Contact opnemen met Google Workspace-support

Als Google Workspace-beheerder kunt u rechtstreeks contact opnemen met Google voor support. Welke supportopties u heeft, hangt af van uw abonnement, maar er is altijd een manier om contact met ons op te nemen.

Gebruikt u de Essentials Starter-versie? Als u contact wilt opnemen met support, moet u upgraden naar Enterprise Essentials.

Contact met ons opnemen

Zo neemt u contact op met een supportspecialist voor hulp met uw Google Workspace-account:

Admin Help
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Klik rechtsboven in de Beheerdersconsole op Hulp nodig? "".
  3. Klik in het Help-venster op Contact opnemen met support.

Heeft u geen toegang tot de Beheerdersconsole? Zie Ik kan niet inloggen bij de Beheerdersconsole voor hulp.

Online hulp krijgen voor Google Workspace

""

Helpcentrum

Helpcentrum voor beheerders: Zoek in documentatie over het beheer van Google Workspace-gebruikers en -services.

""

Bekende uitval

Google Workspace-statusdashboard: Bekijk de status van kernservices (Gmail, Agenda etc.).

""

Google Workspace-community

Google Workspace-community: Stel vragen over probleemoplossing en krijg antwoorden van Google Workspace-productexperts en andere beheerders.

""

Google Cloud-community

Google Cloud-community voor beheerders: Word lid van deze community om het laatste nieuws en de nieuwste bronnen voor Google Workspace te bekijken, waaronder gesprekken met medebeheerders, lanceringsaankondigingen, productupdates en planningen.

""

Social media

@askworkspace: Volg ons Twitter-kanaal voor snelle support, communicatie over incidenten en zelfhulptips.

Supportbeleid

Dit beleid geldt alleen voor beheerders.

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Hoe wordt de prioriteit van een probleem bepaald?

We onderzoeken problemen volgens prioriteitsniveau en meldtijd. U kunt binnen 1 werkdag een eerste reactie verwachten.

Prioriteit en type probleem Voorbeeld
P1: Kritiek probleem met toegang tot de service, betreft meer dan 1 gebruiker. De service is niet beschikbaar of is onbruikbaar en er is geen tijdelijke oplossing. Wijdverspreide e-mailvertraging van het grootste deel van de e-mails die worden gestuurd of ontvangen.
P2: Kritiek probleem met toegang tot de service, betreft 1 gebruiker, of het probleem is van invloed op de samenwerking tussen gebruikers. Het product werkt niet goed en er is geen tijdelijke oplossing. Een gebruiker kan zijn e-mails niet openen en ziet een 500-foutmelding.
P3: Het product werkt niet goed, maar er is een tijdelijke oplossing. Een post op een groepsforum kan niet worden verwijderd met de knop Verwijderen, maar het bericht kan wel worden verwijderd door de URL aan te passen.
P4: Het product werkt niet zoals gewenst, maar functioneert wel en een tijdelijke oplossing is niet nodig. Een gebruiker kan niet eenvoudig nieuwe woorden toevoegen aan het woordenboek van de spellingcontrole.

Aanvullend onderzoek

We hebben misschien meer informatie van u nodig om aanvullende tests uit te voeren. In dit geval kunnen we u vragen het volgende te doen:

• De exacte stappen omschrijven waardoor het probleem wordt veroorzaakt
  • Stappen voor probleemoplossing uitvoeren
  • Aanvullende gegevens verzamelen en sturen, zoals logboekbestanden of berichtkopteksten
We kunnen uw probleem ook doorsturen naar een team van specialisten, zodat zij het verder kunnen onderzoeken. De tijd die het duurt om een probleem op te lossen, hangt af van de complexiteit van het probleem en of alle benodigde gegevens beschikbaar zijn.
Mogelijke oplossingen

Ongeacht het type probleem streven we ernaar u een oplossing te bieden. Afhankelijk van het probleem zijn de volgende oplossingen mogelijk:

• We lossen het probleem op, bieden u een oplossing die u zelf kunt uitvoeren of beantwoorden uw vraag.
  • We bevestigen dat het probleem dat u heeft gemeld een ontbrekende functie is. U kunt het probleem indienen als functie-idee in Google Cloud Connect.
  • We kunnen het probleem niet reproduceren, maar geven u aanbevelingen om het verder te onderzoeken.
  • We vragen een productteam van derden om te helpen en brengen u met hen in contact voor verdere hulp.
  • We kunnen het probleem dat u heeft gemeld niet oplossen of hebben bepaald dat het niet wordt ondersteund.
  • We lossen een uitval op die op het Google Workspace-statusdashboard staat beschreven en sturen u een servicekrediet en/of incidentrapport als u daar specifiek om vraagt.

Wanneer het probleem is opgelost, krijgt u per e-mail een enquête waarin we uw mening vragen over hoe we het probleem hebben afgehandeld. Uw feedback is erg belangrijk voor ons om verbeteringen aan te brengen in onze supportstructuur en onze producten.

Zoals uw bedrijf groeit, groeien wij ook. We zetten een selecte groep betrouwbare dienstverleners in om de benodigde support te leveren aan ons groeiende klantenbestand. Net als onze klanten zijn deze dienstverleners zeer divers. Ze spreken veel talen en bevinden zich op strategische locaties, zodat we u altijd support kunnen bieden wanneer u dat nodig heeft. Alle dienstverleners doorlopen een streng selectieproces, zodat we zeker weten dat ze de technische ervaring hebben die nodig is. En we handhaven het juiste niveau van beveiliging en privacy, zodat we u samen de beste support kunnen bieden.