Om fliken Hotell för Performance Max-kampanjer för resemål

På fliken Hotell kan du enkelt se trafik per hotellegendom för att få en uppfattning om efterfrågan från resenärer på olika platser.

Rapporterna kan visas med flera dimensioner så att annonsörer kan se rapporter per egendom utifrån hotelltillgångarna som visas i annonsen. Du kan även se en översikt över egendoms- och resultatmätvärden för hotellen som du har använt i dina kampanjer eller annonsgrupper. I den här artikeln beskriver vi hur du hittar fliken och tolkar mätvärdena. Läs mer om Performance Max för resemål-kampanjer

Visa fliken Hotell

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Välj Performance Max-kampanjer i verktygsfältet högst upp och välj relevant Performance Max-kampanj för resemål.
  4. Klicka på Tillgångar i avsnittsmenyn och välj sedan Hotell för att se rapporter på fliken Hotell.

Skärmbild av användargränssnittet som visar fliken Hotell i Google Ads.

Förstå fliken Hotell

Fliken Hotell innehåller dimensioner och mätvärden för varje hotell i din kampanj. Här följer en beskrivning av de olika värdena på fliken.

Dimensioner för hotellattribut

• Hotellnamn: Namnet på hotellet som fick en exponering. Om hotellets namn finns på flera språk visas det språk som matchar dina eventuella Google Ads-inställningar. Annars anges hotellnamnet på engelska som standard.
  • Plats-id: Plats-id identifierar en unik plats i Google Places-databasen och på Google Maps.
  • Slutlig webbadress: Målsidan som definieras i tillgångsgruppen för detta hotell.
  • Webbadress till bokningslänk: Djuplänk till köpflödet för ett rum när det finns en tillgänglig resplan.
  • Status: Nedan finns de statusar för hotellflöden som du kan se i ditt konto samt möjliga orsaker till varje status.
    • Kvalificerat

• Hotellet är korrekt konfigurerat och en välfungerande priskälla används för annonserna.
    • Kvalificerat (begränsat)

• Hotellet matchades inte: Google kunde inte avgöra vilket hotell som ska visas i annonser med informationen från priskällan. Läs mer om problem med hotellstatus. Läs om hur du åtgärdar problem med matchning av egendomar*
      • Problem med målsida: Detta hotell ingår i en kampanj som antingen använder en priskälla utan målsida eller har begränsad pristäckning.
      • Pris saknas: Det finns ett prisflöde för det här hotellet, men det har ett konfigurationsproblem som hindrar Google från att hämta priser. Till exempel saknas ett cachelagrat pris, resplanen har blockerats, livepriset har inte konfigurerats, bandbredden har förbrukats, tidsgränsen för livepriser har löpt ut eller det är fel på livepriserna.*
      • Prisproblem: Det finns ett eller flera problem med priserna i priskällan. Priserna är exempelvis ovanligt höga eller låga eller så saknas skatter och avgifter i priserna. Läs mer om felsökning av prissättning som saknas eller är ofullständig*
      • Priset är inte tillgängligt: Det gick inte att hämta priser för det här hotellet.*
      • Annat: Ett problem uppstod när annonser för detta hotell skulle visas
  • Land eller region: Landet där hotellet ligger (till skillnad från Användarens land, som avser landet där användaren befinner sig vid exponeringstillfället). Varje hotell-id motsvarar exakt ett land.
  • Delstat: Delstaten där hotellet ligger.
  • Ort: Orten där hotellet ligger.
  • Målsidesadress: Det är annonsens målsidesadress och den är länkad till egendomen.

*Om du inte använder ditt Hotel Center för att ange priser kan du läsa mer om hur du åtgärdar problemen här.

Mätvärden

Från fliken Hotell kan du se mätvärden för både resultat och hotellefterfrågan. Här följer en beskrivning av skillnaderna mellan de olika mätvärdena.

Resultatmätvärden

• Exp. (exponeringar): Antalet gånger som din annons visades.
  • Klick: Antalet gånger som någon klickade på din annons.
  • Kostnad: Summan av dina utgifter under en viss period.
  • CTR (klickfrekvens): Förhållandet mellan hur ofta kunder som tittade på din annons eller gratis produktannons klickade på den.
  • Gen. CPC: Det genomsnittliga belopp som du debiteras för ett klick på din annons.
  • Mätvärden för konvertering: Se mer information om din konverteringsspårningsdata.
  • Konkurrensmätvärden (Exponeringsandel – söknätverket , Exponeringsandeli topposition, Exponeringsandel exponeringsandel i topposition): Din exponeringsandel jämfört med andra annonsörer med liknande inställningar.