Mijn app is verwijderd van Google Play

Als je iets publiceert op Google Play, ga je ermee akkoord je te houden aan ons Programmabeleid voor ontwikkelaars en onze Distributieovereenkomst voor ontwikkelaars.

Afwijzingen, verwijderingen, opschortingen en waarschuwingen

We raden je aan deze video te bekijken over hoe je omgaat met een beleidsschending op Google Play. Hierin worden de verschillende resultaten van de beleidsreview uitgelegd. De gids bevat enkele veelvoorkomende voorbeelden van mogelijke schendingen en legt de volgende stappen uit om je gemarkeerde app of game weer op Google Play te krijgen.

Afwijzingen
  • Hebben geen effect op de reputatie van je Google Play-ontwikkelaarsaccount.
  • Als een update voor een bestaande app wordt afgewezen, is de versie die vóór de update was gepubliceerd, nog steeds beschikbaar op Google Play.

Opmerking: Publiceer een afgewezen app pas opnieuw nadat je de beleidsschending hebt verholpen.

Verwijderingen
  • Hebben geen direct effect op de reputatie van je Google Play-ontwikkelaarsaccount, maar meerdere verwijderingen kunnen wel tot een opschorting leiden.
  • Nadat je app is verwijderd, is de gepubliceerde versie van je app niet beschikbaar op Google Play totdat je een update indient die aan het beleid voldoet.
  • Je gebruikers, statistieken en beoordelingen worden bewaard voor een update van een verwijderde app die wel aan het beleid voldoet.
  • De toekomstige abonnementen van je abonnees worden opgezegd. Eerdere abonnementen worden niet terugbetaald.

Opmerking: Publiceer een verwijderde app pas opnieuw nadat je de beleidsschending hebt verholpen.

Opschortingen
  • Hebben een negatief effect op de reputatie van je Google Play-ontwikkelaarsaccount.
  • Ernstige of meerdere beleidsschendingen kunnen leiden tot opschorting, net als herhaalde app-afwijzingen of ‑verwijderingen.

Na een opschorting

Zodra je app is opgeschort, raak je de gebruikers, statistieken en beoordelingen van de verwijderde app kwijt. Als de reputatie van je ontwikkelaarsaccount nog goed is bij Google Play en als je app hier mogelijkheden voor biedt, kun je een nieuwe versie van de app publiceren die wel aan het beleid voldoet.

Waarschuwingen
  • Hebben geen effect op de reputatie van je Google Play-ontwikkelaarsaccount. Je app wordt echter verwijderd na het aantal dagen dat in de eerste waarschuwingsmail is vermeld.
  • Nadat je app is verwijderd, is de gepubliceerde versie van je app niet beschikbaar op Google Play totdat je een update indient die wel aan het beleid voldoet. Als je app is opgeschort nadat je een waarschuwing hebt ontvangen, moet je een bezwaar indienen.
  • Je gebruikers, statistieken en beoordelingen worden bewaard voor een update van een verwijderde app die wel aan het beleid voldoet.

Opmerking: Publiceer een verwijderde app pas opnieuw nadat je de beleidsschending hebt verholpen die in de waarschuwingsmail wordt vermeld.

Google Play Protect

Google Play Protect is de ingebouwde functie voor malwarebescherming van Google voor Android. Hiermee worden gebruikers beschermd tegen potentieel schadelijke apps (PHA's), waaronder mogelijk apps die van Google Play zijn verwijderd of zijn opgeschort.

Als je app van Google Play is verwijderd of is opgeschort, krijgen gebruikers misschien een pushmelding van Google Play Protect waarin ze op de hoogte worden gesteld van deze wijziging. Ook krijgen ze de optie om de app van hun apparaat te verwijderen. Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om de app te houden.

Ga naar Google Play Protect voor meer informatie.

Je app opnieuw indienen na een beleidsschending

Als Google Play contact met je opneemt over een beleidsschending, kun je het probleem misschien zelf oplossen en de app opnieuw indienen.

Zo dien je je app opnieuw in na een beleidsschending:

1. Lees het relevante beleid in het handhavingsbericht voor meer informatie (je hebt een bericht in de Play Console-inbox gekregen en een e-mail met informatie over het beleid dat je app heeft geschonden).
  2. Breng de nodige wijzigingen in je app aan en update je productierelease en alle andere releasetypen (bijvoorbeeld de open, gesloten en interne testtrackreleases).
  3. Open de Play Console en upload de aangepaste app-bundel die aan het beleid voldoet naar alle tracks en deactiveer de app-bundels die niet aan het beleid voldoen.
    • Belangrijk: Als je de app-bundels die niet aan het beleid voldeden niet deactiveert, mislukt de poging om je app opnieuw in te dienen en kunnen live versies van je app-bundels van Google Play worden verwijderd.
  4. Klik op Track beheren en Nieuwe release maken.
    • Als de release met de schendende app-bundels een conceptstatus heeft, verwijder je de release. Anders voeg je de versie van de app-bundels toe die aan het beleid voldoet.
    • Zorg dat de versie die niet aan het beleid voldoet, in het gedeelte Niet opgenomen van deze release staat.
  5. Geef een releasenaam op en klik op Opslaan. Nadat je de release hebt opgeslagen, klik je op Release controleren en rol je de release uit naar 100%.
  6. Als de versies die niet aan het beleid voldoen, zijn vrijgegeven aan meerdere tracks, herhaal je stap 4 in elke track.

Tip: Ga naar Een release voorbereiden en uitrollen voor meer informatie over releases.

Bezwaren

Je kunt bezwaar maken tegen de verwijdering van je app van Google Play. We herstellen apps in bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld als er een fout is gemaakt en we vaststellen dat je app het Programmabeleid voor ontwikkelaars en de Distributieovereenkomst voor ontwikkelaars van Google Play niet schendt.

Opmerking:

• Hoewel we je misschien verwijderingsmails in de standaardtaal van je app sturen, kunnen we op dit moment alleen reageren als je bezwaar maakt in het Chinees, Engels, Japans of Koreaans.
  • Als je misbruik maakt van onze bezwaarprocedure door bijvoorbeeld grove of ongepaste berichten naar onze supportteams te sturen, kom je misschien niet meer in aanmerking voor verdere e-mailsupport. Als je niet in aanmerking komt voor e-mailsupport, laten we je dit per e-mail weten.

Bezwaar maken

Gerelateerde content

• Meer informatie over het beleid van Google Play vind je in de Play Academy.