Introductiegids voor voertuigadvertenties

Voertuigadvertenties aanzetten in uw Performance Max-campagnes

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Step 8 of showing your local products on Google is setting up Google Ads for local inventory adsDit is stap 7b van de introductiegids voor voertuigadvertenties.

Alle bestaande slimme Shopping-campagnes voor voertuigadvertenties zijn in september 2023 geüpgraded naar Performance Max, waardoor u extra voorraad en indelingen kunt gebruiken om nieuwe klanten te bereiken. Op deze pagina vindt u informatie over hoe u een Performance Max-campagne instelt en optimaliseert om uw voertuigadvertenties te tonen. U heeft een actieve Performance Max-campagne nodig in uw Google Ads-account. Maak een Google Ads-account als u er nog geen heeft.

U kunt op een aantal manieren uw instellingen voor voertuigadvertenties aanpassen en uw prestaties verbeteren.

Instructies

Opmerking: Deze acties zijn alleen beschikbaar als uw Google Ads- en Merchant Center-accounts gekoppeld zijn. Meer informatie over hoe u uw Merchant Center- en Google Ads-accounts aan elkaar koppelt

Uw eerste Performance Max-campagne met voertuigfeed instellen

De instructies hieronder zijn specifiek bedoeld voor Performance Max-campagnes met voertuigfeeds. Voor andere doelen vindt u hier informatie over hoe u een Performance Max-campagne maakt.

1. Maak uw campagne en kies uw campagnedoel

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  5. Kies uw campagnedoel.
    • Performance Max-campagnes met voertuigfeedcampagnes zijn alleen compatibel met de doelen Verkoop, Leads en Websiteverkeer, of met de optie Campagne maken zonder vooraf ingesteld doel. Selecteer er een, afhankelijk van uw hoofddoel.
  6. Kies een conversiedoel. Voor het succes van de campagne is het essentieel dat u het juiste doel instelt. Ook helpt dit het algoritme uw biedstrategie te verbeteren. Het is belangrijk dat u de juiste conversie-instelling heeft. Gebruik deze conversiedoelen om uw verkoop te verbeteren:
    • Aankopen
    • Contacten
    • Gekwalificeerde leads
    • Winkelbezoeken
    • Leadformulieren indienen

We raden u aan voor al uw prestatiegebaseerde campagnes dezelfde doelen te gebruiken. U kunt meerdere doelen toevoegen die relevant zijn voor de campagne.

1. Kies het campagnetype Performance Max om vanuit één campagne toegang te krijgen tot alle Google Ads-voorraad.
  2. Nadat u Performance Max heeft gekozen als campagnetype, verschijnt het gedeelte Voertuigen toevoegen aan deze campagne. Als uw Merchant Center-account is aangemeld voor voertuigadvertenties en u het ondersteunde campagnedoel heeft geselecteerd, is het selectievakje 'Voor voertuigen adverteren vanuit een Merchant Center-account' standaard aangevinkt. Scroll omlaag om door te gaan met uw campagne.
Opmerking: De optie 'Voor voertuigen adverteren vanuit een Merchant Center-account' kan alleen worden aangezet terwijl u een campagne maakt. Nadat de campagne is gemaakt, kan deze instelling niet meer worden gewijzigd. Als u het selectievakje niet aanvinkt voordat u opslaat, moet u een nieuwe campagne maken.

2. Stel uw bod en budget in

1. Scroll op de pagina Campagne-instellingen selecteren naar het gedeelte Bieden en selecteer een biedstrategie.

Typen biedstrategieën voor Performance Max met voertuigfeeds:

Doel Type
    De hoogst mogelijke conversiewaarde genereren en tegelijkertijd een doelrendement op advertentie-uitgaven (ROAS) bereiken (Het doel-ROAS is het bedrag dat u wilt omzetten voor elke euro die u aan Google Ads uitgeeft.) Conversiewaarde maximaliseren (met een optioneel ROAS-doel)
    Zo veel mogelijk conversies genereren en tegelijkertijd een doel voor kosten per acquisitie bereiken Aantal conversies maximaliseren (met een optioneel CPA-doel)

De Performance Max-campagne met voertuigadvertenties is gemaakt voor bieden op basis van 'Conversiewaarde maximaliseren'.

• Als u Een doelrendement op advertentie-uitgaven instellen (optioneel) aanvinkt, probeert uw campagne de doel-ROAS voor bieden op basis van 'Conversiewaarde maximaliseren' en CPA voor bieden op basis van 'Aantal conversies maximaliseren' te behalen.
    • Omnichannel bieden wordt aanbevolen. Neem ook winkelbezoeken op in conversies, zodat uw biedstrategieën worden geoptimaliseerd voor zowel online als offline acties.
  2. Scroll naar het gedeelte Budget en voer een afzonderlijk dagbudget in of stel een aangepast budget in.
  3. Klik op Volgende.

3. Configureer de campagne-instellingen

1. Selecteer onder Locaties op de pagina Campagne-instellingen de locatie die u wilt targeten.
  2. Selecteer Geef een andere locatie op, voer de naam in van de plaats die u wilt targeten en selecteer daarna Targeten of Uitsluiten.
    • Selecteer In de buurt en Targeten of Uitsluiten als u specifieke plaatsen binnen een locatie wilt targeten.
  3. Selecteer onder Talen de taal waarin u uw advertenties wilt tonen.
    • Opmerking: Als u uw advertenties aan specifieke groepen klanten wilt tonen, selecteert u meerdere talen.
  4. Klik op Meer instellingen om het gedeelte uit te vouwen. Bij Meer instellingen kunt u de advertentieplanning, de start- en einddatums voor de campagne en de URL-instellingen instellen.
    • Als u zich aanmeldt voor Uitbreiding van uiteindelijke URL, kan de AI van Google de beste landingspagina selecteren die de beste prestaties oplevert op basis van de intentie van de klant. Hierdoor kan uw Performance Max-campagne aan meer potentiële veilingen deelnemen. We raden altijd aan Uitbreiding van uiteindelijke URL aan te zetten, zodat onze biedingssystemen hoger of lager kunnen bieden om de acties met de meeste prestaties voor u te vinden.
    • U kunt later een bepaalde URL uitsluiten van targeting. Als u verkeer slechts naar één pagina wilt sturen, kunt u URL-uitbreiding uitzetten.

4. Maak een componentengroep en selecteer uw doelgroepen

Advertentiekwaliteit

Advertentiekwaliteit is een realtime feedbacktool die u best practices geeft voor het instellen van een optimale componentengroep om de prestaties te maximaliseren voor alle voorraad waar Performance Max kan worden weergegeven.

Advertentiekwaliteit biedt aanbevelingenberichten en optimaliseert componenten om maximale prestaties te garanderen. In de componentengroep beheert u uw vermeldingsgroep en de verschillende componenten voor advertentiemateriaal die u aanlevert (tekst, afbeeldingen, video's en logo's).

Het is belangrijk dat u uw componentengroep een naam geeft en de producten target waarvoor u wilt adverteren.

Componentengroep

Maak eerst een componentengroep met componenten die een gemeenschappelijk thema of een gemeenschappelijke doelgroep hebben. U kunt voor elke campagne meerdere componentengroepen maken.

Ons systeem stelt uw componenten automatisch samen in alle relevante advertentie-indelingen die aansluiten bij uw campagnedoelen. Daarna wordt voor elke gebruiker het meest geschikte advertentiemateriaal getoond.

Als u een voertuigfeed toevoegt zonder afzonderlijk andere componenten zoals beschrijvingen, koppen en afbeeldingen toe te voegen (door deze toe te voegen onder componentengroepen of door u aan te melden voor het maken van geautomatiseerde componenten in de campagne-instellingen), worden uw voertuigadvertenties in uw Performance Max-campagne alleen getoond op Google Zoeken.

Meer informatie over hoe u een componentengroep maakt

Opmerking: We rollen geleidelijk de mogelijkheid uit om advertenties op basis van voertuigfeeds te tonen in het Google Display Netwerk. Op dit moment is dit alleen beschikbaar voor adverteerders in Australië, Canada en de Verenigde Staten. Performance Max-campagnes waaraan een voertuigfeed is gekoppeld, kunnen advertenties tonen in het Display Netwerk zonder dat u afzonderlijke componenten zoals koppen, beschrijvingen en afbeeldingen hoeft toe te voegen.

Componenten

Voor componenten voor afbeeldingen kunt u de website scannen, uw eigen bestanden uploaden of een keuze maken uit de bibliotheek. Gebruik zo veel mogelijk componenten voor afbeeldingen en afbeeldingsformaten totdat de advertentiekwaliteit aangeeft dat u een optimaal aantal afbeeldingen heeft. Voeg koppen en beschrijvingen toe. Uw doel is de advertentiekwaliteitsscore Uitstekend.

Nadat u uw componenten heeft geüpload, kunt u de lijst met componenten met 'Beste beoordeling' bekijken. Als u het maximale aantal componenten heeft bereikt, kunt u de componenten met de status Laag gaan vervangen.

Doelgroepsignalen

Als u de targeting wilt verbeteren, kunt u onze AI informeren over de meest relevante doelgroepen voor uw componentengroep door doelgroepsignalen te gebruiken.

Hoe meer componenten u toevoegt, hoe meer advertentie-indelingen het systeem kan genereren. Zo vergroot u de zichtbaarheid van uw adverteerder op verschillende platforms.

U kunt doelgroepsignalen gebruiken als optie om Google te informeren over uw unieke inzichten in uw doelgroep. Doelgroepsignalen zijn vanaf vandaag beschikbaar voor alle platforms behalve Zoeken.

Doelgroepsignalen zijn alleen beschikbaar voor Display, Gmail en YouTube. Als u uniek inzicht heeft in welk gebruikerssegment het meest waarschijnlijk conversies genereert, kunt u doelgroepsignalen gebruiken om Google hiervan op de hoogte te stellen. Het toevoegen van doelgroepsignalen is optioneel, maar het biedt Performance Max een belangrijk signaal voor optimalisatie om de AI te verbeteren.

Alle bestaande doelgroepsegmenten kunnen worden gebruikt voor automatische targeting om uw doelen te bereiken en zijn compatibel met doelgroepsignalen (zoals demografie, Google-doelgroepen, aangepast segment en remarketing- en Klantenmatch-lijsten).

Als u van mening bent dat bepaald advertentiemateriaal beter presteert bij specifieke doelgroepen, kunt u afzonderlijke componentengroepen maken en doelgroepsignalen gebruiken om uw aannamen te valideren.

Vermeldingsgroepen

Vermeldingsgroepen zijn in wezen productgroepen. Hier kiest u welke producten u wilt targeten in uw Performance Max-campagnes.

5. Publiceer uw campagne

Voordat u het instelproces voor de campagne afrondt, wordt u naar een overzicht van de gegevens van uw nieuwe campagne geleid. Selecteer Campagne publiceren om het proces af te ronden.

Nadat u een campagne heeft gemaakt, raden we u aan de campagne te activeren en 2 weken te wachten totdat de Performance Max-campagne op gang is gekomen. Laat uw campagne minstens 4 tot 6 weken lopen om genoeg gegevens te verzamelen om de prestaties te vergelijken.

Het kan tot 48 uur duren voordat uw voertuigadvertenties worden getoond.