Byt till Enterprise Standard

Om du köpte din tjänst från en återförsäljare går du hit istället  |  Har jag en återförsäljare?

Om du har årsavgift kan du nedgradera till utgåvor när du har bytt från årsavgift till flexibel avgift.

Om du vill uppgradera från den äldre kostnadsfria utgåvan av G Suite går du hit i stället.

Du kan flytta över din prenumeration på G Suite eller Google Workspace till Enterprise Standard.

Det här bör du veta innan du byter utgåva

• När du byter får alla samma prenumeration. Det går till exempel inte att flytta vissa användare till Business Plus medan andra fortsätter att använda Business Standard.
  • Om du har prenumeration med årsavgift/fast längd inkluderar övergången alla dina nuvarande användare.
  • Om du uppgraderar och din nuvarande prenumeration har årsavgift/fast längd med årsbetalningar, kan du bara byta till årsprenumeration/fast längd med månadsbetalningar. Efter bytet får du en proportionellt beräknad kredit för eventuellt kvarvarande årligt prenumerationssaldo.
  • Om du byter version under den kostnadsfria provperioden gäller eventuella outnyttjade dagar i den nya prenumerationen. Om du till exempel byter utgåva den tionde dagen av den kostnadsfria provperioden gäller de sista fyra dagarna av den kostnadsfria provperioden för den nya prenumerationen.
  • Är du osäker på vilken version du ska byta till? Jämför funktioner i Workspace Enterprise-utgåvor.

Vilka funktioner förlorar jag?

Byta från Enterprise Plus

• Avancerade videokonferenser – utökad brusreducering.
  • Livestreaming – livestreamar begränsas till 10 000 deltagare.
  • Värdbaserad S/MIME – du kan inte längre aktivera standarden SSL/Multipurpose Internet Mail Extensions eller kräva kryptering för inkommande och utgående e-postmeddelanden.
  • Säkerhetscenter – du har inte längre åtkomst till information och analyser av säkerhetsproblemen som kan påverka domänen. Du förlorar även åtkomsten till säkerhetssandlådan.
  • Åtkomstinsyn – du kan inte längre granska loggar över åtgärder som utförs av Google-anställda vid åtkomst till användarinnehåll.
  • Work Insights – du förlorar åtkomsten till rapporteringsverktyget för att få detaljerade mätvärden av användarnas användning, arbetsmönster och samarbete i Google Workspace.
  • Dataregioner – du kan välja en geografisk plats för alla användare i organisationen, men du förlorar åtkomsten till avancerade funktioner, som att välja olika platser baserat på organisationsenhet eller grupp samt rapporter och granskningar.

Steg 1: Byt till Enterprise Standard

Om du redan har Google Arkiv: Följ de här stegen innan du byter utgåva för att säkerställa att du inte förlorar data av misstag.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Faktureringföljt avUppgraderingar och tillägg.
  3. Bredvid den utgåva du vill byta klickar du på Uppgradera, Nedgradera eller Byt.
  4. Kontrollera effekten som denna ändring harföljt avklicka på Kom igång.
  5. Om din nuvarande prenumeration har flexibel avgift väljer du en betalningsplan för den nya prenumerationen:
    • Flexibel prenumeration – inget långsiktigt åtagande, betala för de användare du har varje månad och lägg till eller ta bort användare vid behov.
    • Årsavgift (månadsbetalning) – kräver ett 1-årsavtal, betala månadsvis och lägg till användare vid behov. Om du vill öka antalet användare anger du en ny siffra för användare som behövs. Årsavgift är inte tillgänglig när du nedgraderar till en utgåva på lägre nivå.
  6. Om du har en årsprenumeration (års- eller månadsbetalningar) väljer du Årsavgift (månadsbetalning) som betalningsplan för den nya prenumerationen.
  7. (Valfritt) Om du vill lägga till en kampanjkod klickar du på Lägg till kampanjkod för Flexibel avgift och anger koden.
  8. Klicka på Kassaföljt avBeställ.
Om du tidigare har köpt Drive-lagring eller Google Arkiv-licenser: I vissa fall kan dessa licenser för Drive-lagring och Arkiv förbli tilldelade när du har bytt utgåva. Undvik avgift för dessa licenser genom att markera och ta bort enskilda Drive- och Arkiv-licenser från användare som fortfarande har dem tilldelade efter övergången.

(Valfritt) Steg 2: Konfigurera datalagring med Google Arkiv

Du kan spara data i tjänster som stöds av Google Workspace på obestämd tid eller radera den efter en viss tid enligt vad som krävs av organisationens policy för hantering av information. Om du vill veta mer läser du Konfigurera Arkiv för organisationen.