Lag målgruppesegmenter for appkampanjer for engasjement

Når du lager appkampanjer for engasjement, blir du bedt om å legge til målgrupper. Denne artikkelen forklarer hvordan du oppretter nye målgruppesegmenter for appkampanjer for engasjement.

Merk: Du kan enkelt målrette annonser mot potensielle kunder ved å utarbeide datasegmenter som består av appbrukere. Denne løsningen bygger på det som allerede er tilgjengelig i verktøyene i Målgruppestyring.

Med denne forenklede flyten kan du enkelt opprette komplekse målgruppesegmenter ved å vise alle de tilgjengelige apphandlingene der det kan kombineres flere inkluderings- og ekskluderingsvilkår.

Veiledning

Du kan lage nye målgruppesegmenter for appkampanjer for engasjement ved å bruke en av de fire målgruppesegmentene som støttes. Du kan også bruke en kombinasjon av to (eller flere) av de fire segmentene som støttes, til å lage en tilpasset målgruppe.

Klikk på en av segmenttypene nedenfor for å se en veiledning til hvordan du lager den aktuelle segmenttypen.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Opprett et segment bestående av alle appbrukere

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Målgruppestyring.
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Klikk på Appbrukere.
  6. Skriv inn navnet på målgruppen.
  7. Velg ønsket app i «App»-delen.
  8. Velg Enhver handling, og skriv inn hvor mange dager appbrukere skal ha vært aktive i den aktuelle perioden for at de skal bli tatt med i segmentet (30 dager er standardinnstillingen, og 540 dager er maks støttet verdi).
  9. Velg et av de forhåndsutfylte alternativene.
  10. Legg eventuelt inn en beskrivelse av den nye målgruppen.
  11. Klikk på Opprett målgruppen.

Forhåndsutfylte segmenter

Google Ads kan forhåndsutfylle segmentet med folk som har samhandlet med bedriften din i løpet av de siste 30 dagene. Flere aktive brukere legges til i målgruppesegmentet over tid, basert på antallet dager angitt. Du kan kanskje unngå forsinkelser i utfyllingen av målgrupper ved å følge denne fremgangsmåten for å opprette et fullstendig utfylt målgruppesegment over alle brukere (hvis dette er aktuelt):

1. Vi tar som utgangspunkt at du har implementert Firebase SDK og bruker Google Analytics for Firebase til å opprette målgrupper. Når Firebase-prosjektet ditt er knyttet sammen med Google Ads-kontoen din, blir det i så fall opprettet et «Alle brukere»-målgruppesegment for appen din automatisk, og det blir tilgjengelig i Google Ads. Finn ut hvordan du knytter sammen Firebase- og Google Ads-kontoer.
  2. Og hvis appen din kjøres på Android og du knytter sammen Google Play- og Google Ads-kontoen din, opprettes det også et «Alle brukere»-målgruppesegment automatisk. Du finner dette segmentet under «Målgruppestyring» i kontoen din. Finn ut hvordan du knytter sammen Google Play- og Google Ads-kontoer.

Opprett et segment bestående av brukerne som ikke har benyttet appen din i det siste

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Målgruppestyring.
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Klikk på Appbrukere.
  6. Skriv inn navnet på målgruppen.
  7. Velg ønsket app i App-delen.
  8. Velg Enhver handling, og skriv inn hvor mange dager appbrukere skal ha vært aktive i den aktuelle perioden for at de skal bli tatt med i segmentet (30 dager er standardinnstillingen, og 540 dager er maks støttet verdi).
  9. Klikk på Ekskluder-handling, og velg navnet på handlingen samt antallet dager de aktuelle brukerne må ha vært aktive for at de skal bli ekskludert fra segmentet.
  10. Velg et av de forhåndsutfylte alternativene.
  11. Legg eventuelt inn en beskrivelse av den nye målgruppen.
  12. Klikk på Opprett målgruppen.

Opprett et segment bestående av brukerne som har benyttet appen din i det siste

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Målgruppestyring.
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Klikk på Appbrukere.
  6. Skriv inn navnet på målgruppen.
  7. Velg ønsket app i App-delen.
  8. Velg Enhver handling, og skriv inn hvor mange dager appbrukere skal ha vært aktive i den aktuelle perioden for at de skal bli tatt med i listen.
  9. Klikk på Ekskluder-handling, og velg navnet på handlingen samt antallet dager de aktuelle brukerne må ha vært aktive for at de skal bli ekskludert fra segmentet.
  10. Velg et av de forhåndsutfylte alternativene.
  11. Legg eventuelt inn en beskrivelse av den nye målgruppen.
  12. Klikk på Opprett målgruppen.

Lag et segment over brukerne som har utført bestemte handlinger i appen din

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Målgruppestyring.
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Klikk på Appbrukere.
  6. Skriv inn navnet på målgruppen.
  7. I «App»-delen velger du først appen din, så velger du de aktuelle apphandlingene ut fra hvilke brukere du vil inkludere eller ekskludere.
  8. Du kan kombinere flere handlinger etter behov.
  9. Velg et av de forhåndsutfylte alternativene.
  10. Legg eventuelt inn en beskrivelse av den nye målgruppen.
  11. Klikk på Opprett målgruppen.

Lag segmenter med opplastede mobilenhets-ID-er

Merk: Dette gjelder bare for kvalifiserte annonsører.
  1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Målgruppestyring.
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Klikk på Kundeliste.
  6. Skriv inn navnet på målgruppen.
  7. Velg Last opp ID-er for mobilenheter ved siden av «Data som skal lastes opp».
  8. Velg plattformen appen din kjøres på.
  9. I feltet under «Søk etter appen din» skriver du inn navnet på appen din, og velger appen når den vises.
  10. Klikk på Velg fil.
  11. Velg filen du vil laste opp, og klikk på Åpne.
  12. Velg varigheten av brukernes medlemskap i listen.
  13. Legg eventuelt inn en beskrivelse av den nye målgruppen.
  14. Klikk på Lagre og fortsett.

Lag egendefinerte kombinasjonsmålgrupper

Du kan lage en egendefinert kombinasjonsmålgruppe ved å følge veiledningen i artikkelen Lag egendefinerte kombinasjonssegmenter.

Merk: For appkampanjer for engasjement må eventuelle målgrupper du legger til i dette kombinasjonssegmentet, være av en av de fire målgruppetypene som er oppført ovenfor. Hvis du legger til et målgruppesegment av en annen type, kan det hende at appkampanjene for engasjementannonser ikke vises.

Bruk av målgrupper opprettet i Google Analytics for Firebase

Målgrupper som omfatter appbrukere, som er opprettet i Google Analytics for Firebase og eksportert til den tilknyttede Google Ads-kontoen din, kan nå brukes i appkampanjer for engasjement. Finn ut hvordan du knytter sammen Firebase- og Google Ads-kontoer.
Merk: Appkampanjer for engasjement har ikke støtte for målgrupper som omfatter nettbrukere.

Husk dette

• Hvis du velger et målgruppesegment for feil OS, fører ikke det til umiddelbare feil, men annonser fra appkampanjer for engasjement blir kanskje ikke vist som følge av dette.
  • Husk at du må kontrollere at målgruppesegmentet inneholder de rette enhets-ID-ene for appens operativsystem (f.eks. ADID for Android og IDFA for iPad og iPhone).

Linker til relatert innhold