Introductiegids voor voertuigadvertenties

Beleidsreview van website afronden

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Step 7 of showing your local products on Google is requesting inventory verificationDit is stap 6 van de introductiegids voor voertuigadvertenties.

Hoe het werkt

Dit is de procedure:

1. Een klant klikt op een voertuigadvertentie.
  2. Google geeft een van deze codes door:
    • De winkelcode van het bedrijfsprofiel waar het voertuig beschikbaar is.
    • De winkelcode uit uw winkelfeed (als u de winkelfeed gebruikt).
  3. De autodealer produceert een landingspagina waarop de prijs en beschikbaarheid worden getoond van het voertuig op de locatie die aan de winkelcode is gekoppeld.
  4. De klant kan het product dan online kopen of reserveren via de website en het ophalen bij een autodealer in de buurt.

U moet gebruikers doorsturen naar de autodealer die Google doorgeeft in de URL die is aangemaakt door de klik van de gebruiker, zelfs als u de locatie van gebruikers zelf kunt vaststellen.

Stap 1: Controleer of de website aan alle vereisten voldoet

Als u voor voertuigadvertenties in aanmerking wilt komen, moet uw website voldoen aan deze vereisten:

• Op de landingspagina moet de naam van de autodealer, de locatie van de autodealer, de prijs van het voertuig, de adviesprijs (als u een nieuw voertuig vermeldt), het VIN, de kilometerstand (als u een gebruikt voertuig vermeldt) en de beschikbaarheid staan.
    • De informatie op de pagina (waaronder de naam van de autodealer, de locatie van de autodealer, de prijs van het voertuig, het VIN en de beschikbaarheid) moet duidelijk zichtbaar zijn zonder dat de gebruiker hoeft te scrollen.
    • Als de pagina voor het eerst wordt geopend, mogen in plaats van het complete bedrijfsadres van de autodealer ook de bedrijfsnaam en -plaats worden getoond als locatie van de dealer. In dat geval moet het complete adres van de autodealer wel worden getoond als de klant klikt om de details van de locatie te bekijken.
    • In het Verenigd Koninkrijk wordt het VIN beschouwd als persoonlijk identificeerbare informatie (PII). U moet ID [id] indienen als alternatieve ID. De ID moet ook op de landingspagina van het voertuig staan.
  • De beschikbaarheid van het voertuig moet duidelijk worden aangegeven. U mag de beschikbaarheid niet gebruiken om het voertuig te vermelden als verkocht, niet op voorraad, gereserveerd, niet beschikbaar of wordt binnenkort geleverd.
  • Toon prijs van het voertuig. De prijs die op uw landingspagina wordt getoond moet overeenkomen met de prijs die u heeft ingevoerd in uw primaire feed voor de geselecteerde autodealer.
    • U mag de optie 'De prijs van vandaag controleren' aanbieden.
    • Alle disclaimers over de adviesprijs van het voertuig moeten duidelijk vermeld staan op de landingspagina.
  • Als u een gebruikt voertuig vermeldt, moet u de kilometerstand duidelijk tonen op de landingspagina. Zorg dat de kilometerstand overeenkomt met de kilometerstand [mileage] in uw primaire feed.
  • U moet een landingspagina tonen op basis van de codes uit uw bedrijfsprofiel of winkelfeed om de locatiespecifieke prijzen en beschikbaarheid in te vullen. De beschikbaarheid op uw landingspagina moet overeenkomen met het kenmerk beschikbaarheid [availability] dat u in uw primaire feed heeft ingevoerd voor de geselecteerde dealer.
  • U moet voldoen aan alle lokale vereisten voor kennisgevingen over nieuwe of tweedehands voertuigen op de landingspagina. Meer informatie over lokale wettelijke vereisten

Aanbevelingen voor landingspagina's

Naast de bovenstaande vereisten voor lanidngspagina's raden we het volgende aan:

• Voeg een link toe naar aanvullende leveringsopties (zoals thuisbezorging).
  • Toon informatie over de dealer (zoals het telefoonnummer, een routebeschrijving en de openingstijden).
  • Bied de mogelijkheid om naar vergelijkbare of verwante voertuigen op uw website te browsen.
  • Geef informatie over uw uitverkoop en promoties.

Stap 2. Update de feedkenmerken

Voer alle vereiste feedkenmerken in zoals beschreven in stap 4a Uw primaire feed maken.

Stap 3: Wacht tot Google uw website heeft beoordeeld

Nadat u uw feedkenmerken heeft geüpdatet en de vereisten voor de landingspagina heeft gecontroleerd, beoordeelt Google of uw landingspagina's voldoen aan het beleid.