Använda målgruppsverktyget när du skapar en kampanj

Med målgruppsverktyget kan du enkelt och effektivt skapa återanvändbara målgrupper med fokuserade segment, demografisk inriktning och uteslutningar.

Du kan skapa målgruppssegment utifrån kunddata som du själv har samlat in eller från andra Google-plattformar för att göra inriktningen effektivare och förbättra kampanjresultatet.

Du kan använda målgruppsverktyget och skapa ett datasegment direkt med data från första part när du skapar din kampanj.

På den här sidan

Innan du börjar

Följ anvisningarna för att skapa en Performance Max-kampanj, Discovery-kampanj eller videoåtgärdskampanj.

När du kommer till steget Inriktning i kampanjen klickar du på Använd en sparad målgrupp och väljer + Ny målgrupp.

Skapa en ny målgrupp och ett nytt segment

I målgruppsverktyget kan du söka efter, bläddra bland och välja demografiska grupper, segment och uteslutningar. Följ stegen nedan för att skapa en målgrupp.

Tips! Använd informationen i Insikter om målgrupp och Uppskattat resultat i den högra kolumnen för att få en uppfattning om hur dina målgruppsval kan påverka kampanjens räckvidd och resultat och göra justeringar om det behövs.

Steg 1 av 2: Skapa en ny målgrupp

1. Ge målgruppen ett namn, som sedan visas i målgruppsbiblioteket.
  2. Välj de demografiska grupper du vill inrikta dig på genom att markera kryssrutorna Blue check box icon for selecting ad campaigns för varje grupp. Ålder och kön visas som standard, men du kan välja grupper utifrån hushållsinkomst eller föräldrastatus genom att klicka på Fler demografier.
    • Du kan välja valfria åldersgrupper, men högst en åldersgrupp per målgrupp.
  3. Välj lämpliga målgruppssegment i avsnitten Din data, Anpassade intressen och Anpassade söktermer.
  4. Klicka på Sök eller Bläddra för att lägga till segment. Föreslagna segment visas högst upp på listan.
  5. Klicka på Spara segment när du har valt segmenten du vill använda.

Steg 2 av 2: Skapa ett nytt segment

Nu kan du välja att skapa ett nytt anpassat intresse, segment med anpassade söktermer eller ditt data-segment med data från första part.

Skapa ett nytt segment med anpassade söktermer

1. Klicka på Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] Fler inställningar.
  2. Klicka på pennikonen Edit i avsnittet Anpassade söktermer.
  3. Klicka på sökfältet i avsnittet Anpassade söktermer.
  4. Klicka på +Nya anpassade söktermer högst upp till höger i rullgardinsmenyn.
  5. Ge segmentet ett namn. Det gör det lättare att identifiera det när du vill använda det senare.
  6. Lägg till söktermer på kortet Sökterm.
  7. Klicka på Spara.

Skapa ett nytt anpassat intresse

1. Klicka på sökfältet i avsnittet Intressen och detaljerad demografi.
  2. Klicka på +Nya anpassade intressen högst upp till höger i rullgardinsmenyn.
  3. Ge det anpassade intresset ett namn.
  4. Ange sökord som beskriver dina idealkunders intressen eller köpavsikter på kortet Intressen eller köpavsikter.
    • Om du använder en målgrupp med den manuella inriktning du har valt (manuell inriktning kan användas för alla kampanjer utom Performance Max) når kampanjen personer med dessa intressen och köpavsikter utifrån dina kampanjinställningar, till exempel annonseringsmål och budstrategi. Om du använder målgruppen som signal för optimerad inriktning (Performance Max-kampanjer använder endast optimerad inriktning) avgör dina målgruppsval vem som ser dina annonser. Kampanjen fokuserar dock på att optimera för dina mål och kan visa annonser för personer utanför dina målgruppsval.
  5. Klicka på Spara.

Skapa ett nytt datasegment med data från första part

1. Klicka på + Nytt segment i avsnittet Din data.
  2. Välj ett segment bland de tillgängliga segmenttyperna.
  3. Ge segmentet ett namn.
  4. Klicka på Fortsätt och följ anvisningarna på skärmen för att skapa ett nytt segment.
  5. Klicka på Spara.

Välja en befintlig målgrupp

När du skapar en kampanj måste du välja en målgrupp. Här beskriver vi hur du väljer en befintlig målgrupp.

1. När du klickar på Använd en sparad målgrupp visas målgruppsväljaren med förslag på målgrupper som matchar det annonseringsmål du har angett för den nya kampanjen. Läs igenom översiktskorten som innehåller den aktuella målgruppens segment och uteslutningar. Du kan se andra befintliga målgrupper som inte rekommenderas utifrån ditt annonseringsmål genom att klicka på länken Målgrupp rekommenderas inte.
  2. Om en befintlig målgrupp i tabellen är lämplig för din kampanj kan du välja den genom att klicka på den. Om du föredrar att skapa en ny målgrupp för kampanjen kan du klicka på + Ny målgrupp högst upp till höger. Läs mer om målgruppsverktyget i avsnittet ”Skapa en ny målgrupp” ovan.
  3. Du ser den valda målgruppen under Skapa en annonsgrupp. Du kan välja att behålla målgruppen oförändrad, redigera den genom att klicka på pennikonen Edit eller ta bort den genom att klicka på X-ikonen Red X icon högst upp till höger. Du kan också ändra målgrupp genom att klicka på Ändra målgrupp för att gå tillbaka till målgruppsväljaren.
    • Använd målgruppsverktyget om du vill redigera din målgrupp. Du kan redigera demografisk inriktning, segment och uteslutningar genom att klicka på Lägg till eller skapa i lämpligt avsnitt. Läs mer om målgruppsverktyget i avsnittet ”Skapa en ny målgrupp” ovan.
    • (Rekommenderas) Markera kryssrutan Aktivera målgruppsutökning för att få tillgång till ytterligare annonsutrymme om budgeten tillåter det.

Tips! När du redigerar en målgrupp i samband med att du skapar en annonsgrupp och kampanj redigeras den för alla annonsgrupper och kampanjer som den är kopplad till. Om du vill att ändringarna bara ska gälla en enstaka kampanj eller annonsgrupp kan du spara dem under ett nytt målgruppsnamn.