met uw probleem, klikt u erop om het te bekijken.
  5. Als u nog steeds hulp nodig heeft, klikt u op:
    • Zoek naar iets anders en herhaal stap 3-4.
    • Ga door naar support en ga door met de volgende stappen.
  6. Als u onlangs een supportaanvraag heeft ingediend, kiest u een optie:
    • Als het probleem betrekking heeft op de case, klikt u op de case en leest u het bericht. Als het bericht niet nuttig is, klikt u op Nee en gaat u door met stap 10.
    • Als uw probleem niet gerelateerd is aan de case, klikt u op Mijn probleem heeft niet te maken met het bovenstaande.
  7. Selecteer de beschrijving van het probleem en bekijk de informatie of klik op Help me met iets anders of Ik heb meer hulp nodig.
  8. Geef een korte beschrijving van het probleem en klik op Sturen .
  9. Klik op de optie die uw probleem het best beschrijft en controleer de informatie of klik op Dit heeft niet geholpen, doorgaan naar support of Ik heb meer hulp nodig.
  10. Selecteer het kanaal dat u wilt gebruiken voor contact en uw voorkeurstaal en klik op Chat starten of Sturen.

Heeft u geen toegang tot de Beheerdersconsole? Ga voor hulp naar Ik kan niet inloggen bij de Beheerdersconsole.

Online hulp krijgen voor Google Workspace

Helpcentrum

Helpcentrum voor beheerders: Zoek in documentatie over het beheer van Google Workspace-gebruikers en ‑services.

Bekende uitval

Google Workspace-statusdashboard: Controleer de status van kernservices (Gmail, Google Agenda etc.).

Google Workspace-community

Google Workspace-community: Stel vragen over probleemoplossing en krijg antwoorden van Google Workspace-productexperts en andere beheerders.

Beheerderscommunity

Google Workspace-community voor beheerders: Word lid van deze community om het laatste nieuws en de nieuwste bronnen voor Google Workspace te bekijken, waaronder gesprekken met medebeheerders, lanceringsaankondigingen, productupdates en planningen.

Social media

@askworkspace: Volg ons Twitter-kanaal voor snelle support, communicatie over incidenten en zelfhulptips.

Supportbeleid

Dit beleid geldt alleen voor beheerders.

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Hoe wordt de prioriteit van een probleem bepaald?

We onderzoeken problemen volgens prioriteitsniveau en meldtijd. U kunt binnen 1 werkdag een eerste reactie verwachten.

Prioriteit en type probleem Voorbeeld
P1: Kritiek probleem met toegang tot de service, betreft meer dan 1 gebruiker. De service is niet beschikbaar of is onbruikbaar en er is geen tijdelijke oplossing. Wijdverspreide e-mailvertraging van het grootste deel van de e-mails die worden gestuurd of ontvangen.
P2: Kritiek probleem met toegang tot de service, betreft 1 gebruiker, of het probleem is van invloed op de samenwerking tussen gebruikers. Het product werkt niet goed en er is geen tijdelijke oplossing. Een gebruiker kan geen e-mails openen en krijgt een 500-foutmelding.
P3: Het product werkt niet goed, maar er is een tijdelijke oplossing. Een post op een groepsforum kan niet worden verwijderd met de knop Verwijderen, maar het bericht kan wel worden verwijderd door de URL aan te passen.
P4: Het product werkt niet zoals gewenst, maar functioneert wel en een tijdelijke oplossing is niet nodig. Een gebruiker kan niet makkelijk nieuwe woorden toevoegen aan het woordenboek van de spellingcontrole.

Aanvullend onderzoek

We hebben misschien meer informatie van u nodig om aanvullende tests uit te voeren. In dit geval kunnen we u vragen het volgende te doen:

• De exacte stappen beschrijven waardoor het probleem wordt veroorzaakt.
  • Stappen voor probleemoplossing uitvoeren.
  • Meer informatie verzamelen en sturen, zoals logbestanden of berichtheaders.

We kunnen uw probleem ook doorsturen naar een team van specialisten, zodat zij het verder kunnen onderzoeken. De tijd die het duurt om een probleem op te lossen, hangt af van de complexiteit ervan en of alle vereiste gegevens beschikbaar zijn.

Bewaarperiode voor interne logbestanden

We bewaren onze interne logbestanden maar korte tijd om uw privacy en beveiliging te waarborgen. Terwijl we het probleem onderzoeken, kunnen we u vragen recentere informatie te sturen, omdat we misschien geen toegang meer hebben tot die informatie in onze eigen logboeken.

Mogelijke oplossingen

Ongeacht het type probleem streven we ernaar u een oplossing te bieden. Afhankelijk van het probleem zijn de volgende oplossingen mogelijk:

• We lossen het probleem op, bieden u een oplossing die u zelf kunt uitvoeren of beantwoorden uw vraag.
  • We bevestigen dat het probleem dat u heeft gemeld een ontbrekende functie is. U kunt het probleem indienen als functie-idee in Google Cloud Communities.
  • We kunnen het probleem niet reproduceren, maar geven u aanbevelingen om het verder te onderzoeken.
  • We vragen een productteam van derden om te helpen en brengen u met hen in contact voor verdere hulp.
  • We kunnen het probleem dat u heeft gemeld niet oplossen of hebben bepaald dat het niet wordt ondersteund.
  • We lossen een uitval op die op het Google Workspace-statusdashboard staat beschreven en sturen u een servicekrediet en/of incidentrapport als u daar specifiek om vraagt.

Wanneer het probleem is opgelost, krijgt u per e-mail een enquête waarin we uw mening vragen over hoe we het probleem hebben afgehandeld. Uw feedback is erg belangrijk voor ons om verbeteringen aan te brengen in onze supportstructuur en onze producten.

Zoals uw bedrijf groeit, groeien wij ook. We zetten een selecte groep betrouwbare dienstverleners in om de nodige support te bieden aan ons groeiende klantenbestand. Net als onze klanten zijn deze dienstverleners heel divers. Ze spreken veel talen en bevinden zich op strategische locaties, zodat we u altijd support kunnen bieden wanneer u dat nodig heeft. Alle dienstverleners doorlopen een streng selectieproces, zodat we zeker weten dat ze de vereiste technische ervaring hebben. En we handhaven het juiste niveau van beveiliging en privacy, zodat we u samen de beste support kunnen bieden.