Overfør Google Ads-brukerkontoer og -kontoinnstillinger til e-postadresser for bedriften

Finn ut hvordan du sender forespørsler (Google Ads-administratorer) Finn ut hvordan du godtar forespørsler (Google Ads-brukere)

For å beskytte privat informasjon og redusere risikoen for uautorisert tilgang kan Google Ads-kontoadministratorer be om at brukere med personlig tilgang til bedriftens annonsekonto bytter til en e-postadresse for bedriften.

Hvis du har godtatt en forespørsel om å overføre kontoen din til en e-postadresse for bedriften, må du gjennomgå Google Ads-innstillingene og -områdene du må oppdatere før den gamle brukerkontoen stenges.

På denne siden

Hvorfor bør brukere bytte til en e-postadresse for bedriften?

Google rapporterer personlige eller ikke-administrerte e-postadresser som brukes til å få tilgang til kontoer, slik at administratorer kan fjerne uønskede brukere eller be brukerne bytte til en e-postadresse for bedriften. Når brukerne bytter til en e-postadresse for bedriften, gir dette kontoadministratoren fordeler som global pålogging, bedre synlighet og bedre kontroll og sikkerhet.

Eksempel

Tenk deg at du bruker dynamisk remarketing som en del av annonseringsstrategien. Hvis folk i bedriften logger på Google Ads-kontoen med de personlige e-postadressene sine, kan informasjon om bedriftens målgrupper og strategier være utsatt både når folk jobber i bedriften og når de har sluttet.

Send forespørsler (Google Ads-kontoadministratorer)

Merk deg følgende om hvordan du sender forespørsler:

• Bekreft Cloud Identity eller Google Workspace og domeneadministrasjon. Du må bekrefte at organisasjonen bruker Cloud Identity eller Google Workspace i Google Ads, slik at du kan sende forespørsler til brukere. Du kan bekrefte flere domener. Finn ut mer om Cloud Identity hvis domenene dine ikke administreres.
  • Klargjøring av e-postene. Google Ads genererer og sender e-poster med forespørsler automatisk på dine vegne. E-postene inneholder blant annet
    • informasjon om forespørselen og hvorfor den ble sendt
    • en oversikt over fremgangsmåten videre, inkludert informasjon om den utsatte tidsfristen på 4 uker (30 dager) for bytte av domene
    • informasjon om hjelp og brukerstøtte

Veiledning

1. Gå til Tilgang og sikkerhet i Google Ads-kontoen.
  2. Åpne «Sikkerhet»-fanen på den øverste linjen, og klikk på sikkerhetsproblemene som er rapportert for personlige og ikke administrerte e-postadresser.
  3. På siden «Forespørsler om å bytte til bedriftsadministrerte domener» angir du bedriftsdomenet og klikker på Bekreft.
  4. Gjenta trinn 3 for alle domenene du vil bekrefte. Når du har lagt til alle domenene, klikker du på Neste.
  5. Gjennomgå tabellen, og velg brukerkontoene du vil sende en forespørsel til.
  6. Merk av i avmerkingsboksene for brukerkontoene som må bytte til e-postadresser for bedriften. Klikk på Send forespørsel.
  7. Klikk på Neste for å gjennomgå eller laste ned en liste over brukere som ikke administreres, eller for å kopiere en e-postmal. Klikk på Ferdig.

Du blir varslet når brukere oppgir og bekrefter e-postadressene sine for bedriften.

Spor forespørsler (Google Ads-kontoadministratorer)

Når du har sendt e-postene med forespørsler, kan du se
  • en liste over brukere med personlige e-postadresser eller ikke-administrerte e-postadresser
  • avviste forespørsler med årsakene brukerne har oppgitt
  • brukere som ikke har svart på e-posten med forespørselen

Veiledning

1. Gå til Tilgang og sikkerhet i Google Ads-kontoen.
  2. Åpne «Sikkerhet»-fanen på den øverste linjen, og klikk på sikkerhetsproblemene som er rapportert for personlige og ikke administrerte e-postadresser.
  3. På siden «Forespørsler om å bytte til bedriftsadministrerte domener» kan du gjennomgå følgende:
    • brukere som har avslått forespørselen
    • brukere som ikke har godtatt forespørselen
    • brukere som har fullført behandlingen av forespørselen

Godta en forespørsel (Google Ads-brukere)

Du har en utsatt tidsfrist på 30 dager til å bruke både den personlige e-postadressen din og e-postadressen for bedriften for å få tilgang til Google Ads-kontoen. Etter den utsatte tidsfristen fjernes tilgangen for den personlige e-postadressen. For å sikre at overgangen går knirkefritt, må du oppdatere de relevante kontoinnstillingene og områdene i den nye brukerkontoen.

Du finner forespørselen om å oppdatere Google Ads-domenet i den personlige e-posten din. Når du har mottatt forespørselen, kan du oppgi e-postadressen for bedriften eller avslå forespørselen og oppgi en forklaring.

Hvis du oppgir en e-postadresse for bedriften, mottar du en e-post der du blir bedt om å bekrefte denne e-postadressen.

Veiledning

1. Klikk på Kom i gang i e-posten med emnet «Forespørsel om å bytte til e-postadressen for bedriften for Google Ads-kontoer».
  2. Skriv inn e-postadressen for bedriften i vinduet som åpnes, og klikk på Send inn.
  3. Gjennomgå listen over innstillinger, og klikk på Greit.
  4. Finn e-postbekreftelsen i e-postkontoen for bedriften, og følg veiledningen.
Merk: Når du skal begynne å bruke en e-postadresse som administreres av bedriften, må du oppgi legitimasjonen du mottar fra IT-administratoren, første gang du logger på kontoen.

Når du har byttet til en e-postadresse for bedriften i Google Ads, kan du oppdatere Google-annonseinnstillingene ved å følge veiledningen nedenfor.

Oppdater Google-annonseinnstillingene (Google Ads-brukere)

Det kan hende at kontoinnstillingene og områdene som var konfigurert for den personlige e-postadressen din, ikke er angitt i den nye brukerkontoen. I så fall må du oppdatere enkelte innstillinger, for eksempel betalingsprofilen, tilknyttede kontoer, innstillinger for e-postvarsler, registreringer for e-postabonnementer, gjenopprettingsenheter og totrinnsbekreftelse.

Gjennomgå listen over funksjoner og innstillinger nedenfor for å komme i gang med å oppdatere den nye Google Ads-brukerkontoen.

Funksjoner og innstillinger i Google Ads Veiledning for innstillingene
Varsler

Nye brukere kan oppdatere varslingsinnstillingene.

Finn ut mer om e-postvarsler.

Finn ut hvordan du endrer innstillingene for e-postvarsler.

Totrinnsbekreftelse

Nye brukere kan konfigurere totrinnsbekreftelse.

Finn ut hvordan du slår på totrinnsbekreftelse.

Rapportering

Nye brukere må legges til i periodiske rapporter.

Finn ut hvordan du oppretter, lagrer og planlegger rapporter fra statistikktabeller.

Tilknyttede kontoer (Skillshop)

Nye brukere må knytte sammen Google Ads- og Skillshop-kontoene sine, fordi dette er den eneste løsningen for å få de enkelte Skillshop-sertifiseringene til å telle opp mot bedriftens Google Partners-krav.

Finn ut hvordan du knytter den nye Google Ads-adressen sammen med Skillshop-kontoen.

Kampanjeinnstillinger (Google Ads-skript) Nye brukere må legge seg til i planlagte skript ved å følge veiledningen nedenfor:
  • Logg på Google Ads-kontoen med den gamle e-postadressen, og deaktiver skriptene.
  • Logg på Google Ads-kontoen med den nye e-postadressen, og legg til skriptene i tidsplanen.
Finn ut hvordan du planlegger og administrerer skript.
Produkttilknytning

Brukerne må legge til den nye e-postadressen i produktene som er tilknyttet Google Ads-kontoen (f.eks. Google Analytics).

Her er linker til ofte brukte produkter:

Du kan søke etter andre produkter i Google Brukerstøtte.

Fakturering

Brukerne må legge til den nye e-postadressen som administratorbruker i betalingsprofilen.

Finn ut hvordan du administrerer brukere i betalingsprofilen.

Vanlige spørsmål

Hva er e-postdomener for bedrifter?

E-postdomener for bedrifter er en liste over bedriftens e-postdomener som administreres i en Cloud Identity- eller Google Workspace-konto.

Hvem har tilgang til denne funksjonen?

• MCC-kontoer: administratorer av overordnede MCC-kontoer som allerede har tatt i bruk Cloud Identity eller Google Workspace

• frittstående kontoer: administratorer av kontoer som allerede har tatt i bruk Cloud Identity eller Google Workspace

Hvem kan sende forespørsler om å bytte til e-postadresser for bedrifter?

Administratorer av overordnede MCC-kontoer eller frittstående kontoer kan sende forespørsler.

Hvem omfattes ikke av denne prosessen?

Følgende brukere omfattes ikke:
  • brukere som kun har tilgang til e-post
  • brukere av tjenestekontoer

Kan Google Ads-kontoadministratorer sende e-postpåminnelser om forespørsler?

Ja. Når du har sendt en forespørsel, kan du sende opptil 2 påminnelser med minst 30 dagers mellomrom.

Hva skjer hvis brukere avslår forespørsler?

Administratoren kan gjennomgå grunnene til at en bruker har avslått en forespørsel. Etter gjennomgangen kan administratoren arkivere brukeren eller fjerne brukerens tilgang.

Når utløper forespørslene?

Forespørslene utløper etter 90 dager.

Hva skjer på slutten av den utsatte tidsfristen på 30 dager?

Etter den utsatte tidsfristen fjerner Google-systemet automatisk brukere som benytter personlige e-postadresser.

Hvordan kan administratorer laste ned en liste over brukere som ikke administreres?

Administratorer kan laste ned en liste over brukere som ikke administreres, i delen «Gjennomgå brukere som ikke administreres» i Google Ads.

Hvem kan administratorer kontakte for å gjøre brukere som ikke administreres, til bedriftsbrukere?

Kontakt brukerstøtten eller IT-brukerstøtteteamet for å gjøre brukere som ikke administreres, til bedriftsbrukere i Cloud Identity eller Google Workspace.

Linker til relatert innhold