Deelnemen aan het programma voor Google Play Strike Removal

Met het programma voor Google Play Strike Removal kunnen bepaalde ontwikkelaars met een app waarvoor een opschortingsactie is uitgevoerd, een trainingscursus en assessment volgen over het beleid dat door hun app is geschonden. Daarna wordt de waarschuwing voor hun account misschien kwijtgescholden.

Over het programma

We weten dat veel ontwikkelaars hun apps met goede bedoelingen maken en distribueren en dat ze soms onbewust het beleid schenden. Het doel van het programma is om in aanmerking komende ontwikkelaars te trainen en hun kennis van beleidsnaleving te beoordelen en te vergroten.

Als een ontwikkelaar deelneemt aan het programma, de trainingscursus afrondt en slaagt voor het assessment, is de kans kleiner dat het account van de ontwikkelaar wordt beëindigd vanwege meerdere schendingen van het Programmabeleid voor ontwikkelaars en de Distributieovereenkomst voor ontwikkelaars van Google Play.

Bekijk de onderstaande video voor meer informatie over het programma.

Google Play Policy Strike Redemption program

Deelnamecriteria

Bepaalde ontwikkelaars die een waarschuwing voor hun account hebben gekregen, kunnen de optie krijgen om deel te nemen aan het programma. Opschortingen hebben een negatief effect op de reputatie van het Google Play-ontwikkelaarsaccount van de ontwikkelaar. Meerdere waarschuwingen kunnen ertoe leiden dat afzonderlijke en gerelateerde Google Play-ontwikkelaarsaccounts worden beëindigd.

Als je een waarschuwing voor je account hebt gekregen en in aanmerking komt, krijg je een e-mail om aan te geven dat je (als je wilt) kunt deelnemen aan het programma voor Google Play Strike Removal zodat je waarschuwing misschien wordt kwijtgescholden. Alleen de waarschuwing waarvoor je een e-mail hebt gekregen, komt in aanmerking voor kwijtschelding. Als je binnen 24 uur na de waarschuwing extra opschortingen krijgt, wordt de waarschuwing voor die apps misschien ook kwijtgescholden als je de trainingscursus en het assessment goed afrondt.

Opmerkingen:

• Je kunt de training en het assessment op elk moment onderbreken en hervatten. Je voortgang wordt opgeslagen. Je moet de trainingscursus afronden en slagen voor het assessment voordat het verloopt. De vervaldatum van het assessment staat in de e-mailmelding die je hebt gekregen.
  • Het programma omvat op dit moment alleen waarschuwingen op basis van het Beleid tegen spam en nabootsing van identiteit van Google Play. We breiden de dekking geleidelijk uit. Je krijgt in de toekomst een melding als je account/app in aanmerking komt.
  • Dit programma is helemaal optioneel voor in aanmerking komende ontwikkelaars. Als je vindt dat je app ten onrechte is opgeschort, kun je contact opnemen met Google Play en bezwaar maken. Als je bezwaar wordt afgewezen, kun je nog steeds deelnemen aan het programma om de waarschuwingen voor je account te laten kwijtschelden.

Trainingscursus en assessment

Als je in aanmerking komt en wilt deelnemen aan het programma, word je doorgestuurd naar een trainingscursus over het beleid dat door je app is geschonden. Als onderdeel van de cursus wordt beoordeeld of je het beleid hebt begrepen. Je hebt 3 pogingen om te slagen voor het assessment. Je moet het assessment afronden vóór de vervaldatum in de e-mail die je hebt gekregen.

Als je deze trainingscursus afrondt en slaagt voor het assessment, wordt de waarschuwing voor je app kwijtgescholden (zolang je ontwikkelaarsaccount verder een goede reputatie heeft en niet is beëindigd). Het kan 48 uur duren voordat de waarschuwing wordt kwijtgescholden.

Opmerking: Hoewel je met deze trainingscursus en dit assessment de kans verkleint dat je account in de toekomst wordt beëindigd, moet je nog steeds de stappen in de oorspronkelijke handhavingsmail volgen als je vindt dat de beslissing onterecht was.

Veelgestelde vragen

Moet ik de trainingscursus en het assessment in één keer afronden?

Nee. Je voortgang wordt opgeslagen als je de trainingscursus en het assessment afsluit voordat je deze hebt afgerond. Je moet het assessment wel afronden vóór de vervaldatum in de e-mail die je hebt gekregen.

Wat gebeurt er als ik niet expliciet ben uitgenodigd voor dit programma, maar wel toegang heb gekregen tot een link om de trainingscursus en het assessment te volgen?

In dat geval kun je de trainingscursus en het assessment nog steeds afronden. Dit heeft alleen geen gevolgen voor de status van je app omdat je niet bent uitgenodigd om deel te nemen aan het programma Strike Removal.

Een accountbeheerder of -eigenaar heeft de e-mail voor deelname aan het programma Google Play Strike Removal naar mij doorgestuurd, maar ik heb alleen het toegangsniveau Gebruiker voor het Play-ontwikkelaarsaccount. Kan ik nog steeds de trainingscursus en het assessment volgen?

Ja. Iedereen met toegang tot het Google Play-ontwikkelaarsaccount (ongeacht of het toegangsniveau accounteigenaar, beheerder of gebruiker is) kan de trainingscursus en het assessment afronden om de waarschuwing voor het account misschien te laten kwijtschelden.

Gerelateerde content