Google Ads-gebruikersaccounts en -accountinstellingen overzetten naar een zakelijk e-mailadres

Meer informatie over hoe u verzoeken stuurt (Google Ads-beheerder) Meer informatie over hoe u een verzoek accepteert (Google Ads-gebruikers)

De beheerder van Google Ads-accounts kan gebruikers met persoonlijke toegang tot het Google Ads-account van een bedrijf vragen om over te schakelen naar een zakelijk e-mailadres om privé-informatie te beschermen en het risico op ongeautoriseerde toegang te beperken.

Als u een verzoek heeft geaccepteerd om uw account over te zetten naar een zakelijk e-mailadres, controleert u de Google Ads-instellingen en -property's die u moet updaten voordat uw oude gebruikersaccount wordt gesloten.

Op deze pagina

Waarom overstappen naar een zakelijk e-mailadres?

Google markeert persoonlijke of onbeheerde e-mailadressen die worden gebruikt voor toegang tot accounts, zodat de beheerder ongewenste gebruikers kan verwijderen of gebruikers kan vragen over te schakelen naar een zakelijk e-mailadres. Nadat gebruikers zijn overgestapt naar een zakelijk e-mailadres, kan de accountbeheerder de beschikking krijgen over voordelen als single sign-on, verbeterde zichtbaarheid, en meer controle en beveiliging.

Voorbeeld

Stel dat u dynamische remarketing gebruikt als onderdeel van uw advertentiestrategie. Als gebruikers van Google Ads-accounts in uw bedrijf inloggen met hun persoonlijke e-mailadres, kunnen de doelgroepinformatie en strategieën van uw bedrijf kwetsbaar zijn tijdens en na hun dienstverband bij uw bedrijf.

Een verzoek sturen (beheerder van Google Ads-account)

De volgende informatie is belangrijk als u verzoeken stuurt:

• Controleren of Cloud Identity of Google Workspace en domeinbeheer beschikbaar zijn. U moet controleren of uw organisatie Cloud Identity of Google Workspace gebruikt in Google Ads, zodat u gebruikersverzoeken kunt sturen. Verificatie van meerdere domeinen is toegestaan. Als uw domeinen niet worden beheerd, vindt u hier meer informatie over Cloud Identity.
  • E-mails opstellen. Google Ads maakt en verstuurt automatisch namens u e-mails met verzoeken. De e-mail bevat onder andere de volgende gegevens:
    • Gegevens over het verzoek en waarom het is gestuurd
    • Een overzicht van de volgende stappen, waaronder vermelding van de respijtperiode van 4 weken (30 dagen) om van domein te wisselen
    • Help- en ondersteuningsinformatie

Instructies

1. Ga naar uw Google Ads-account en open Toegang en beveiliging.
  2. Open in de balk bovenaan het tabblad Beveiliging en klik op de beveiligingsproblemen die zijn gemarkeerd voor persoonlijke en onbeheerde e-mailadressen.
  3. Voer op de pagina 'Verzoeken om over te schakelen naar door het bedrijf beheerde domeinen' uw bedrijfsdomein in en klik op Bevestigen.
  4. Herhaal Stap 3 voor alle domeinen die u wilt bevestigen. Klik op Volgende nadat u al uw domeinen heeft toegevoegd.
  5. Controleer de tabel en selecteer de gebruikersaccounts waarvoor u een verzoek wilt sturen.
  6. Vink de selectievakjes aan van de gebruikersaccounts die moeten worden overgezet naar een zakelijk e-mailadres. Klik op Verzoek sturen.
  7. Klik op Volgende om een lijst met onbeheerde gebruikers te controleren of te downloaden of een e-mailtemplate te kopiëren. Klik op Klaar.

U krijgt een melding als gebruikers hun zakelijke e-mailadres invoeren en bevestigen.

Een verzoek volgen (beheerder van Google Ads-account)

Nadat u de e-mails met verzoeken heeft verstuurd, kunt u het volgende controleren:
  • Een lijst met gebruikers met persoonlijke of onbeheerde e-mailadressen
  • Geweigerde verzoeken met de reden van de gebruiker
  • Gebruikers die niet hebben gereageerd op het e-mailverzoek

Instructies

1. Ga naar uw Google Ads-account en open Toegang en beveiliging.
  2. Open in de balk bovenaan het tabblad Beveiliging en klik op de beveiligingsproblemen die zijn gemarkeerd voor persoonlijke en onbeheerde e-mailadressen.
  3. Op de pagina 'Verzoeken om over te schakelen naar door het bedrijf beheerde domeinen' kunt u het volgende controleren:
    • Gebruikers die uw verzoek hebben geweigerd
    • Gebruikers die uw verzoek niet hebben bevestigd
    • Gebruikers die uw verzoek hebben afgerond

Een verzoek accepteren (Google Ads-gebruikers)

U heeft een respijtperiode van 30 dagen om toegang te krijgen tot uw Google Ads-account via uw persoonlijke of zakelijke e-mailadres. Na de respijtperiode is toegang via uw persoonlijke e-mailadres niet meer mogelijk. Zorg dat u de relevante accountinstellingen en -property's updatet in uw nieuwe gebruikersaccount, zodat de overgang soepel verloopt.

U vindt het verzoek om uw Google Ads-domein te updaten in uw persoonlijke e-mail. Nadat u het verzoek heeft gekregen, kunt u uw zakelijke e-mailadres doorgeven of weigeren met een toelichting.

Als u uw zakelijke e-mailadres opgeeft, krijgt u een e-mail om uw zakelijke e-mailadres te verifiëren.

Instructies

1. Klik in de e-mail met het onderwerp 'Verzoek om overschakeling naar uw zakelijke e-mailadres voor Google Ads-accounts' op Aan de slag.
  2. Voer in het pop-outvenster uw zakelijke e-mailadres in en klik op Sturen.
  3. Controleer de lijst met instellingen en klik op OK.
  4. Zoek de bevestigingsmail in uw zakelijke e-mailaccount en volg de instructies.
Opmerking: Als uw e-mail eenmaal door uw bedrijf wordt beheerd, moet u de eerste keer dat u op uw account inlogt de inloggegevens invoeren die u van een IT-beheerder krijgt.

Nadat u bent overgestapt naar een zakelijk e-mailadres in Google Ads, volgt u de onderstaande instructies om uw Google Ads-instellingen te updaten.

Uw Google Ads-instellingen updaten (Google Ads-gebruikers)

De accountinstellingen en -property's die u eerder met uw persoonlijke e-mailadres heeft ingesteld, zijn mogelijk niet ingesteld in uw nieuwe gebruikersaccount. In deze gevallen is het nodig om specifieke instellingen te updaten, zoals uw betalingsprofiel, gekoppelde accounts, voorkeuren voor e-mailmeldingen, inschrijving voor e-mailabonnementen, herstelapparaten en verificatie in 2 stappen.

Neem de onderstaande lijst met functies en instellingen door om aan de slag te gaan met het updaten van uw nieuwe Google Ads-gebruikersaccount.

Functies en instellingen van Google Ads Instructies voor instellen
Meldingen

Nieuwe gebruikers kunnen hun meldingsvoorkeuren updaten.

Meer informatie over e-mailmeldingen

Meer informatie over hoe u de voorkeuren voor e-mailmeldingen kunt wijzigen

Verificatie in 2 stappen

Een nieuwe gebruiker kan verificatie in 2 stappen instellen.

Meer informatie over hoe u verificatie in 2 stappen aanzet

Rapportage

Nieuwe gebruiker moet worden toegevoegd aan geplande rapporten.

Meer informatie over hoe u rapporten maakt, opslaat en plant op basis van tabellen met statistieken

Gekoppelde accounts (Skillshop)

Nieuwe gebruikers moeten hun Google Ads-account koppelen aan een Skillshop-account, omdat dit de enige manier is om individuele Skillshop-certificeringen te laten meetellen voor de Google Partners-vereisten van het bedrijf.

Meer informatie over hoe u uw nieuwe e-mailadres van Ads koppelt aan uw Skillshop-account

Campagne-instellingen (Google Ads-scripts) Een nieuwe gebruiker moet aan geplande scripts worden toegevoegd door de onderstaande instructies te volgen:
  • Log met uw oude e-mailadres in op uw Google Ads-account en zet de scripts uit.
  • Log met uw nieuwe e-mailadres in op uw Google Ads-account en plan de scripts.
Meer informatie over hoe u scripts plant en beheert
Productkoppelingen

De gebruiker moet een nieuw e-mailadres toevoegen in producten (zoals Google Analytics) die aan het Google Ads-account zijn gekoppeld.

Dit zijn de links voor de meest gebruikte producten:

Voor andere producten kunt u zoeken in Google Support.

Facturering

Gebruikers moeten het nieuwe e-mailadres als beheerder toevoegen aan het betalingsprofiel.

Meer informatie over hoe u gebruikers beheert in uw betalingsprofiel

Veelgestelde vragen

Wat is een zakelijk e-maildomein?

Een zakelijk e-maildomein is een lijst met e-maildomeinen van het bedrijf die worden beheerd in een Cloud Identity- of Google Workspace-account.

Wie heeft toegang tot deze functie?

• Mijn Klantencentrum-accounts: Beheerders van Mijn Klantencentrum-accounts op het hoogste niveau die Cloud Identity of Google Workspace al hebben gebruikt.

• Zelfstandige accounts: Beheerders van accounts die Cloud Identity of Google Workspace al gebruiken.

Wie kan een overstap naar een zakelijk e-mailadres aanvragen?

Beheerders van Mijn Klantencentrum-accounts op het hoogste niveau of zelfstandige accounts kunnen hiervoor een verzoek indienen.

Wie zijn er uitgesloten van het proces?

De volgende gebruikers zijn uitgesloten:
  • Gebruikers met alleen toegang via e-mail
  • Gebruikers van serviceaccounts

Kan de beheerder van het Google Ads-account herinneringen per e-mail sturen over verzoeken?

Ja. Nadat u een verzoek heeft gestuurd, kunt u maximaal 2 herinneringen sturen, met minstens 30 dagen ertussen.

Wat gebeurt er als een gebruiker een verzoek weigert?

De beheerder kan zien waarom een gebruiker een verzoek heeft geweigerd. Vervolgens kan de beheerder de gebruiker archiveren of de toegang van de gebruiker intrekken.

Wanneer verlopen verzoeken?

Verzoeken verlopen na 90 dagen.

Wat gebeurt er aan het einde van de respijtperiode van 30 dagen?

Na de respijtperiode verwijdert het systeem van Google automatisch de gebruiker met persoonlijke e-mailtoegang.

Hoe kan de beheerder een lijst met onbeheerde gebruikers downloaden?

Beheerders kunnen een lijst met onbeheerde gebruikers downloaden in het gedeelte Controleer onbeheerde gebruikers in Google Ads.

Met wie kan een beheerder contact opnemen om van onbeheerde gebruikers zakelijke gebruikers te maken?

Neem contact op met de helpdesk of het IT-supportteam om van onbeheerde gebruikers zakelijke gebruikers te maken in Cloud Identity of Google Workspace.