Om bekræftelse af tilladelse til annoncering for finansielle tjenester i Storbritannien

Google stiller oversatte versioner af vores Hjælp til rådighed, selvom de ikke er beregnet til at ændre indholdet af vores politikker. The English version is the official language we use to enforce our policies. To view this article in a different language, use the language dropdown at the bottom of the page.

For at være kvalificeret til at vise annoncer for finansielle tjenester i Storbritannien (heriblandt annoncer, som er målrettet mod de brugere i Storbritannien, der tilsyneladende er interesserede i finansielle tjenester) skal man som annoncør være bekræftet af Google. Som et led i bekræftelsesprocessen skal man som annoncør kunne dokumentere, at man er godkendt af FCA (Financial Conduct Authority) i Storbritannien eller kvalificeret til at påberåbe sig en af de fritagelser, der er beskrevet nedenfor. Bemærk! Dette krav gælder uden hensyntagen til, om de aktuelle finansielle tjenester er underlagt kontrol af Financial Conduct Authority i Storbritannien.

Denne bekræftelse er et krav i forbindelse med alle annonceformater og udvidelser. Hvis man har en Authorized Buyers- og/eller en Display & Video 360-konto, som bruges i forbindelse med annoncering for finansielle tjenester, er der dog endnu ikke noget krav om at fuldføre bekræftelsesprocessen.

Bekræftelsesprocessen kan kun fuldføres, hvis ansøgningen indsendes af en bemyndiget repræsentant for virksomheden.

Definitioner

Det er vigtigt at forstå betydningen af de vigtigste termer og definitioner, inden verificeringsprocessen påbegyndes.

FCA: FCA (Financial Conduct Authority) er en tilsynsmyndighed inden for kategorien finansielle tjenester i Storbritannien.

FCA-godkendte annoncører: Annoncører, som har fået tilladelse til at annoncere for finansielle tjenester fra FCA (Financial Conduct Authority) i Storbritannien eller er registreret som "Exempt Professional Firm" (fritaget firma) eller "Recognised Investment Exchange" (autoriseret investeringsbørs) i FCA's Financial Services Register.

Godkendte tredjeparter: Annoncører, hvis annoncer er blevet godkendt af et FCA-godkendt firma. Eksempler: Godkendte forhandlere, affiliatepartnere og reklamebureauer, der bruges til generering af kundeemner.

Annoncører, som er fritaget fra kravet om tilladelse til annoncering for finansielle tjenester: Annoncører, som ikke promoverer finansielle tjenester, men har en god grund til at målrette mod brugere, som tilsyneladende er interesserede i finansielle tjenester. Eksempler (ikke-udtømmende): Søgemaskiner og e-handelsplatforme.

Fritagne offentlige enheder: Offentlige institutioner, tilsynsmyndigheder og andre myndigheder i Storbritannien med domænet .gov.uk, mellemstatslige organisationer såsom FN, centralbanker i Storbritannien og Europa, den britiske tilsynsmyndighed ASA (Advertising Standards Authority) og eventuelle juridiske enheder, som godkendes af en af disse myndigheder med henblik på overholdelse af kravene i denne politik.

Krav om verificering for FCA-godkendte firmaer

For at være kvalificeret til denne verificering som godkendt af FCA (Financial Conduct Authority) i Storbritannien skal annoncører, som promoverer finansielle tjenester, der er underlagt kontrol, (1) være godkendt af FCA eller registreret som "Exempt Professional Firm" (fritaget firma) eller "Recognised Investment Exchange" (autoriseret investeringsbørs) i FCA's Financial Services Register og (2) have fuldført annoncørverificeringsprogrammet, hvis der stilles krav om det.

Trin 1: Knyt din UK Financial Conduct Authority-enhed til din Google Ads-konto

Fra og med den 26. september stilles der krav om, at der skal være angivet en kontaktperson med samme maildomæne som den FCA-registrerede virksomhed på din Google Ads-konto, inden der ansøges om verificering.

Bemærk! Mailadressen for Google Ads-kontaktpersoner, der tilføjes ved brug af et offentligt domæne (f.eks. gmail.com, yahoo.com eller outlook.com), skal være identisk med den mailadresse, der er registreret hos FCA.

Hvis ikke du allerede har registreret en mailadresse hos FCA, skal du gøre dette, inden du påbegynder verificeringsprocessen.

Sådan føjer du en ny kontaktperson til din konto:

1. Åbn din Google Ads-konto, og naviger til menuen Administrator på statusbjælken til venstre eller til Værktøjer og indstillinger på statusbjælken øverst. Vælg Adgang og sikkerhed på rullemenuen.
  2. På fanen "Brugere" skal du vælge plusikonet for at føje en ny bruger til kontoen. Vælg det adgangsniveau, som den nye FCA-registrerede kontaktperson skal have (skal som minimum være "Kun mail"), og vælg derefter Send Invitation.
  3. Sørg for at oplyse den nye kontaktperson om, at vedkommende får en mail fra Google med en anmodning om at føje vedkommende til din Google Ads-konto.
  4. Sørg for, at kontaktpersonen accepterede anmodningen.
  5. Når den FCA-registrerede kontaktperson accepterer anmodningen, kan du se vedkommende på fanen Brugere på din Google Ads-konto.

Trin 2: Godkendelse fra Financial Conduct Authority i Storbritannien

Brug denne formular til at ansøge om verificering og sende nedenstående oplysninger til Google.

• Kunde-id for Google Ads-kontoen
  • Navn på den autoriserede repræsentant, der ansøger om verificering
  • Dine virksomhedsoplysninger (navn, adresse og mailadresse)
  • De af dine domæner eller websites, der er registreret hos Financial Conduct Authority i Storbritannien, og eventuelle andre domæner eller websites, som bruges til annoncering via Google Ads, og som ikke er registreret hos FCA i Storbritannien
  • Registreringsnummer (FRN) hos FCA i Storbritannien
  • Garanti for, at du vil overholde samtlige forpligtelser i forbindelse med oplysning om, godkendelse af og begrænsninger med hensyn til promovering af finansielle produkter og tjenester i henhold til de relevante lovkrav og bestemmelser

Bemærk! Der skal være fuldstændig overensstemmelse mellem de virksomhedsoplysninger, du angiver i forbindelse med denne verificeringsproces, og de virksomhedsoplysninger, der er registreret hos FCA i Storbritannien. Det kan f.eks. være, at verificeringsprocessen ikke kan fuldføres, hvis din organisations navn eller FCA-registreringsnummer ikke stemmer overens med de data, der er registreret hos FCA i Storbritannien, eller slet ikke er registreret hos FCA i Storbritannien.

Når du har fuldført denne verificeringsproces, får du også tildelt et certifikat på din Google Ads-konto. Du får besked om statussen for din anmodning via mail.

Fritagelser

Verificeringskrav for godkendte tredjeparter

Hvis din virksomhed er en godkendt tredjepart i henhold til ovenstående definition, skal du få et FCA-godkendt firma til at påbegynde verificeringsprocessen på dine vegne ved at indsende en liste over de domæner eller websites, du bruger til at promovere det pågældende firmas finansielle tjenester. Når det er gjort, bliver du muligvis kontaktet af Google med henblik på påbegyndelse af verificeringsprocessen via annoncørverificeringsprogrammet, hvis du ikke allerede har fuldført dette verificeringsprogram. Du modtager en mail og en notifikation på kontoen med en vejledning vedrørende den påkrævede verificeringsproces.

Hvis du er ejer af et FCA-godkendt firma, kan du bruge denne formular til at påbegynde verificeringsprocessen på vegne af en godkendt tredjepart. Du skal have fuldført processen til verificering af tilladelse til annoncering for finansielle tjenester i Storbritannien på vegne af din virksomhed, inden du indsender denne formular, og du kan kun indestå for tredjeparter, hvis promoveringer af finansielle tjenester er godkendt af dig.

Bemærk! Du skal indsende denne formular igen, hver gang du vil tilføje eller fjerne en godkendt tredjepart, og hvis du vælger at trække din godkendelse af en tredjeparts promoveringer tilbage, skal du omgående oplyse os om det.

Du skal indsende nedenstående oplysninger vedrørende domæner eller websites tilhørende tredjepartsannoncører, som annoncerer for finansielle tjenester og er tilknyttet din virksomhed.

• Kunde-id for Google Ads-kontoen
  • Navn på den autoriserede repræsentant, der ansøger om verificering
  • Dine virksomhedsoplysninger (navn, adresse og mailadresse)
  • Domæner eller websites tilhørende tredjepartsannoncører, som annoncerer for finansielle tjenester, og hvis annoncer er godkendt af dig
  • Garanti for, at du godkender de promoveringer af finansielle tjenester, som tredjeparten kører

Verificeringskrav for fritagne annoncører, der ikke tilbyder finansielle tjenester

Hvis du i henhold til ovenstående definition er en annoncør, som er fritaget fra kravet om tilladelse til annoncering for finansielle tjenester, kan du bruge denne formular til at ansøge om verificering for finansielle tjenester i Storbritannien. Hvis din ansøgning godkendes, har du tilladelse til at vise annoncer, som er målrettet mod de brugere i Storbritannien, der tilsyneladende er interesserede i finansielle tjenester.

Du bliver bedt om at angive følgende oplysninger i fritagelsesformularen:

• Kunde-id for din Google Ads-konto
  • Navn på den autoriserede repræsentant, der ansøger om verificering
  • Dine virksomhedsoplysninger (navn, adresse og mailadresse)
  • De virksomhedsdomæner eller websites, du annoncerer for via Google Ads
  • En kort beskrivelse af din virksomhed og formålet med at målrette mod søgeord med relation til finansielle tjenester
  • Garanti for, at du ikke vil udnytte denne fritagelse til at promovere finansielle tjenester via Google Ads

Efter gennemgang af din anmodning stiller Google muligvis krav om, at du fuldfører annoncørverificeringsprogrammet hvis du ikke allerede har gjort det. Du modtager en mail og en notifikation på kontoen med en vejledning vedrørende den påkrævede verificeringsproces.

Når du har fuldført denne verificeringsproces, modtager du en verificering og en mailnotifikation fra Google. Du får tildelt et certifikat på din Google Ads-konto som bevis på, at du har tilladelse til at vise annoncer, som er målrettet mod de brugere i Storbritannien, der tilsyneladende er interesserede i finansielle tjenester.

Verificeringskrav for fritagne offentlige enheder

De tilsynsmyndigheder inden for kategorien finansielle tjenester i Storbritannien, der har et .gov.uk-domæne, er altid fritaget fra Googles verificeringskrav. De fleste andre offentlige enheder, der annoncerer – f.eks. mellemstatslige organisationer – og falder inden for definitionen på en fritaget offentlig enhed som beskrevet ovenfor bliver automatisk verificeret af Google. Hvis du opfylder disse kriterier, men ikke er blevet verificeret automatisk, kan du kontakte din Google-kontorepræsentant for at anmode om verificering af tilladelse til annoncering for finansielle tjenester i Storbritannien.

• Hvis vi konstaterer, at du promoverer finansielle tjenester efter at have fuldført verificeringsprocessen, at du har angivet urigtige oplysninger i forbindelse med verificeringsprocessen, eller at du har overtrådt vores politik vedrørende finansielle produkter og tjenester, bliver din verificering tilbagekaldt, og din konto bliver muligvis suspenderet.
  • Vi kan f.eks. se os nødsaget til at tilbagekalde din verificering eller træffe andre foranstaltninger med hensyn til din Google Ads-konto af følgende årsager: Advarsler fra lovgivende myndigheder, forlig, afgørelser vedrørende din forretningspraksis eller direkte klager fra virksomheder.
  • Verificeringen skal fornys med jævne mellemrum. Du får en notifikation, når denne verificering er påkrævet.
  • Du bliver muligvis også bedt om at foretage identitetsverificering igen, hvis der sker væsentlige ændringer med hensyn til din Google Ads-konto, f.eks. ændringer af din betalingsprofil i Google Ads. Du modtager en notifikation på kontoen, hvis dette er påkrævet.
  • Google kan til enhver tid vælge at opdatere disse verificeringskrav.