Play Console ‑kehittäjätilin vahvistaminen (ennen syyskuuta 2023 luodut tilit)

Heinäkuussa 2023 ilmoitimme vahvistusvaatimuksista kaikille uusia Play Console ‐kehittäjätilejä luoville henkilöille. Haluamme lisätä luottamusta ja avoimuutta Google Playssa ja varmistaa, että kehittäjät noudattavat päivitettyä Play Consolen vaatimuksia koskevaa käytäntöä.

Julkaisemme nyt nämä vahvistusvaatimukset kaikille Google Play ‐kehittäjille, jotka loivat Play Console ‑tilinsä ennen muutosten julkaisua. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä sinun tulee tehdä ja milloin.

Aikataulu

Pyrimme ottamaan muutokset käyttöön Play Consolessa seuraavan aikataulun mukaisesti. Huomaa, että aikataulu voi muuttua. Päivitämme tämän artikkelin vastaamaan mahdollisten muutosten ajantasaisia tietoja.

Päivämäärä Päivitys
12.7.2023

Päivitimme Play Consolen vaatimuksia koskevaan käytäntöön uusia tilin vahvistusvaatimuksia. Kaikille uusille kehittäjätileille on tehtävä lisävahvistukset, ennen kuin ne voivat julkaista sovelluksia Google Playssa.

8.11.2023–29.2.2024

Kehittäjät, joiden on tehtävä vahvistus (useimmat ennen syyskuuta 2023 luodut tilit), voivat valita haluamansa määräajan tilin vahvistamiselle Play Consolessa.

Lue lisää Vahvistuksen määräajat Play Consolessa ‐osiosta.

Toukokuusta 2024 helmikuuhun 2025

Kehittäjät voivat tehdä vahvistukset Play Consolessa 60 päivää ennen omaa määräaikaansa. Kehittäjien on vahvistettava tilinsä ennen valittua määräaikaa, jotta kehittäjäprofiilia ja sovelluksia ei poisteta Google Playsta.

Kohdassa Miten kehittäjätili vahvistetaan Play Consolessa on lisätietoa tiedoista, joita sinun on ilmoitettava, kun tilin vahvistus on saatavilla Play Consolessa.

Vahvistuksen määräajat Play Consolessa

Tiedämme, että erityyppisillä ja ‑kokoisilla kehittäjillä on eri prioriteetit ja aikataulut. Tiedämme myös, että joillakin kehittäjillä voi mennä vahvistukseen kauemmin kuin toisilla. Siksi olemme testanneet ja parantaneet vahvistusprosessejamme kehittäjien kanssa, jotta vahvistaminen olisi helpompaa ja selkeämpää. Huomasimme, että kehittäjät halusivat valita itse määräajan, johon mennessä tilin vahvistus tulisi tehdä.

Marraskuusta 2023 alkaen määräajat asetettiin saataville pyyntöjärjestyksessä. Jos et valinnut määräaikaa ennen 29.2.2024, olemme määrittäneet sen sinulle automaattisesti. Näet sen Play Consolen Tilitiedot-sivulta.

Mitä hyötyä on kehittäjätilin vahvistamisesta etuajassa?

Kehittäjätilinsä vahvistaneiden kehittäjien vahvistetut tilitiedot näkyvät Google Playssa. Tämä auttaa käyttäjiä saamaan sinusta lisää tietoa ja lisäämään luottamusta, kun käyttäjät lataavat sovelluksiasi ja pelejäsi. Lue lisää Google Playssa näkyvistä tiedoista.

Kun olet varannut vahvistuksen määräajan, tilin omistaja ja kaikki tilin järjestelmänvalvojat saavat vahvistussähköpostin. Sähköpostissa on myös tietoa seuraavista vaiheista, kuten siitä, miten voit tarvittaessa hakea DUNS-numeroa. Jos et ole varma, onko vahvistuksen määräaika valittu tilillesi, voit tarkistaa sen Play Consolen toimintalokista.

Voit aloittaa tilin vahvistamisen Play Consolessa 60 päivää ennen valitsemaasi määräaikaa. Jos et voi suorittaa vahvistuksia valitsemaasi määräaikaan mennessä, kehittäjäprofiilisi ja sovelluksesi poistetaan Google Playsta.

Kehittäjätilin vahvistaminen Play Consolessa

Kun tilin vahvistus on saatavilla Play Consolessa, sinun on annettava tiettyjä tietoja, joiden avulla voimme vahvistaa henkilöllisyytesi. Henkilökohtaisilla tileillä ja organisaation tileillä on eri tietoja.

Henkilökohtaisen kehittäjätilin vahvistamiseen tarvittavat tiedot

Kun tilin vahvistus on saatavilla Play Consolessa, sinun on ilmoitettava seuraavat tiedot:

• Virallinen nimi (Google Playssa näkyvä nimi)
  • Virallinen osoite (Google Playssa näkyvä maa)
  • Sähköpostiosoite (vahvistettu kertakäyttöisellä salasanalla)
  • Ensisijainen kieli‑ ja maa-asetus sähköpostiviestintää varten
  • Yhteyshenkilön puhelinnumero (vahvistettu kertakäyttöisellä salasanalla)
  • Kehittäjän sähköpostiosoite (Google Playssa näkyvä osoite)

Lisätietoa henkilökohtaisista kehittäjätileistä:

• Kehittäjän verkkosivusto (valinnainen)

Organisaation kehittäjätilin vahvistamiseen tarvittavat tiedot

Kun tilin vahvistus on saatavilla Play Consolessa, sinun on ilmoitettava seuraavat tiedot:

• Virallinen nimi (Google Playssa näkyvä nimi)
  • Virallinen osoite (Google Playssa näkyvä osoite)
  • Sähköpostiosoite (vahvistettu kertakäyttöisellä salasanalla)
  • Ensisijainen kieli‑ ja maa-asetus sähköpostiviestintää varten
  • Yhteyshenkilön puhelinnumero (vahvistettu kertakäyttöisellä salasanalla)
  • Kehittäjän sähköpostiosoite (vahvistettu kertakäyttöisellä salasanalla ja näkyy Google Playssa)
  • Kehittäjän puhelinnumero (vahvistettu kertakäyttöisellä salasanalla ja näkyy Google Playssa)

Lisätietoa organisaatioille:

• Organisaation tyyppi
    • Yritys
    • Ei-kaupallinen
    • Oppilaitos
    • Hallitus
  • Organisaation koko
    • 1–10
    • 11–50
    • 51–100
    • 101-1000
    • Yli tuhat työntekijää
  • Organisaation puhelinnumero
  • Organisaation sivusto

Lisävaatimuksia kehittäjille, jotka ansaitsevat rahaa Google Playn laskutusjärjestelmän kautta

Jos ansaitset rahaa Google Playssa Google Playn laskutusjärjestelmän kautta, sinun on myös vahvistettava kauppiaan maksutiedot. Jos kehittäjä ei ole vahvistanut pankkitiliä, hänen kehittäjätietonsa ja sovellukset poistetaan Google Playsta. Tämä on osa jatkuvaa pyrkimystämme pitää Google Playn käyttäjät turvassa. Lue lisää kauppiastilin tietojen ylläpidosta ja pankkitilin vahvistamisesta.

Tilin vahvistamisen vaiheet

Voit valmistautua tulevaan ennen tilin vahvistamisen aloittamista tutustumalla henkilökohtaisten ja organisaation kehittäjätilien vahvistusvaatimuksiin. Voit myös lukea lisää tiedoista, joita uusien kehittäjien täytyy ilmoittaa Play Console ‐kehittäjätilin luomisen yhteydessä.

Näin voit vahvistaa kehittäjätilin:

1. Avaa Play Consolen etusivu 60 päivän kuluessa todennuksen määräajasta.
    • Vinkki: Jos et tiedä määräaikaa tai et muista sitä, löydät sen Tilin tiedot ‐sivulta.
  2. Näet sivun yläosassa ilmoituksen, jossa sinua kehotetaan vahvistamaan tili. Klikkaa ilmoituksen alareunasta Aloita. Huomaa, että ilmoitus ei näy vielä, jos yrität tehdä todennusta yli 60 päivää ennen määräaikaa.
  3. Seuraavassa näkymässä näkyvät osiot, jotka sinun on suoritettava vahvistaaksesi tilisi. Osioiden lista:
    • Vahvista tilisi tyyppi
    • Linkitä maksuprofiili
    • Lisää tilitiedot
    • Lisää yhteystiedot.

Aloita vahvistusprosessi klikkaamalla Aloita.

1. Vahvista tilin tyyppi valitsemalla Organisaation tili tai Henkilökohtainen tili. Valitse Seuraava. Tämä valinta määrittää tehtävät vahvistukset, eikä sitä voi muuttaa myöhemmin. Lue lisää kahdesta tilityypistä.
  2. Valitse maksuprofiili ja klikkaa Jatka. Jos sinulla ei vielä ole maksuprofiilia, valitse Luo uusi maksuprofiili ja seuraa ohjeita näytöllä. Lue lisää maksuprofiilin luomisesta
    • Tärkeää: Jos sinulla on organisaation tili, sinun on lisättävä organisaatiosi DUNS-numero maksuprofiilin luomisen yhteydessä. Varmista, että sinulla on DUNS-numero mahdollisimman pian, sillä sen hankkimiseen voi mennä 30 päivää tai kauemmin.
  3. Tarkista, että maksuprofiilin tiedot ovat oikein, ja klikkaa Seuraava.
  4. Lisää tilitiedot näytöllä näkyvien ohjeiden mukaan. Google käyttää näitä tietoja vain ottaakseen sinuun yhteyttä, eivätkä ne näy Google Playssa. Lue lisää tästä ohjekeskusartikkelista. Valitse Seuraava.
  5. Lisää tilitiedot näytöllä näkyvien ohjeiden mukaan. Tiedot näkyvät Google Playssa, jotta käyttäjät voivat ottaa sinuun yhteyttä. Lue lisää tästä ohjekeskusartikkelista. Valitse Seuraava.
  6. Tarkista profiilitietosi. Viimeistele klikkaamalla Vahvista ja tallenna.
    • Tärkeää: Henkilöllisyyden todentamiseksi sinua saatetaan pyytää vahvistamaan henkilöllisyytesi ja organisaatiosi voimassa olevalla henkilötodistuksella ja virallisilla asiakirjoilla.

Kun olet toimittanut tilin vahvistamiseen tarvittavat tiedot, tarkastamme ja käsittelemme lähettämäsi tiedot. Tilin omistajalle lähetetään sähköposti, kun vahvistus on valmis. Siihen voi mennä muutama päivä.