Groepssynchronisatie instellen

Deze pagina is bedoeld voor Cloud Directory Sync. Als u Google Cloud Directory Sync (GCDS) gebruikt, gaat u naar GCDS. Cloud Directory Sync bevindt zich momenteel in een openbare bèta.

Cloud Directory Sync synchroniseert de groepsnaam, groepskenmerken en het lidmaatschap naar uw Google Cloud-directory.

Voordat u begint

U moet een gebruikerssynchronisatie instellen voordat u een groepssynchronisatie kunt instellen. Zie Gebruikerssynchronisatie instellen voor meer informatie.

De groepen instellen die moeten worden gesynchroniseerd

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Stap 1: De groepen selecteren

Cloud Directory Sync synchroniseert geen beveiligingsgroepen.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenDirectory Sync.
  3. Klik op de naam van de externe directory.
  4. Klik op Groepssynchronisatie instellen.
  5. (Alleen Active Directory) Vul bij Base DN de Base DN-naam (Distinguished Name) in.

Voorbeeld: ou=Sales, dc=example, dc=com. In dit voorbeeld zoekt Cloud Directory Sync naar groepen onder de organisatie-eenheid Sales.

6. (Alleen Azure Active Directory) Kies een optie:
    • Als u alle groepen in uw externe directory wilt synchroniseren, selecteert u Alle groepen synchroniseren.
    • Als u bepaalde groepen wilt synchroniseren, selecteert u Geselecteerde groepen synchroniseren en vult u de groepen in, gescheiden door komma's. Klik op Verifiëren om te controleren of de groepen bestaan in uw externe directory.
  7. Klik op Doorgaan.
Stap 2: Wijs de groepskenmerken toe
  1. Bevestig of typ bij Vereiste kenmerken de kenmerken van de externe directory die zijn toegewezen aan de volgende groepskenmerken in de Google Cloud-directory:
    • E-mailadres van groep (vereist)
    • Weergavenaam van groep (vereist)
    • Groepsleden (vereist)
    • Groepseigenaar (vereist)
    • Groepsbeschrijving

Ga voor ondersteunde Azure Active Directory-kenmerken naar Brontype voor gebruiker: Property's.

2. Klik op Doorgaan.
Stap 3: Groepen verwijderen die niet in de externe directory worden gevonden (optioneel)

Belangrijk: Als een groep is verwijderd, kan die niet meer worden hersteld.

U kunt een groep verwijderen uit de Google Cloud-directory als deze niet wordt gevonden in het groepsbereik in de externe directory.

Zo verwijdert u groepen die niet in de externe directory staan:

1. Vink het vakje aan voor Groep verwijderen in de Google-directory.

Als u groepen niet wilt verwijderen, vinkt u het vakje uit.

2. Klik op Doorgaan.
Stap 4: Beveiligingsmaatregelen instellen

U kunt ervoor kiezen de voorwaarden in te stellen waaronder een synchronisatie automatisch wordt geannuleerd. Als de synchronisatie de limieten van beveiligingsmaatregelen overschrijdt, wordt de synchronisatie automatisch geannuleerd en worden er geen groepen verwijderd. Er worden pas weer synchronisaties uitgevoerd als u de synchronisatie handmatig start.

Zo stelt u een beveiligingsmaatregel in:

1. Selecteer bij Beveiligingsmaatregelen de optie Stel een percentage groepen in of Stel een totaal aantal groepen in en geef een percentage of getal op.
  2. Klik op Synchronisatie simuleren.
  3. Als een beveiligingsmaatregel wordt geactiveerd, krijgt u een melding van het Meldingencentrum met informatie over de mislukte synchronisatie. U kunt ook aanvullende gegevens bekijken in het controlelogboek. Zie Het meldingencentrum gebruiken en Logboekgebeurtenissen bekijken voor Cloud Directory Sync voor meer informatie.

Wat gebeurt er nu?

Cloud Directory Sync simuleert een synchronisatie. Afhankelijk van de hoeveelheid gegevens kan het proces een uur duren.

De status van een simulatie tonen

U kunt teruggaan naar de pagina met directorygegevens om de status van de simulatie te bekijken. In de logboekgebeurtenissen in Cloud Directory Sync kunt u ook zien of de simulatie is voltooid:

1. Open de Cloud Directory Sync-logboekgebeurtenissen.

Zie Toegang krijgen tot gegevens over Cloud Directory Sync-logboeken voor meer informatie.

2. Klik op Een filter toevoegenand thenGebeurtenis.
  3. Selecteer Synchronisatie voltooid en klik op Toepassen.

Als u Ja ziet in de kolom Simulatie, ziet u dat de simulatie is voltooid. U moet mogelijk de kolom Simulatie toevoegen om de resultaten te zien.

De resultaten van een simulatiesynchronisatie checken

Klik als de simulatie is voltooid op de pagina met directorygegevens op Simulatielogboek bekijken.

Gerelateerd onderwerp

De domeinnaam vervangen voor gesynchroniseerde gebruikers

Volgende stap

Een synchronisatie uitvoeren

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.