Kysynnän kasvatus ‑kampanjoiden mittarit ja raportointi

Google Adsissa on monenlaisia raportteja, joista saat kattavaa tietoa mainoskampanjoistasi. Raportteja voi muokata monipuolisesti, ja ne sisältävät yksityiskohtaista dataa eri mittareista, kuten klikkauksista, impressioista, konversioista ja hinnoista.

Kysynnän kasvatus ‑kampanjat auttavat lisäämään kysyntää ja saamaan parempia liiketoimintatuloksia YouTubessa ja Googlen selattavilla ja viihdepainotteisilla alustoilla, kuten Google Discoverissa ja Gmailin Sosiaaliset verkostot- ja Tarjoukset-välilehdillä. Googlen tekoälyn avulla yksittäisen kampanjan kuva‑ ja videomainokset voivat näkyä optimaalisesti useilla alustoilla. Tässä artikkelissa kerrotaan joistakin mittareista ja raporteista, joita Kysynnän kasvatus ‑kampanjoille on saatavilla.

Mitä Kysynnän kasvatus ‑kampanjan raportti sisältää?

Etusivu

Etusivulta löydät kampanja‑ ja mainostason raportteja seuraavista aiheista:

• Diagnostiset vinkit
  • Tehokkuuskaavio
  • Kampanjan yleiskatsaus
  • Videoanalytiikka
  • Sivun yläosan mainokset
  • Kampanjoihin liittyvät suositukset
  • Konversiot-kortti
  • Keskeneräinen luonnos
  • Demografiset tiedot ‑kortti

Yleinen raportointi

Google Adsissa on monenlaisia raportteja, joista saat kattavaa tietoa mainoskampanjoistasi. Raportteja voi muokata monipuolisesti, ja ne sisältävät yksityiskohtaista dataa eri mittareista, kuten klikkauksista, impressioista, konversioista ja hinnoista.

Raporttien segmentointi

Voit segmentoida raportit ajan, laitteen, klikkaustyypin ja muiden muuttujien mukaan, mikä auttaa saamaan tarkan käsityksen kampanjan tuloksista. Kysynnän kasvatus ‑kampanjan raportit voi segmentoida myös eri mainosmuotojen mukaan esimerkiksi näin:

• In-Feed: YouTube-fiidit (katso seuraavaksi, etusivu, hakutulokset), Gmail ja Discover-fiidi
  • Shorts
  • Ohitettava In-Stream
Huom. Dataa ei voi eritellä tarkemmin kanavan (esim. Discover, Gmail ja YouTube) mukaan.

Elementtiraportit

Elementtisivulla voi katsella kanava-, kampanja- ja mainostason sekä useita kampanjoita kattavia elementtiraportteja. Niistä näet, miten hyviä tuloksia mainoselementit (esim. kuvat, videot, kuvaukset, otsikot ja toimintakehotukset) ovat tuottaneet, ja voit tutkia tulos- ja konversiomittareita.

Lue lisää Kysynnän kasvatus ‑kampanjoiden elementtiraporteista.

Elementtiraporteissa on myös videosivu, jonka avulla voit analysoida videoiden tarkempia tietoja. Sivu sisältää vain videoelementit ja niitä koskevat mittarit, esimerkiksi yhteiskatseluimpressiot ja YouTuben ansaitun toiminnan. Analytics-välilehdellä voit pureutua erilaisiin hyödyllisiin videomittareihin, kuten yleisön pysyvyyteen. Se kertoo, kuinka monta prosenttia katsojista on ollut jäljellä kunkin sekunnin kohdalla.

Lue lisää videoiden tulosten mittaamisesta videoanalytiikan avulla.

Attribuutioraportit

Kun olet ottanut käyttöön konversioseurannan, pääset katselemaan attribuutioraportteja konversioista eli siitä, mitä kävijät ovat tehneet verkkosivustollasi (esimerkiksi ostaneet jotain tai liittyneet sähköpostilistalle). Lue lisää attribuutioraporteista.

Yleisöraportit

Saat tietoa kampanjoidesi ja mainosryhmiesi tuloksista tutustumalla yleisötilastoihin ja yleisöpersoonia koskeviin tilastoihin.

Mainosten näkymispaikat ‑raportit

Mainosten näkymispaikat ‐raportista näet, missä mainoksesi ovat näkyneet YouTubessa. Se sisältää seuraavat vaihtoehdot video-, kuva- ja tuotemainoksille:

• YouTube-kanavat tai ‑videot YouTuben katselusivulla
  • YouTube-kanavat tai ‑videot ennen YouTube Shortsissa näkyneitä videoita
  • YouTube-mainokset, jotka eivät näkyneet YouTuben katselusivulla vaan esimerkiksi YouTuben etusivun fiidissä, raportoidaan YouTube.com-kohdassa
  • Ei raportointia Gmailista tai Discoverista

Mittareiden määritelmä

Näin eri mittarit lasketaan:

Mittari Määritelmä mainosmuodon tai ‑tyypin mukaan
Aktivoitumiset-sarake

Kuva (yksittäinen ja karuselli):

• Gmail: Gmail-mainoksesi ensimmäinen klikkaus

Video (yksittäinen ja karuselli):

• YouTube In-Stream: 10 sekuntia kestänyt katselu tai verkkosivustolle johtanut klikkaus
  • YouTube-fiidit tai Shorts: 5 sekuntia kestänyt katselu, videon katselusivulle johtanut klikkaus tai verkkosivustolle johtanut klikkaus
  • Discover-video: 5 sekuntia kestänyt katselu, videon laajentaminen klikkaamalla tai verkkosivustolle johtanut klikkaus
Katselukerrat-sarake

Kuva (yksittäinen ja karuselli):

• Ei sovellu

Video:

• YouTube In-Stream: 30 sekuntia kestänyt katselu, videon loppuunkatselu tai verkkosivustolle johtanut klikkaus
  • YouTube-fiidi tai Shorts: 10 sekuntia kestänyt katselu, videon loppuunkatselu tai verkkosivustolle johtanut klikkaus
  • Discover-video: 10 sekuntia kestänyt katselu, videon loppuunkatselu tai verkkosivustolle johtanut klikkaus
Klikkaukset

Kuva (yksittäinen ja karuselli):

• Verkkosivustolle johtanut klikkaus

Video:

• Verkkosivustolle johtanut klikkaus**
Interaktiot-sarake

Kuva:

• Discover: Verkkosivustolle johtanut klikkaus
  • YouTube: Verkkosivustolle johtanut klikkaus
  • Gmail: Gmail-mainoksesi ensimmäinen klikkaus

Video:

• YouTube In-Stream: 10 sekuntia kestänyt katselu tai verkkosivustolle johtanut klikkaus
  • YouTube-fiidi tai Shorts: 5 sekuntia kestänyt katselu, katselusivulle tai verkkosivustolle johtanut klikkaus
  • Discover-video: 5 sekuntia kestänyt katselu, videon laajentaminen klikkaamalla tai verkkosivustolle johtanut klikkaus

** Katselusivulle johtavat klikkaukset lasketaan katselukerroiksi. Voit katsoa tarkemman erittelyn YouTube-mittareista täältä.