Växla Google Ads-användarkonton och kontoinställningar till en e-postadress för företag

Läs om hur du skickar förfrågningar (Google Ads-administratör) Läs om hur du godkänner en begäran (Google Ads-användare)

Google Ads-kontoadministratörer kan skydda privata uppgifter och minska risken för obehörig åtkomst genom att begära att användare med personlig åtkomst till ett företags annonskonto byter till en e-postadress för företag.

Om du har accepterat en begäran om att flytta över ditt konto till en e-postadress för företag bör du kontrollera de Google Ads-inställningar och egendomar som du behöver uppdatera innan ditt gamla användarkonto avslutas.

På den här sidan

Varför du bör byta till en e-postadress för företag

Google flaggar personliga eller ohanterade e-postadresser som används för att komma åt konton så att administratören antingen kan ta bort oönskade användare eller begära att användare byter till en e-postadress för företag. Övergången till en e-postadress för företag kan ge fördelar som enkel inloggning, förbättrad synlighet och större kontroll och säkerhet för kontoadministratörer.

Exempel

Anta att du använder dynamisk remarketing som en del av din annonsstrategi. Om Google Ads-kontoanvändare på ditt företag loggar in med sin personliga e-postadress kan företagets målgruppsinformation och strategier vara sårbara under och efter deras tid på företaget.

Skicka en begäran (Google Ads-kontoadministratör)

Tänk på följande när du skickar en begäran:

• Bekräfta Cloud Identity eller Google Workspace och domänhantering. Du måste verifiera att din organisation använder Cloud Identity eller Google Workspace i Google Ads så att du kan skicka användarförfrågningar. Du kan verifiera flera domäner samtidigt. Om dina domäner inte är hanterade kan du läsa mer om Cloud Identity.
  • Förbereda e-postutskick. Google Ads genererar och skickar automatiskt e-postutskick med förfrågningar. Meddelandet innehåller bland annat
    • uppgifter om begäran och varför den skickades
    • en beskrivning av nästa steg, bland annat information om respitperioden på fyra veckor (30 dagar) för att byta domän
    • hjälp- och supportinformation.

Anvisningar

1. Gå till Åtkomst och säkerhet i ditt Google Ads-konto.
  2. Öppna fliken Säkerhet högst upp och klicka på flaggade säkerhetsproblem med personliga och ohanterade e-postadresser.
  3. Ange din företagsdomän på sidan Förfrågningar om att byta till företagshanterade domäner och klicka på Bekräfta.
  4. Upprepa steg 3 för alla domäner som du vill bekräfta. Klicka på Nästa när du har lagt till alla domäner.
  5. Läs igenom tabellen och välj de användarkonton som du vill skicka en begäran för.
  6. Markera rutorna för de användarkonton som behöver flyttas över till e-postadresser för företag. Klicka på Skicka begäran.
  7. Klicka på Nästa för att granska eller ladda ned en lista över ohanterade användare eller kopiera en e-postmall. Klicka på Klart.

Du får en avisering när användare anger och verifierar sina e-postadresser för företag.

Spåra en begäran (Google Ads-kontoadministratör)

Efter att du har skickat dina förfrågningar via e-post kan du se följande:
  • en lista över användare med personliga eller ohanterade e-postadresser
  • avvisade förfrågningar med användarens förklaring
  • användare som inte har agerat på meddelandet med begäran.

Anvisningar

1. Gå till Åtkomst och säkerhet i ditt Google Ads-konto.
  2. Öppna fliken Säkerhet högst upp och klicka på flaggade säkerhetsproblem med personliga och ohanterade e-postadresser.
  3. På sidan Förfrågningar om att byta till företagshanterade domäner kan du se
    • användare som har avvisat din begäran
    • användare som inte har bekräftat din begäran
    • användare som har slutfört din begäran.

Godkänna en begäran (Google Ads-användare)

Du har en respitperiod på 30 dagar för att komma åt ditt Google Ads-konto från din personliga e-postadress eller e-postadress för företag. Efter respitperioden tas din personliga e-poståtkomst bort. Se till att uppdatera relevanta kontoinställningar och egendomar i ditt nya användarkonto för att göra övergången smidigare.

Du hittar begäran om att uppdatera Google Ads-domänen i ett meddelande till din personliga e-postadress. Efter att du har tagit emot begäran kan du ange din e-postadress för företag eller avvisa begäran med en förklaring.

Om du anger din e-postadress för företag får du ett meddelande med en uppmaning om att verifiera e-postadressen.

Anvisningar

1. Klicka på Kom igång i meddelandet Begäran om att byta till din e-postadress för företag för Google Ads-konton.
  2. Ange din nya e-postadress i fönstret som visas och klicka på Skicka.
  3. Läs igenom listan över inställningar och klicka på OK.
  4. Leta reda på bekräftelsemeddelandet i inkorgen för din e-postadress för företag och följ anvisningarna.
Obs! Efter att du har ställt in din e-post som företagshanterad måste du ange användaruppgifter som du får från en IT-administratör första gången du loggar in på ditt konto.

Efter att du har gått över till en e-postadress för företag i Google Ads ska du följa anvisningarna nedan för att uppdatera dina Google Ads-inställningar.

Uppdatera dina Google Ads-inställningar (Google Ads-användare)

Kontoinställningar och egendomar som du tidigare har ställt in med din personliga e-postadress kanske inte flyttas över till det nya användarkontot. I så fall måste du uppdatera specifika inställningar som betalningsprofil, länkade konton, inställningar för e-postaviseringar, prenumerationer på e-postutskick, återställningsenheter och tvåstegsverifiering.

Läs igenom listan över funktioner och inställningar nedan för att komma igång med att uppdatera ditt nya Google Ads-användarkonto.

Funktioner och inställningar i Google Ads Anvisningar
Aviseringar

Nya användare kan uppdatera sina aviseringsinställningar.

Läs mer om e-postaviseringar.

Läs om hur du ändrar dina inställningar för e-postaviseringar.

Tvåstegsverifiering

Nya användare kan ställa in tvåstegsverifiering.

Läs om hur du aktiverar tvåstegsverifiering.

Rapporter

Nya användare bör läggas till i schemalagda rapporter.

Läs om hur du skapar, sparar och schemalägger rapporter från statistiktabeller.

Länkade konton (Skillshop)

Nya användare bör länka sina Google Ads- och Skillshop-konton, eftersom det är det enda sättet att tillgodoräkna sig enskilda Skillshop-certifieringar i företagets Google Partners-krav.

Läs om hur du länkar din nya e-postadress för Google Ads till ditt Skillshop-konto.

Kampanjinställningar (Google Ads-skript) Nya användare bör läggas till i schemalagda skript enligt anvisningarna nedan:
  • Logga in på Google Ads-kontot med din gamla e-postadress och inaktivera skripten.
  • Logga in på Google Ads-kontot med din nya e-postadress och schemalägg skripten.
Läs om hur du schemalägger och hanterar skript.
Produktlänkar

Användaren bör lägga till sin nya e-postadress i produkter som är länkade till Google Ads-kontot (till exempel Google Analytics).

De vanligaste länkade produkterna är

Sök i Googles supportresurser om du vill läsa mer om andra produkter.

Fakturering

Användare bör lägga till den nya e-postadressen som administratörsanvändare i sin betalningsprofil.

Läs om hur du hanterar användare i din betalningsprofil.

Vanliga frågor

Vad är en e-postdomän för företag?

En e-postdomän för företag är en lista över företagets e-postdomäner som hanteras i ett Cloud Identity- eller Google Workspace-konto.

Vem har åtkomst till denna funktion?

• MCC: administratörer av överordnade MCC-konton som redan har börjat använda Cloud Identity eller Google Workspace

• Fristående konton: administratörer av konton som redan har börjat använda Cloud Identity eller Google Workspace

Vem kan begära byte till en e-postadress för företag?

Administratörer av överordnade MCC-konton eller fristående konton kan skicka förfrågningar.

Vilka är uteslutna från denna process?

Följande typer av användare utesluts:
  • användare som endast har e-poståtkomst
  • tjänstkontoanvändare.

Kan Google Ads-kontoadministratörer skicka påminnelser om förfrågningar via e-post?

Ja. Efter att du har skickat en begäran kan du skicka upp till två påminnelser med minst 30 dagars mellanrum.

Vad händer om en användare avvisar en begäran?

Administratören kan granska orsakerna till att en användare avvisar en begäran. Efter granskningen kan administratören arkivera användaren eller ta bort hens åtkomst.

Hur länge gäller förfrågningar?

Förfrågningar löper ut efter 90 dagar.

Vad händer efter respitperioden på 30 dagar?

Efter respitperioden tar Googles system automatiskt bort användare med personlig e-poståtkomst.

Hur kan administratörer ladda ned en lista över ohanterade användare?

Administratörer kan ladda ned en lista över ohanterade användare i avsnittet Granska ohanterade användare i Google Ads.

Vem kan administratörer kontakta för att flytta över ohanterade användare till företagsanvändare?

Kontakta kundtjänst eller IT-support för att få hjälp med att flytta över ohanterade användare till företagsanvändare i Cloud Identity eller Google Workspace.