Uppdatera dina konverteringsmål

Genom att ange konverteringsmål kan du ordna dina konverteringsåtgärder så att du lättare kan optimera dem för att nå dina annonseringsmål. Läs mer om konverteringsmål.

Konverteringsmål används även för kampanjoptimering och budgivning, två viktiga verktyg för att driva kampanjresultat. När du ändrar dina konverteringsmål kan det påverka dina kampanjer. Därför har vi förbättrat hanteringen av konverteringsmålen i Google Ads så att de

1. ger mer information om förhållandet mellan konverteringsmål och kampanjer
  2. informerar dig om den potentiella effekten av att ta bort eller kategorisera om dina konverteringsåtgärder
  3. göra det enklare för dig att hantera dina konverteringsmål och kampanjer för att få bästa möjliga resultat.

Rekommenderade metoder

Här beskriver vi de bästa metoderna för konverteringsmål så att du får ut så mycket som möjligt av kampanjresultatet i Google Ads:

• Kategorisera dina konverteringsåtgärder: Om möjligt ska dina konverteringsåtgärder grupperas i standardkonverteringsmål, som Köp eller Kontakt, och dessa standardmål bör användas för att optimera dina kampanjer. Denna anpassning gör att vi kan optimera annonsupplevelsen och kampanjresultatet för att ge bättre resultat. Du bör inte kategorisera konverteringsåtgärder under konverteringsmål som inte har någon semantisk innebörd, till exempel Övrigt eller Sidvisning, om det finns ett mål som matchar beskrivningen av konverteringsåtgärden.
  • Ta med minst en primär konverteringsåtgärd: Varje konverteringsmål ska ha minst en primär konverteringsåtgärd grupperad i sig. Detta säkerställer att kampanjer som använder automatisk budgivning kan optimera för åtgärder som är värdefulla för ditt företag. Primära konverteringsåtgärder visas i kolumnen Konverteringar i dina rapporter.
  • Lägg till dina mål i alla relevanta kampanjer: För att en kampanj ska optimeras mot ett visst konverteringsmål måste målet ingå i kampanjens mål. Alla konverteringsmål som använder standardinställningen för konto används automatiskt i kampanjer som använder standardinställningen för konto. Om du har kampanjer som använder kampanjspecifika mål eller konverteringsmål som inte använder standardinställningarna för kontot, måste du lägga till mål manuellt i kampanjinställningarna eller via massredigeringar som beskrivs i anvisningarna nedan.
Obs! Om du ändrar dina konverteringsmål kan det påverka dina kampanjer. Till exempel kan kampanjoptimering och rapportering påverkas om du lägger till eller tar bort en konverteringsåtgärd, ändrar inställningarna för konverteringsmål eller ändrar dina kampanjmål.

Anvisningar

Du kan hantera dina konverteringsmål på sidan Konvertering.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i menyn och klicka sedan på Sammanfattning.
  3. Standardmål och deras grupperade konverteringsåtgärder visas automatiskt. Dessa mål skapas utifrån dina konverteringsåtgärder.

Redigera dina konverteringsmål

• Redigera mål: Gör att du kan välja ifall målet ska vara ett standardmål på kontonivå och vilka konverteringsåtgärder som är primära och sekundära. Vi rekommenderar att varje konverteringsmål innehåller minst en primär konverteringsåtgärd.
  • Håll muspekaren över en konverteringsåtgärd: Två alternativ visas bredvid namnet på konverteringsåtgärden:
    • Kugghjul Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul]: Gör att du kan göra allmänna ändringar av konverteringsåtgärden.
    • Ikon med tre punkter : Gör att du kan flytta konverteringsåtgärden till ett annat mål eller ta bort det.

Flytta konverteringsåtgärden till ett annat konverteringsmål

Om konverteringsåtgärden är felkategoriserad eller har grupperats under ett konverteringsmål utan semantisk innebörd, till exempel Sidvisning eller Annat, flyttar du konverteringsåtgärden till ett mer relevant konverteringsmål. Vi rekommenderar att dina konverteringsåtgärder grupperas i standardkonverteringsmål som har semantisk betydelse, till exempel ”Köp” eller ”Registrering”, eftersom det bidrar till att förbättra budgivnings- och optimeringsmöjligheterna.

Obs! Om du flyttar en konverteringsåtgärd till ett annat konverteringsmål kan det påverka kampanjoptimeringen och resultatet. Den nya upplevelsen nedan ger dig nya insikter och begränsningar som hjälper dig att hantera dina mål och kampanjer och minska oönskade effekter.
  1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Översikt.
  4. Håll muspekaren över konverteringsåtgärden du vill ändra.
  5. Klicka på ikonen med tre punkter och välj Byt till ett annat konverteringsmål.
  6. Klicka på det konverteringsmål du vill ändra till på rullgardinsmenyn som visas.
  7. Kontrollera ändringarna i panelen som visas:
    1. Vart konverteringsåtgärden flyttas
    2. Hur flytten påverkar konverteringsmålens utformning
    3. Om och hur flytten påverkar konverteringsvolymen och värdet på dina konverteringsmål
    4. Om och hur flytten påverkar kampanjens målinställningar
  8. Klicka på Granska kampanjer om du vill se hur ändringarna påverkar kampanjernas målinställningar och resultat. Vi rekommenderar att du gör detta och klickar på Ladda ned CSV för att spara uppgifter för berörda kampanjer.
  9. Godkänn ändringarna genom att klicka på Spara.

Om ett eller flera av konverteringsmålen inte längre följer de rekommenderade metoderna för konverteringsmål rekommenderar vi att du åtgärdar konverteringsmålet efter ändringen.

Ta bort dina inaktiva konverteringsåtgärder

Om konverteringsåtgärden är inaktiv eller inte längre är meningsfull för ditt företag bör du ta bort den från konverteringstabellen för att hålla det prydligt och översiktligt. Borttagna konverteringar visas som standard inte längre i konverteringstabellen utan arkiveras. Du kan återaktivera dem när du vill.

Obs! Om du tar bort en konverteringsåtgärd kan det påverka kampanjoptimeringen och resultatet. Den nya upplevelsen nedan ger dig nya insikter och begränsningar som hjälper dig att hantera dina mål och kampanjer och minska oönskade effekter.
  1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Översikt. Du kan ta bort en konverteringsåtgärd med hjälp av ikonen med tre punkter eller kryssrutan framför konverteringsåtgärdens namn:
    1. Ikon med tre punkter
      1. Håll muspekaren över konverteringsåtgärden du vill ändra.
      2. Klicka på ikonen med tre punkter och välj Ta bort konverteringsåtgärd.
      3. Kontrollera ändringarna i panelen som visas:
        • Vilken konverteringsåtgärd som tas bort
        • Hur borttagningen påverkar konverteringsmålets utformning
        • Om och hur borttagningen påverkar konverteringsvolymen och värdet på dina konverteringsmål
        • Om och hur flytten påverkar kampanjens målinställningar
      4. Klicka på Granska kampanjer om du vill se hur ändringarna påverkar kampanjernas målinställningar och resultat. Vi rekommenderar att du gör detta och laddar ner CSV-filen för de berörda kampanjerna.
      5. Godkänn ändringarna genom att klicka på Spara.
    2. Kryssruta
      1. Markera rutan framför konverteringsåtgärdens namn.
      2. Ett blått alternativfält visas ovanför tabellen.
      3. Klicka på Ta bort. Vi arkiverar eller tar bort konverteringsåtgärden. Om ett eller flera av konverteringsmålen inte längre följer de rekommenderade metoderna för konverteringsmål rekommenderar vi att du åtgärdar konverteringsmålet efter ändringen.

Massuppdatera kampanjens konverteringsmål

Vi rekommenderar att du ser till att dina kampanjer optimerar för alla relevanta konverteringsmål. Med massredigering kan du redigera flera kampanjers konverteringsmål samtidigt, vilket är särskilt användbart för kampanjer som använder kampanjspecifika mål.

Obs! Om du ändrar konverteringsmålen i dina kampanjer kan det påverka kampanjoptimeringen och rapporteringen. Vi rekommenderar att du granskar ändringarna noga innan du inför dem i grupp.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Välj de kampanjer du vill uppdatera.
  5. Klicka på Redigera i det blå urvalsfältet.
  6. I popup-menyn som visas väljer du Uppdatera konverteringsmål. Välj det alternativ du vill använda i dina kampanjer:
    • Ändra målinställningar: Med detta alternativ kan du ändra inställningarna för kampanjoptimering till att antingen
      • använda kontots standardinställningar för mål där alla standardmål på kontonivå används för dina kampanjer
      • använda kampanjspecifika mål där du kan välja önskade mål.
    • Lägg till mål; Du kan lägga till ytterligare konverteringsmål i kampanjer som använder kampanjspecifika målinställningar.
    • Ta bort mål: Du kan ta bort mål i kampanjer som använder kampanjspecifika målinställningar.
  7. Klicka på Förhandsgranska för att se effekten av ändringen.
  8. Klicka på Använd för att implementera ändringen.