Endringer knyttet til oppretting av bannerkampanjer

Vi gjør det enklere å opprette bannerkampanjer ved å forenkle bruken av Googles avanserte AI-funksjoner i kampanjer. Samtidig får brukerne bedre kontroll over og mer innsyn i hvor annonsene sine kan vises. Vi lanserer disse endringene gradvis, så det kan enda ta noe tid før de er tilgjengelige for deg.

Hva endres?

• Med den nye utgaven av bannerkampanjer får du rekkevidden og resultatene du er vant til, og i tillegg kan du velge i hvilken grad AI-løsningene fra Google skal være involvert i forbindelse med budgivning, reklamer og målgrupper. I en enkel konfigureringsprosess kan du velge mellom AI eller selvstyrt kontroll på forhånd, og du kan endre AI-valgene når som helst – uten å måtte opprette noen ny kampanje.

Smart-kampanjer for Displaynettverket og standard bannerkampanjer fungerer nå som én kampanjetype.

• For at du skal kunne finne nye og relevante målgruppesegmenter du kan generere klikk, visninger og konverteringer med, lanserer vi optimalisert målretting. Du kan benytte deg av optimalisert målretting som et frittstående målrettingsalternativ, eller du kan legge til målgruppesignaler som har innvirkning på den optimaliserte målrettingen. Med optimalisert målretting får du bedre oversikt over eventuelle manuelt valgte signaler (f.eks. målgruppesegmenter eller innholdssegmenter), så du kan skaffe deg kunder du kanskje ellers hadde gått glipp av, og oppnå bedre kampanjeresultater.

Få tilgang til de riktige Google-målgruppene med optimalisert målretting

• I flyten for kampanjeopprettelse i Google Ads får du nå en trinnvis veiledning til hver del av kampanjen. I stedet for at du må rulle gjennom de ulike kampanjedelene, kan du nå hoppe rett til ønsket del via navigasjonsmenyen til venstre.

Få tydelig veiledning når du oppretter kampanjen din.

Se hva folk sier om den nye opprettingsprosessen for bannerkampanjer

Bli med i samtalen i Google Ads-fellesskapet

Andre fordeler

• Støtte for databasert attribusjon: Med databasert attribusjon blir det tilskrevet kreditt for konverteringer basert på hvordan folk har interaksjoner med de ulike annonsene dine og bestemmer seg for å bli kunder av deg. Denne metoden bruker data fra kontoen din for å finne ut hvilke annonser, søkeord og kampanjer som har størst innvirkning på forretningsmålene dine.
  • Bruk betal for konverteringer: Hvis du er en kvalifisert annonsør som bruker mål-CPA-budgivning, kan du bruke betal for konverteringer for å bli fakturert for konverteringer du får til mål-CPA-verdien du har angitt (i stedet for klikk).
  • Større kontroll og bedre innsyn: Du kan legge til målrettingssignaler og innholdsekskluderinger i kampanjene dine og bruke funksjonen for målgruppestatistikk for å se hvilke typer kunder som konverterer når de blir vist annonsene dine.

Vanlige spørsmål

Hva skjer med eksisterende standard bannerkampanjer eller Smart-kampanjer for Displaynettverket?

Du kan fortsette å kjøre de aktive Smart-kampanjene dine for Displaynettverket og standard bannerkampanjene dine. Du kan også redigere disse kampanjene hvis du trenger å gjøre endringer. Vi gir deg mer informasjon om de eksisterende kampanjene dine etter hvert som vi lanserer den nye utgaven av bannerkampanjer til flere annonsører.

Hva skjer med de AI-baserte målrettingsfunksjonene i Smart-kampanjer for Displaynettverket?

AI-baserte målrettingsfunksjoner tilbys nå som optimalisert målretting. Når du kommer til Målretting-delen under kampanjeopprettelsen, får du se at optimalisert målretting brukes i kampanjen. Med optimalisert målretting – akkurat som med de AI-baserte funksjonene i Smart-kampanjer for Displaynettverket – kan du nå ut til nye og relevante målgrupper som sannsynligvis kommer til å konvertere. Du kan legge til signaler i den optimaliserte målrettingen (f.eks. målgruppesegmenter eller søkeordsegmenter), men dette er ikke obligatorisk.

Hva skjer med funksjonen for målrettingsutvidelse i standard bannerkampanjer?

Målrettingsutvidelse kan nå benyttes i optimalisert målretting. Med optimalisert målretting vurderes alle målgruppesegmentene du har lagt til i målrettingen, akkurat som når du bruker målrettingsutvidelse. Denne informasjonen brukes så som utgangspunkt for å finne nye og relevante målgrupper for den aktuelle kampanjen. En tilleggsfordel er at den optimaliserte målrettingen kan identifisere målgruppesegmenter som har andre kjennetegn enn målgruppene du selv har valgt, hvis du har mulighet til å oppnå bedre resultater.

Blir de eksisterende innstillingene mine for merkevaresikkerhet overholdt i den optimaliserte målrettingen?

Med optimalisert målretting respekteres de eksisterende innstillingene for merkevaresikkerhet (f.eks. innholdsekskluderinger). Du trenger ikke å gjøre endringer i disse innstillingene når du bruker optimalisert målretting.

Kan jeg endre innstillingene for optimalisert målretting via Google Ads API eller Google Ads Editor?

I en fremtidig versjon av Google Ads API og Google Ads Editor kan du legge til optimalisert målretting i kampanjene dine (akkurat som om du opprettet kampanjer direkte via Google Ads).