Wijzigingen aan het opslagbeleid voor Workspace for Education

1. Informatie over wijzigingen in het opslagbeleid

G Suite for Education heet nu Google Workspace for Education. Meer informatie

We hebben onlangs aangekondigd dat er een nieuw opslagmodel komt, waarmee scholen en universiteiten als basis 100 TB gecombineerde opslag krijgen die wordt gedeeld door alle gebruikers. In het nieuwe model krijgt u genoeg opslag voor meer dan 100 miljoen documenten, 8 miljoen presentaties of 400.000 uur aan video. Dit beleid wordt in juli 2022 van kracht voor alle bestaande klanten met een Google Workspace for Education-versie. Het wordt meteen van kracht voor nieuwe klanten die zich in 2022 aanmelden. Bekijk de aankondiging op de blog voor meer informatie.

Hoe weet ik of dit gevolgen heeft voor mijn organisatie?

Veel klanten gebruiken Google Workspace for Education Fundamentals (voorheen G Suite for Education), waarbij ze al 100 TB gratis opslag krijgen voor hun domein.

Ga als volgt te werk om te controleren hoeveel opslag u gebruikt:

1. Ga naar het artikel App-rapporten in uw organisatie bekijken.
  2. Volg de stappen om naar het rapport Accountsand thenTotale gebruikte opslag te gaan.

Veelgestelde vragen over opslag

Wat betekent 'gecombineerde opslag'?

Gecombineerde opslag is gedeelde opslag voor al uw gebruikers voor alles in hun account, inclusief, maar niet beperkt tot, bestanden in Google Drive, Gmail en Google Foto's. Zie Hoe werkt Google Workspace-opslag? voor meer informatie.

Wanneer wordt het nieuwe opslagbeleid afgedwongen door Google?

Dit beleid wordt in juli 2022 van kracht voor alle bestaande klanten met een Google Workspace for Education-versie. Het wordt meteen van kracht voor nieuwe klanten die zich in 2022 aanmelden. We willen graag zorgen dat u deze wijziging in goede banen kunt leiden. Daarom lanceren we nieuwe instellingen waarmee u het opslaggebruik in uw organisatie kunt controleren en beheren.

We willen bovendien zorgen dat gebruikers in erkende onderwijsinstellingen niet per ongeluk de toegang tot belangrijke services (zoals e-mail) kwijtraken vanwege de opslaglimieten. Met de tools die we bieden, kunt u in kaart brengen hoeveel opslag u nodig heeft. Organisaties die de opslaglimiet bijna hebben bereikt, krijgen van ons een waarschuwing.

Wat moet ik doen als ik meer opslag nodig heb?

Instellingen met meer dan 20.000 leerlingen, docenten en andere medewerkers of 20.000 maandelijks actieve gebruikers, die voldoen aan de Servicevoorwaarden en het Beleid voor acceptabel gebruik, krijgen meer opslag. Dit proces wordt eind 2021 uitgerold.

Organisaties die extra opslag nodig hebben, kunnen dit krijgen door Education Plus of de Teaching and Learning Upgrade te kopen. Als de aanvullende versies beschikbaar komen, krijgt u de mogelijkheid om te upgraden. Versies vergelijken