Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

B2B-mainonnan parhaat käytännöt

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja Merchant Center Nextille.

Shopping-mainosohjelma on suunniteltu henkilöasiakkaille, eikä siinä ole erityisiä B2B-toimintoja. Yritykset kuitenkin kääntyvät usein Googlen puoleen tarvikehankinnoissaan, ja siksi B2B-liiketoimintaa harjoittavat yritykset menestyvät hyvin mainostamalla tuotteitaan Googlessa.

Tässä artikkelissa on suosituksia tilin ja tuotetietojen optimoimiseen siten, että voit tavoittaa sekä yritys- että henkilöasiakkaita onnistuneesti.

Sisällys

Ilmoita syötteessä korkein mahdollinen hinta

Tuotteitasi voivat hakea sekä yritykset että henkilöasiakkaat. Vaikka enemmistö asiakkaistasi ei yleensä maksa arvonlisäveroa, sinun on silti kerrottava kaikille asiakkaille korkein mahdollisesti maksettava arvonlisäverollinen hinta, jos sitä kohdemaassa vaaditaan.

Tuotesyötteesi on oltava näiden suositusten mukainen, jotta tuotteen hinta on varmasti ilmaistu selkeästi:

Tee laskeutumissivusta selkeä

Tee laskeutumissivustasi toimiva sekä yritys- että henkilöasiakkaille näiden suositusten avulla:

• Ilmoita palautus- ja hyvityskäytäntö selkeästi laskeutumissivulla. Palautus- ja hyvityskäytännön on oltava helposti löydettävissä, joten lisää laskeutumissivulle selkeästi näkyvä linkki käytäntöihin. Käytännön tulisi myös olla helppotajuinen. Lue lisää oman yrityksen tai tuotekäytäntöjen esittämisestä harhaanjohtavasti
  • Ilmoita bruttohinta arvonlisäveroineen näkyvästi sivulla, jos laki sitä kohdemaassa edellyttää. Esitä bruttohinta eli arvonlisäverollinen hinta laskeutumissivulla näkyvämmin kuin mikään muu sivun hinta. Muista, että tämän hinnan tulee vastata tietosyötteessä ilmoitettua hintaa.
    • Bruttohinta on esillä näkyvimmin, kun se on nettohinnan vasemmalla tai yläpuolella. Voit myös käyttää suurempaa ja paksumpaa fonttia. Jos bruttohinta ei ole yritysten maksettava hinta, voit kutsua sitä henkilöasiakkaiden hinnaksi. Lue lisää hinta [price] ‑määritteestä
  • (Valinnainen) Näytä nettohinta ilman arvonlisäveroa. Jos myös nettohinta eli arvonlisäveroton hinta on näytettävä, varmista, että se on esillä vähemmän näkyvästi kuin bruttohinta. Voit näyttää nettohinnan esimerkiksi pienemmällä ja ohuemmalla fontilla.
  • Käytä mikrodataa bruttohinnan ilmoittamiseen. Mikrodatan avulla voit ilmaista, mikä sivulla oleva hinta on Googlelle ilmoitettu hinta, jotta Google löytäisi sen oikein laskeutumissivulta. Tämä on yleensä bruttohinta, mutta muista, että hintatietojen on vastattava toisiaan. Ilmaise hinta merkinnällä itemprop='price'. Lue lisää mikrodatan käyttämisestä.

Lue lisää laskeutumissivujen vaatimuksista

Anna kaikkien edetä kassalle

Näiden suositusten avulla maksamisprosessi sopii sekä yritysten että henkilöasiakkaiden tarpeisiin:

• Varmista maksamisprosessin tietoturva. Suojaa kaikkia mahdollisia asiakkaita kassalla käyttämällä voimassa olevaa SSL-sertifikaattia. Erityisesti on varmistettava maksun ja tapahtuman käsittelyn sekä kaikkien henkilökohtaisten tietojen suojaus.
  • Kerro asiakkaille tilausten vähimmäisarvot. Jos edellytät tilaukselta vähimmäisarvoa, lisää se toimitusasetuksiin. Jos esimerkiksi edellytät, että asiakas tilaa tuotteita sivustoltasi vähintään 30 euron arvosta, lisää tämä vähimmäisarvo toimitusasetuksiin.
  • Salli henkilöasiakkaiden ostaa tuotteita. Yrityksiin kuulumattomien henkilöasiakkaiden on pystyttävä tekemään ostoksia sivustoltasi. Esimerkiksi yrityksille tarkoitettujen kenttien, kuten yrityksen nimen tai tunnusnumeron, tulisi olla valinnaisia. Lue lisää verkoston väärinkäyttöä koskevista käytännöistä

Vinkki

Jos tarvitset yritysten täytettäviä kenttiä, voit luoda erilliset kassaprosessit henkilöasiakkaille ja yrityksille. Asiakas voi esimerkiksi valita valikoista henkilöasiakkaan tai yrityksen prosessin, jolloin henkilöasiakkaalta piilotetaan yritysten täytettävät kentät.

Yleisiä yritysten tunnusnumeroita (joita henkilöasiakkailla ei ole) ovat BTW-Nummer, Numero de TVA, Registro Federal de Contribuyentes, SIREN, SIRET, Umsatzsteuer-Identifikationsnummer ja VAT Reg Number.

Ilmoita korkein mahdollinen toimitushinta

Täsmälliset toimitushinnat ovat tärkeitä sekä henkilö- että yritysasiakkaille. Optimoi tarjoamasi toimitustiedot seuraavien suositusten mukaan:

• Ilmoita toimitushinnat seuraaville kohdemaille. Asiakkaat näkevät toimitushinnan mainoksissasi, kun he tekevät Google-hakuja seuraavissa maissa:
    • Australia
    • Itävalta
    • Belgia
    • Tšekki
    • Ranska
    • Saksa
    • Irlanti
    • Israel
    • Italia
    • Alankomaat
    • Puola
    • Etelä-Korea
    • Espanja
    • Sveitsi
    • Yhdistynyt kuningaskunta
    • Yhdysvallat
  • Ilmoita toimitushinnat suoraan henkilöasiakkaille. Ilmoita henkilöasiakkailta veloitettava toimitushinta yrityksiltä veloitettavan hinnan sijaan.
  • Toimita käyttäjän osoitteeseen kohdemaassa. Varmista, että tuotteitasi voi ostaa kaikkialla kohdemaassa ja että toimitat ne käyttäjän kotiosoitteeseen. Tähän vaatimukseen on muutamia poikkeuksia:
  • Sisällytä hintaan käsittely- ja vakuutusmaksut. Jos veloitat lisämaksuja, kuten palvelu-, käsittely- tai vakuutusmaksuja, sisällytä ne toimitushintaan.
  • Arvioi hinnat tarvittaessa yläkanttiin. Jos et voi ilmoittaa toimitushintaa tarkasti, anna arvio yläkanttiin perustuen keskimääräiseen hintaan, jonka Shopping-mainoksista sivustollesi tulevat asiakkaat maksaisivat.
  • Kerää asianmukainen määrä veroa ja toimitusmaksua. Riippumatta Googlelle ilmoittamastasi vero- tai toimitussummasta olet silti vastuussa oikeansuuruisen veron ja toimituskulujen keräämisestä asiakkailtasi.
Huom. Älä sisällytä Coloradossa tuotesyötteeseen vähittäiskaupan toimitusmaksua. Vähittäiskaupan toimitusmaksua ei siis saa lisätä toimitus [shipping]-, hinta [price]- tai vero [tax] ‑määritteeseen tai mihinkään muuhunkaan määritteeseen. Lue lisää Coloradon vähittäiskaupan toimitusmaksusta.