Om effektkalkylatorn för djuplänkar

Effektkalkylatorn för djuplänkar visar en lista över alla webbadresser som saknas och som du bör överväga att implementera som djuplänkar (applänkar för Android och universella länkar för iOS). Du kan också se vilka möjligheter du missar om du inte implementerar dem. Läs mer om djuplänkar.

Komma åt effektkalkylatorn för djuplänkar

An animation that demonstrates how to access the Deep Link Impact Calculator in Google Ads.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Appannonseringshubb.
  4. Klicka på fliken Effektkalkylator för djuplänkar.

Använda effektkalkylatorn för djuplänkar

Djuplänkar är mycket värdefulla både för dig och dina användare. Men många appar har bara ett fåtal djuplänkar eller inga alls.

Med effektkalkylatorn för djuplänkar kan du

• identifiera webbadresser som du bör implementera som applänkar (Android) och universella länkar (iOS) i dina appar
  • se aktuell utgiftstäckning på mobiltrafik
  • ta reda på missade möjligheter och hur många fler konverteringar du hade kunnat få om du hade implementerat djuplänkar som saknas
  • ladda ned eller skicka en rapport för att underlätta dokumentation och dela informationen med berörda parter i organisationen.

Ta reda på missade möjligheter

På kortet med missade möjligheter kan du se hur många konverteringar du hade kunnat få om du hade implementerat djuplänkarna som saknas, till exempel webbadresser som inte har implementerats som applänkar och universella länkar.

För att göra det lättare att prioritera webbadresserna visas missade möjligheter för de tio och tjugo vanligaste webbplatserna samt alla webbadresser.

Om du till exempel hade implementerat de tio vanligaste webbadresserna hade du kunnat få 2 000–3 000 fler konverteringar och ökat djuplänkarnas täckning med 12,5 %.

Presentation av användargränssnittet i effektkalkylatorn för djuplänkar Tänk på att endast 29,4 % av dina utgifter för webbkampanjer är kvalificerade att leda användare till din app.

Så beräknas antalet missade appkonverteringar

Missade appkonverteringar beräknas genom att ta hänsyn till flera faktorer utifrån det operativsystem som används i kampanjen.

Android:

• antal klick från icke-djuplänkade webbadresser
  • förbättringar av konverteringsfrekvens som ett resultat av djuplänkar
  • antal användare som har appen installerad

iOS:

• antal klick från icke-djuplänkade webbadresser
  • förbättringar av konverteringsfrekvens som ett resultat av djuplänkar
  • Modellerad data för appinstallationer

Vad är modellerad data för appinstallationer?

Modellering är ett sätt att uppskatta data som inte kan observeras direkt på grund av Apples ATT-policy (App Tracking Transparency), användarintegritet eller tekniska begränsningar. I det här fallet är modellerad data en uppskattning av antalet användare som klickar på en annons som också har iOS-appen installerad.

Obs! Tänk på att ställa in appkonverteringsspårning och budgivning för att fånga upp de missade konverteringar som visas i effektkalkylatorn. Med konverteringsspårning kan du mäta värdefulla åtgärder som användare utför i din app. Budgivning hjälper dig att optimera för konverteringsåtgärder i appen som är kopplade till dina webbkampanjer.

Web to App Connect

Du kan ställa in djuplänkar och appkonverteringsspårning via gränssnittet Web to App Connect i Google Ads. När du är klar med inställningarna för båda kan du ge kunderna en smidig webb-till-app-upplevelse och få dubbelt så höga konverteringsfrekvenser i genomsnitt för annonsklick i appen jämfört med mobilwebbplatsen.

Den förbättrade upplevelsen gör det enklare för kunderna att slutföra sina avsikter, oavsett om de ska köpa något, registrera sig eller lägga varor i kundvagnen. I Web to App Connect-gränssnittet kan du dessutom spåra dessa konverteringsåtgärder i appen och få rekommendationer om hur du kan förbättra kampanjen.

Följ de tre stegen nedan för att komma igång med Web to App Connect:

1. Klicka på ikonenVerktyg Verktygsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Planering i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Appannonseringshubb. Då öppnas Web to App Connect-gränssnittet.

Läs mer om att få fler konverteringar med Web to App Connect-gränssnittet.

Utgiftstäckning på mobiltrafik

På det här kortet ser du aktuella utgifter för mobiltrafik för dina webbkampanjer.

Exempelvis betyder en täckning på 29,4 % att en så stor andel av dina aktuella utgifter för mobiltrafik sker via djuplänkar till dina appar. Resterande trafik leds till mobilwebben, även för användare som har installerat din app.

Ju större täckningen är, desto fler användare leds till dina appar. Det ger en betydligt bättre användarupplevelse och avkastning på investeringen jämfört med mobilwebbplatsen.

Uppgifter om missade djuplänkar

Alla djuplänkar som saknas visas i en tabell nedanför rapportöversikten. Tabellen innehåller även alla webbadresser som du bör implementera som djuplänkar i dina appar och alla giltiga djuplänkar som redan finns i appen.

Tabell med webbadresser som inte är djuplänkar för Android

Den här tabellen visar alla webbadresser som du bör implementera som applänkar i dina Android-appar. För varje webbadress visas mobilkostnaden och antalet mobilklick och konverteringar som tillskrivs webbadressen. Framför allt ser du hur många konverteringar du hade kunnat få (missade konverteringar) om du hade implementerat webbadressen som en applänk.

Missade appkonverteringar för Android beräknas genom att ta hänsyn till antalet klick som kommer från icke-djuplänkade webbadresser i annonskampanjer, antalet personer som har appen installerad och förbättringar av konverteringsfrekvensen som ett resultat av djuplänkar.

Du kan även validera webbadresser med hjälp av valideringsverktyget för djuplänkar.

Tabell med webbadresser som inte är djuplänkar för iOS

Den här tabellen visar alla webbadresser som du bör implementera som universella länkar i dina iOS-appar. För varje webbadress visas mobilkostnaden och antalet mobilklick och konverteringar som tillskrivs webbadressen. Framför allt ser du hur många konverteringar du hade kunnat få (missade konverteringar) om du hade implementerat webbadressen som en universell länk.

Missade appkonverteringar för iOS beräknas genom att ta hänsyn till antalet klick som kommer från icke-djuplänkade webbadresser i annonskampanjer, förbättringar av konverteringsfrekvensen som ett resultat av djuplänkar samt modellerad installationsdata.

Tabell med webbadresser som är djuplänkar

Den här tabellen visar alla webbadresser som redan har implementerats som djuplänkar i dina appar. För varje webbadress visas mobilkostnaden och antalet mobilklick och konverteringar som tillskrivs webbadressen.

Prioritera webbadresserna som ger störst effekt

För att se de mest lönsamma webbadresserna som du bör implementera, till exempel de tio eller tjugo vanligaste, kan du klicka på kolumnen Missade konverteringar i tabellen. Då sorteras webbadresserna från mest till minst effektiv. Vi rekommenderar att du i första hand implementerar de webbadresser som har flest missade konverteringar.

Prioritera med hjälp av filter

För att lättare prioritera webbadresserna som ger störst effekt och som du bör implementera som djuplänkar kan du använda följande filter:

• Missade konverteringar (efter lägre gräns) filtrerar fram alla webbadresser som inte når en minimigräns för missade konverteringar som du hade kunnat få.
  • Konverteringar (mobil) filtrerar fram alla webbadresser som inte får fler än ett visst antal konverteringar.

Filtrera efter operativsystemplattform

Du kan filtrera informationen utifrån Android eller iOS. Det ger dig en tydligare bild av missade djuplänkar och möjligheter för applänkar och universella länkar.

När du filtrerar efter plattform ändras data i verktyget så att den motsvarar den valda plattformen.

Ändra tidsintervallet

Verktyget hämtar alla webbadresser från dina aktiva kvalificerade webbkampanjer under en vald tidsperiod. Sedan kontrollerar det om dessa webbadresser var implementerade som applänkar eller universella länkar i dina appar föregående dag. Du kan ändra tidsintervallet med hjälp av tidsväljaren högst upp i verktyget:

• Tidsperioden startar ett förflutet datum som du väljer och slutar alltid föregående dag.
  • Alla webbadresser i en kvalificerad webbkampanj som genererade trafik från en mobil enhet under den valda tidsperioden valideras.
  • Data som visas i verktyget ändras så att den återspeglar det nya valda tidsintervallet.

Nedladdningsfunktion

Klicka på knappen Ladda ned rapport högst upp i verktyget för att ladda ned eller skicka en komplett rapport med all information och alla missade webbadresser som visas i verktyget.