Opprett bannerkampanjer

Alle Smart-kampanjer for Displaynettverket i kontoen din blir automatisk overført uten at du trenger å gjøre noe selv. Overføringen skal heller ikke føre til svingninger i kampanjeresultatene. Finn ut mer om (nylig forenklede) bannerkampanjer.
Merk: Etter hvert som Google effektiviserer registreringsprosessen for nye brukere, kan nye Google Ads-brukere registrere seg via en oppdatert arbeidsflyt. Innholdet nedenfor gjelder for Google Ads-brukere som allerede har opprettet og logget på en Google Ads-konto. Denne siden oppdateres med mer informasjon i 2023.
Med bannerkampanjer kan du vise visuelt engasjerende annonser til relevante målgrupper når de besøker millioner av apper og nettsteder samt tjenester Google eier (f.eks. YouTube), så du kan nå markedsføringsmålene du har satt deg.
Responsive bannerannonser er hovedformatet for bannerkampanjer, og de vises i flere områder.

Bannerkampanjer er bare én av de mange kampanjetypene du kan velge mellom i Google Ads.

Fordeler

• Nå ut til relevante personer på flere steder: Med bannerkampanjer kan du nå ut til folk over hele verden, i millioner av apper, på millioner av nettsteder og i tjenester Google eier. Du kan dermed oppnå større rekkevidde og holde deg aktuell hos kundene ut over bare på Google Søk.
  • Utarbeid kampanjer rundt målene dine: Generer salg, potensielle salg og nettstedtrafikk, eller skap bevissthet om og få kundene til å vurdere bedriften din eller produktet eller tjenesten du tilbyr.
  • Brukervennlig utforming: Bannerkampanjer bruker Google AI i målretting, budgivning og formater for å nå ut til nye eller eksisterende målgrupper. Dette kan bidra til at du oppnår best mulige kampanjeresultater. De fleste bannerfunksjonene er basert på Google AI, deriblant smart budgivning, optimalisert målretting og responsive bannerannonser.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

1. Opprett en ny bannerkampanje

Det første du må gjøre, er å opprette en ny kampanje i Google Ads-kontoen din og sette deg et kampanjemål. Målet du velger, bør samsvare med det du vil oppnå med kampanjen. Hvis målet er å oppfordre folk til å besøke nettstedet ditt, må du velge Nettstedtrafikk når du oppretter kampanjen.

Opprett nye kampanjer og fastsett kampanjemål

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Velg plussknappen og så Ny kampanje.
  5. Velg Salg, Potensielle salg, Nettstedtrafikk eller Merkevarebevissthet og rekkevidde.
    • Hvis du ikke har satt deg noe spesifikt mål, kan du også velge Opprett en kampanje uten noe spesielt mål.
  6. Velg Banner som kampanjetype.
  7. Velg Standard bannerkampanje som kampanjens undertype.
  8. Oppgi nettadressen til bedriftens nettsted.
  9. Skriv inn et navn på kampanjen.
  10. Velg Fortsett.

2. Velg kampanjeinnstillingene du ønsker

I kampanjeinnstillingene kan du de velge stedene og språkene du vil at annonsene dine skal vises på. Du kan også velge hvor ofte annonsene dine skal kunne vises til én og samme kunde, velge bort bestemte typer innhold for å unngå at annonsene vises sammen med innhold som ikke egner seg for merkevaren din, angi start- og sluttdatoen til kampanjen med mer.

Velg steder og språk

1. Velg de geografiske områdene der annonsene dine skal vises, eller stedene du vil ekskludere. Finn ut mer om stedsmålretting.
    • Ekskluderinger kan være nyttige hvis du målretter annonsene mot et større område og vil unngå et spesifikt underområde. Du kan for eksempel ønske å målrette annonsene mot USA, med unntak av visse byer eller delstater.
  2. Oppgi språkene du vil målrette annonser mot. Annonsene du oppretter, må samsvare med språkene du velger å målrette annonsene mot. Finn ut mer om språkmålretting.

Flere kampanjeinnstillinger

Annonserotasjon: Få vist de annonsene det er forventet at du kommer til å oppnå flest klikk eller konverteringer med. Du kan velge å optimalisere rotasjonen av de beste annonsene dine (anbefales i de fleste kampanjer) eller rotere annonser på ubestemt tid. I enkelte kampanjetyper kan du også velge å rotere jevnt eller optimalisere for konverteringer.

Annonseplan: Angi en annonseplan for å avgrense tidspunktene annonsene dine kan vises på. Husk at annonsene da bare kjøres på disse tidspunktene.

Enheter: Med enhetsmålretting kan du velge hvilke typer enheter annonsene dine kan vises på. Du kan vise annonser på alle enheter eller målrette annonsene mot bestemte enheter (du kan f.eks. velge å vise annonsene bare på mobilenheter).

Alternativer for kampanjenettadresse: Hvis du bruker en tredjeparts klikksporer eller har utviklet sofistikert funksjonalitet for klikksporing som du selv eier, kan du legge til en egendefinert sporingsmal. Med en sporingsmal kan du sette inn ekstra informasjon i nettadressen for å identifisere kilden til et enkelt annonseklikk.

Innholdsekskluderinger: Velg bort bestemte typer innhold for å unngå at annonsene vises sammen med innhold som kanskje ikke egner seg for merkevaren din. Du kan gjøre slike valg med utgangspunkt i innholdstyper, sensitivt innhold eller etiketter for digitalt innhold.

Dynamiske annonser: Legg til en produktfeed i kampanjen din, slik at du kan vise personlig tilpasset innhold basert på hva folk har sett på i appen din eller på nettstedet ditt.

Start- og sluttdato: Hvis du vil at kampanjen skal starte eller slutte på en fremtidig dato, kan du angi henholdsvis en start- eller sluttdato.

Konverteringer: Med denne innstillingen kan du kontrollere hvilke konverteringshandlinger som rapporteres i Konverteringer-kolonnen for denne kampanjen. Hvis du bruker smart budgivning, blir budstrategiene dine optimalisert for disse konverteringene.

3. Angi budsjett og budstrategi

Hvor ofte annonsene dine blir vist, og hvor fremtredende plasseringer de vises i, kommer helt an på budsjettet du har til rådighet. Hvordan budsjettet brukes, er avhengig av budstrategien du benytter deg av. I bannerkampanjer støttes automatiske strategier og strategier for smart budgivning som kan administrere budene dine for deg, så du kan nå resultatmålene du har satt deg.

Velg budsjett og budstrategi

1. Fastsett ønsket dagsbudsjett. Dette er beløpet du i gjennomsnitt er villig til å bruke hver dag.
  2. Velg ønsket budstrategi. I bannerkampanjer får du automatisk foreslått en budstrategi basert på kampanjemålet ditt. Hvis du ikke vil bruke en foreslått budstrategi, kan du velge ønsket budstrategi manuelt:

Les gjennom veiledningen for smart budgivning

4. Velg ønsket målrettingsstrategi

Med bannerkampanjer kan du nå ut til folk på flere måter. Du kan

• la Google Ads finne de mest lønnsomme målgruppene for deg med optimalisert målretting
  • legge til kriterier som for eksempel målgruppesegmenter eller søkeord (også kalt «målrettingssignaler») i den optimaliserte målrettingen, for å finne lignende kriterier som kan utløse visning av annonsene dine
  • også velge å slå av optimalisert målretting og velge målrettingssignaler som er mest relevante for kampanjen din

Konfigurer målretting

Hvis du ikke ønsker å legge til målrettingssignaler, kan du velge Neste for å fortsette arbeidet med kampanjen din.

Slik kan du legge til målrettingssignaler:

1. Velg Legg til målretting.
  2. Velg ønskede målrettingssignaler.
  3. (Valgfritt:) Du kan slå av optimalisert målretting ved å legge til målrettingssignaler, vise Optimalisert målretting-delen og så fjerne merkingen for «Bruk optimalisert målretting».
  4. Velg Neste.

Hvilket målrettingsalternativ passer for deg?

• Du ønsker å nå ut til og skaffe deg nye, relevante kunder og samtidig nå målene du har satt deg: La optimalisert målretting være slått på. Du trenger altså ikke å legge til målrettingssignaler.
  • Du ønsker å nå ut til og skaffe deg nye, relevante kunder, og du har også utpekt bestemte målgruppesegmenter du vil nå ut til: Legg til målrettingssignaler i kampanjen, og la optimalisert målretting være slått på.
  • Du vil ikke se etter nye kunder: Slå av optimalisert målretting, og bruk de nåværende datasegmentene dine.

Finn ut mer om optimalisert målretting

5. Opprett responsive bannerannonser

I bannerkampanjer støttes responsive bannerannonser. Med responsive bannerannonser kan du laste opp elementene dine (logoer, bilder, overskrifter og beskrivelser), så genererer Google AI annonsekombinasjoner tilpasset apper, nettsteder, YouTube og Gmail.

Du kan øke effektiviteten til annonsene dine ved å laste opp

• minst fem bilder
  • minst to logoer
  • fem overskrifter
  • fem beskrivelser
  • en video

Hvis du vil ha bedre kontroll over reklamene i bannerkampanjene dine, kan du også utforme og laste opp dine egne bildeannonser.

Velg Legg til i annonsegruppen når du er ferdig. Du kan så legge til en ny responsiv bannerannonse i den samme kampanjen eller velge Neste for å fullføre kampanjen.

Finn ut mer om hvordan du kan opprette responsive bannerannonser

6. Gjennomgå kampanjen din

På «Gjennomgå»-siden kan du se over alle innstillingene du har angitt.

Der kan du løse potensielle problemer beskrevet i varsler du mottar. Det gjør du ved å klikke på Løs problemet i det aktuelle varselet.

Hvis du blir varslet om et problem som hindrer at kampanjen blir publisert, kan du ikke publisere den aktuelle kampanjen før problemet er løst.

Hvis du er klar til å publisere, kan du velge Publiser kampanjen.

Hva skjer videre?

Når du er ferdig med å konfigurere kampanjen, kan det ta noen dager før annonsene dine vises. Annonser godkjennes som regel innen én virkedag. Det kan gå opptil 72 timer før rapportering om bannerkampanjer vises i Google Ads-kontoen din.

Det kan gå noe tid før budstrategien din er fullt ut resultatoptimalisert. Hvis du ikke oppnår de forventede resultatene etter å ha kjørt kampanjen i 14 dager, bør du vurdere å øke budet ditt eller oppdatere budstrategien til «maksimer antall konverteringer». Sørg også for å sette av et tilstrekkelig romslig budsjett til kampanjen.

Bruk resultatplanleggeren når kampanjen har vært aktiv i minst en uke. Resultatplanleggeren ser på historiske data om kampanjen din og gir deg nyttige anbefalinger for fremtidige kampanjer. Du kan se mulig forbedringspotensial, simulere ulike bud- og budsjettscenarioer, kjøre konverteringsprognoser, maksimere vekst, evaluere sesongmessige svingninger og øke effektiviteten til kampanjen din. Du kan dessuten bruke resultatplanleggeren til å undersøke flere bannerkampanjer samtidig.

Er du klar til å komme i gang?

Opprett kampanjer i kontoen din