Om mätvärden och rapportering för Demand Gen-kampanjer

Det finns flera olika rapporter i Google Ads som ger dig djupgående insikter om dina annonskampanjer. Dessa ytterst anpassningsbara rapporter ger detaljerad information om olika mätvärden, bland annat klick, visningar, konverteringar, kostnader och annat.

Demand Gen-kampanjer bidrar till att öka efterfrågan och affärsresultat på YouTube och på Googles mest läsbara och underhållningsfokuserade plattformar, bland annat Google-förslag och flikarna med sociala kampanjer i Gmail. Med hjälp av Googles AI kan bild- och videoannonser från en enda kampanj visas optimalt på flera plattformar. I denna artikel beskriver vi vissa mätvärden och rapporter som är tillgängliga för Demand Gen-kampanjer.

Det här hittar du i din Demand Gen-kampanjrapport

Översiktssida

På sidan Översikt hittar du rapporter på kampanj- och annonsgruppsnivå om:

• Diagnostikinsikter
  • Resultatdiagram
  • Kampanjöversikt
  • Videoanalyser
  • Annonser i topposition
  • Kampanjrekommendationer
  • Konverteringskort
  • Fortsatt utkast
  • Kort för demografi

Allmän rapportering

Det finns flera olika rapporter i Google Ads som ger dig djupgående insikter om dina annonskampanjer. Dessa ytterst anpassningsbara rapporter ger detaljerad information om olika mätvärden, bland annat klick, visningar, konverteringar, kostnader och annat.

Rapportsegmentering

Segmentera dina rapporter efter tid, enhet, klicktyp och andra variabler så att du får en detaljerad bild av dina kampanjresultat. För Demand Gen-kampanjer kan du även segmentera rapporterna efter olika annonsformat, till exempel:

• Flödesannonser: YouTube-flöden (Att titta på härnäst, Hem, Sök), Gmail och Förslag
  • Shorts
  • Överhoppningsbar in stream
Obs! Data kan inte delas upp ytterligare efter kanal, till exempel Förslag, Gmail och YouTube.

Tillgångsrapporten

På sidan Tillgångar kan du se tillgångsrapportering på kanal-, kampanj-, annons- och flerkampanjnivå. Med tillgångsrapportering kan du granska resultatet av annonstillgångar som bilder, video, beskrivningar, rubriker och uppmaningar samt resultat- och konverteringsmätvärden

Läs mer om tillgångsrapportering för Demand Gen-kampanjer.

I tillgångsrapporterna kan du även analysera ytterligare videoinformation genom att besöka videosidan. Här kan du kontrollera tillgångar och mätvärden enbart för video, till exempel gemensamma visningar och intjänade åtgärder på YouTube. Få mer detaljerad information om video på fliken Analytics där du kan se effektiva mätvärden som behållande av tittarintresse, som visar hur stor andel av tittarna som kom till varje sekund av videon.

Läs mer om hur du mäter videoresultat med Analytics för video.

Attribution Reporting

När du har ställt in konverteringsspårning får du åtkomst till attributionsrapporter med praktisk information om dina konverteringar, alltså de viktiga åtgärder som kunder utför på din webbplats, som ett köp eller en e-postregistrering. Läs mer om attributionsrapporter.

Målgruppsrapportering

Ta reda på hur det går för dina kampanjer och annonsgrupper i insikterna Målgruppstillgång och Målgruppspersona.

Rapporten Var annonserna visades

Med rapporten Var annonserna visades kan du se var dina annonser har visats på YouTube. Specifikationer för hur detta fungerar för video-, bild- och produktannonser:

• YouTube-kanaler eller YouTube-videor för YouTubes visningssida
  • YouTube-kanaler eller YouTube-videor före annonserna på YouTube Shorts
  • YouTube-annonser som inte visas på YouTubes visningssida, till exempel YouTubes hemflöde, rapporteras under YouTube.com
  • Inga rapporter för Gmail eller Förslag

Definition av mätvärden

Så här beräknas mätvärdena:

Mätvärde Definitioner efter format eller typ av annonsmaterial
Kolumnen Engagemang

Bild (enkel och snurra):

• Gmail: Första klicket på din annons i Gmail

Video (enkel och snurra):

• YouTube in stream: tittat i 10 sekunder eller klickat till webbplats
  • YouTube-flöden eller Shorts: tittat i 5 sekunder, klickat till videons visningssida eller klickat till webbplats
  • Upptäck video: tittat i 5 sekunder, klickat för att utöka eller klickat till webbplats
Vyer för kolumner

Bild (enkel och snurra):

• Inte tillämplig

Video:

• YouTube in stream: tittat i 30 sekunder eller till slutet av videon eller klickat till webbplats.
  • YouTube-flöde eller Shorts: tittat i 10 sekunder eller till slutet av videon eller klickat till webbplats.
  • Upptäck video: tittat i 10 sekunder eller till slutet av videon eller klickat till webbplats.
Klick

Bild (enkel och snurra):

• klick till webbplats

Video:

• klick till webbplats**
kolumnen Interaktioner

Bild:

• Discover: klick till webbplats
  • YouTube: klick till webbplats
  • Gmail: Första klicket på din annons i Gmail

Video:

• YouTube in stream: tittat i 10 sekunder eller klickat till webbplats
  • YouTube-flöde eller Shorts: tittat i 5 sekunder, klickat till visningssida eller klickat till webbplats
  • Upptäck video: tittat i 5 sekunder, klickat för att utöka eller klickat till webbplats

** Klick till visningssidan räknas som visningar. En mer detaljerad uppdelning av YouTube-mätvärden finns här.