Om beregninger og rapportering for Demand Gen-kampanjer

I de mange rapportene som Google Ads tilbyr, får du dyptpløyende statistikk om annonsekampanjene dine. Disse rapportene kan tilpasses i høy grad og har granulære data i ulike beregninger, deriblant klikk, visninger, kostnader og konverteringer.

Med Demand Gen-kampanjer kan du generere økt etterspørsel og gode forretningsresultater på YouTube og Googles mest tilgjengelige og underholdningsfokuserte plattformer, deriblant Google Discover og Sosialt- og Reklame-fanen i Gmail. Ved hjelp av AI fra Google kan bilde- og videoannonser fra én enkelt kampanje vises optimalt på flere plattformer. Denne artikkelen beskriver noen beregninger og rapporter som er tilgjengelige for Demand Gen-kampanjer.

Dette finner du i rapporten om Demand Gen-kampanjer

Oversikt-siden

På Oversikt-siden finner du rapportering for kampanje- og annonsegruppenivå som omfatter

• diagnoseinnsikt
  • resultatdiagram
  • kampanjesammendrag
  • videostatistikk
  • toppannonser
  • kampanjeanbefalinger
  • et konverteringskort
  • gjenopptatte utkast
  • et kort med demografisk informasjon

generell rapportering

I de mange rapportene som Google Ads tilbyr, får du dyptpløyende statistikk om annonsekampanjene dine. Disse rapportene kan tilpasses i høy grad og har granulære data i ulike beregninger, deriblant klikk, visninger, kostnader og konverteringer.

Rapportsegmentering

Segmenter rapportene etter enhet, klikktype, tidspunkt og andre variabler, så du danner deg et tydelig bilde av kampanjeresultatene. For Demand Gen-kampanjer kan du i tillegg segmentere rapportene etter ulike annonseformater, for eksempel

• feedintegrerte annonser, som kan vises i YouTube-feeder (Søk, Se neste, Startside), Gmail og Discover-feeden
  • Shorts-videoer
  • in-stream-annonser som kan hoppes over
Merk: Data kan ikke atskilles videre etter kanal, for eksempel Gmail, YouTube og Discover.

Rapportering om elementer

På Elementer-siden kan du få elementrapportering på kanal-, annonse- eller kampanjenivå – til og med på multikampanjenivå. I rapporteringen om elementer kan du gjennomgå resultat- og konverteringsberegninger samt resultatene fra enkeltelementer, for eksempel bilder, videoer, overskrifter, beskrivelser og handlingsfremmende oppfordringer.

Finn ut mer om elementrapportering for Demand Gen-kampanjer.

I elementrapporteringen kan du også analysere flere videodetaljer ved å gå til videosiden. Der ser du kun videoelementer og beregninger forbeholdt videoer, for eksempel visninger fra co-viewing og opptjente YouTube-handlinger. Dykk dypere ned i dataene om videoen via Analytics-fanen, hvor du kan se avanserte beregninger som seerutvikling, som viser hvor mange prosent av seerne som fortsatt hang med i hvert sekund av videoens varighet.

Finn ut mer om hvordan du måler videoresultater med videostatistikk.

Attribusjonsrapportering

Når du har konfigurert konverteringssporingen, kan du lese attribusjonsrapporter, som er nyttige rapporter om konverteringene dine (de viktigste handlingene kundene utfører på nettstedet, f.eks. å kjøpe noe eller registrere seg for å motta e-poster). Finn ut mer om attribusjonsrapporter.

Målgrupperapportering

Du kan danne deg et godt bilde av resultatene du oppnår med kampanjene og annonsegruppene dine, ved å lese statistikk om målgruppeelementer og målgruppens karakteristikker.

Rapportering om hvor annonser er vist

I Her ble det vist annonser-rapporten kan du se statistikk om hvor på YouTube annonsene dine ble vist. Rapportspesifikasjoner for både video-, bilde- og produktannonser:

• YouTube-kanaler eller -videoer for YouTube-videosiden
  • YouTube-kanaler eller -videoer før annonsene i YouTube Shorts
  • rapportering av YouTube-annonser som ikke kjøres på YouTube-videosiden, for eksempel i Startside-feeden på YouTube, på YouTube.com
  • ingen rapportering om Gmail eller Discover

Definisjon av beregninger

Her er en oversikt over hvordan verdiene i beregningene kalkuleres:

Beregning Definisjoner etter format eller reklametype
Engasjementer-kolonnen

Bilde (enkelt- og karusellbilde):

• Gmail: første klikk på annonsen din i Gmail

Video (enkelt- og karusellvideo):

• In-stream-annonse på YouTube: ser 10 sekunder eller klikker seg videre til nettstedet
  • YouTube-feeder eller Shorts-videoer: ser 5 sekunder eller klikker seg videre til en videoside eller nettstedet
  • Discover-video: ser 5 sekunder, klikker for å vise eller klikker for å gå til nettstedet
Avspillinger-kolonne

Bilde (enkelt- og karusellbilde):

• ikke relevant

Video:

• In-stream-annonse på YouTube: ser på 30 sekunder av eller helt til slutten av videoen eller klikker seg videre til nettstedet
  • YouTube-feeder eller Shorts-videoer: ser 10 sekunder av eller helt til slutten av videoen eller klikker seg videre til nettstedet
  • Discover-video: ser 10 sekunder av eller helt til slutten av videoen eller klikker seg videre til nettstedet
Klikk

Bilde (enkelt- og karusellbilde):

• klikk til nettstedet

Video:

• klikk til nettstedet**
Interaksjoner-kolonnen

Bilde:

• Discover: klikk til nettstedet
  • YouTube: klikk til nettstedet
  • Gmail: første klikk på annonsen din i Gmail

Video:

• In-stream-annonse på YouTube: ser 10 sekunder eller klikker seg videre til nettstedet
  • YouTube-feed eller Shorts-videoer: ser 5 sekunder eller klikker seg videre til videoside eller nettstedet
  • Discover-video: ser 5 sekunder, klikker for å vise eller klikker for å gå til nettstedet

** Klikk på videosiden telles som avspillinger. Se en mer detaljert oversikt over YouTube-beregningene her.

Linker til relatert innhold