Planera en displaykampanj

Om du inte har använt displaykampanjer tidigare bör du lägga lite tid på planeringen av din kampanj så att du får bästa möjliga resultat. I den här artikeln beskriver vi de fem stegen för att planera en displaykampanj och vilka verktyg du kan använda.

Tip #1 1. Identifiera dina mål

Är ditt mål att generera direktsvarstrafik och klick? Eller vill du främst marknadsföra ditt varumärke och mäta användarnas engagemang?

Om du formulerar dina mål redan från början kan du planera och införa dina displaykampanjer mer effektivt. Det slutliga målet med din kampanj påverkar målgruppssegmentet du når, budget och bud, annonsmaterial och vilka mätvärden du väljer att spåra.

Tip #2 2. Välja en budget och budstrategi

Budgeten påverkar möjligheten att visa dina annonser under hela dagen och hur ofta de visas. Budgivningen avgör hur budgeten förbrukas och hur framträdande dina annonser visas.

Displaykampanjer stöder automatiska budstrategier (som Förbättrad CPC och Maximera klick). Sådana budstrategier utgår från auktionsbeteendet i Google Ads och justerar buden automatiskt så att du får bästa möjliga resultat. Displaykampanjer stöder dessutom Smart Bidding-strategier (som Maximera konverteringar och Mål-ROAS). Sådana budstrategier använder data om konverteringar och konverteringsvärde för att hantera dina bud åt dig så att du kan nå dina resultatmål.

Om du vill ha kontroll över ditt bud kan du även använda Manuell CPC-budgivning (kostnad per klick). Med Manuell CPC-budgivning kan du ange en högsta kostnad för att någon klickar på dina annonser.

3. Hitta din målgrupp

Med optimerad inriktning kan du hitta nya och relevanta kunder som sannolikt leder till konvertering enligt dina kampanjmål. Med optimerad inriktning används Googles AI för att ta hänsyn till mer än manuellt valda målgruppssegment i din kampanj och hitta målgruppssegment som du kan ha missat, så att du kan förbättra ditt kampanjresultat.

Du kan även lägga till kriterier som målgruppssegment och sökord (så kallade inriktningssignaler) för optimerad inriktning. Funktionen för optimerad inriktning använder inriktningssignaler för att hitta liknande kriterier för visning av dina annonser. Om optimerad inriktning hittar trafik som ger bättre resultat någon annanstans kan den minska eller upphöra med annonsvisningen baserat på dina signaler.

Du kan även välja att använda optimerad inriktning utan att behöva lägga till några signaler för att enkelt nå din exakta målgrupp. Om du inte är ute efter att hitta nya målgrupper kan du välja bort optimerad inriktning.

Om du vill ha större kontroll över var och när dina annonser visas kan du ställa in innehållsuteslutningar, lägga till plats- eller språkinriktning och begränsa frekvensen för dina annonser.

4. Skapa responsiva displayannonser

Med responsiva displayannonser kan du anpassa annonsmaterialet till dina målgruppssegment. Med responsiva displayannonser kan du ladda upp dina tillgångar (bilder, rubriker, logotyper, videor och beskrivningar) så genererar Googles AI olika annonskombinationer för webbplatser, appar, YouTube och Gmail.

Tip #3 5. Så fungerar verktyg och funktioner för resultathantering

Google Ads innehåller flera verktyg och funktioner som hjälper dig att utvärdera och hantera resultatet av dina displaykampanjer.

I avsnittet Insikter och rapporter i Google Ads kan du se information om användare som klickade på dina annonser (konverteringar) respektive användare som inte klickade men som påverkades av dina annonser (visningsbaserade konverteringar). Med datadriven attribution kan du också se vilken väg användarna tog för att konvertera (eller inte konvertera) när de såg din annons.

Om du har erfarenhet av Google Ads-rapporter kan du överväga att använda Google Analytics för att analysera kundvägar till konvertering och förstå värdet av displaykampanjer i andra kanaler.

Slutligen kan du använda Resultatplaneraren när din kampanj har körts under minst en vecka. Resultatplaneraren tar hänsyn till information om tidigare resultat för din kampanj och ger sedan praktiska rekommendationer inför framtida kampanjer. Du kan få åtkomst till tillgängligt utrymme, simulera olika bud- och budgetscenarier, skapa konverteringsprognoser, maximera tillväxt, utvärdera säsongsvariationer och öka kampanjens effektivitet. Dessutom kan du använda Resultatplaneraren för att undersöka flera displaykampanjer samtidigt.