Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Raporttisanasto

Katso, mitkä termit liittyvät tarvitsemiisi tietoihin

Alta näet kaikki AdMob-raporteissa saatavilla olevat mittarit, ulottuvuudet ja suodattimet sekä tietoa raporttityypeistä, joissa niitä voi käyttää. Suodata taulukko yhden tai useamman avainsanan perusteella, jotta löydät sinua kiinnostavat raportointitermit.

Katso, miten voit lisätä raporttiisi mittareita ja ulottuvuuksia
TermiTyyppiKäytettävissä oleva raporttityyppi
Klikkaukset
Sovelluksessa näytettyjen mainosten saamien klikkausten kokonaismäärä.
Mittari
Open Bidding ‑raporttikuvake Hintatarjoukset-raportti
AdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti
Arvioidut tulot
Tilisi saldo valitulta ajanjaksolta. Summa on arvio, joka voi muuttua, kun tulosi vahvistetaan kunkin kuukauden lopussa.
Mittari
Palkkion tarjoavia mainoksia koskevan raportin kuvake Käyttäjätoimintaraportti
Open Bidding ‑raporttikuvake Hintatarjoukset-raportti
AdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti
Impressiot

Tämä on käyttäjille näkyneiden mainosten kokonaismäärä.

Huom. Kun kolmannen osapuolen waterfall-mainoslähde näyttää bannerimainoksen, AdMob laskee impression, kun kolmannen osapuolen sovitin lähettää mainosmäärän vastakutsun. Tämän vuoksi raportoiduissa impressioissa voi olla eroja AdMobin ja kolmannen osapuolen mainoslähteen välillä. Jos esimerkiksi esilataat bannerimainoksia, jotka eivät näy heti, saatat huomata, että AdMobissa raportoidaan enemmän impressioita.
Mittari
Open Bidding ‑raporttikuvake Hintatarjoukset-raportti
AdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti

CTR (%)

Impressiokohtainen klikkausprosentti (CTR) on mainoksesi saamien klikkausten määrä jaettuna yksittäisten mainosimpressioiden määrällä. Arvo lasketaan jakamalla klikkausten määrä impressioiden määrällä:

(Klikkaukset/impressiot) * 100 %

Jos mainoksesi on saanut esimerkiksi 20 klikkausta tuhatta impressiota kohden, sen impressiokohtainen klikkausprosentti on 2 %.

Mittari
AdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti

Osuvuusarvo
Tämä on niiden mainospyyntöjen prosenttiosuus, jotka saivat mainoslähteeltä vastauksen. Laskutapa:

Osuvat pyynnöt / pyynnöt

Mittari
AdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti
Osuvat pyynnöt
Niiden kertojen määrä, jolloin mainos on näytetty vastauksena sovelluksesta tulleeseen pyyntöön.
Mittari
AdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti
Näyttöprosentti
Niiden palautettujen mainosten prosenttiosuus, jotka näytettiin sovelluksessa käyttäjälle. Luku lasketaan jakamalla näyttökertojen määrä osuvien pyyntöjen määrällä.
Mittari
AdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti

Havaittu todellinen tuhannen impression hinta
Havaittu todellinen tuhannen impression hinta on kolmannen osapuolen mainosverkoston arvioitu keskimääräinen todellinen tuhannen näyttökerran hinta, joka lasketaan aiempien tulotietojen perusteella.

Havaittu todellinen tuhannen impression hinta näytetään vain optimoiduista kolmansien osapuolien mainosverkostoista.

Mittari
Palkkion tarjoavia mainoksia koskevan raportin kuvake Käyttäjätoimintaraportti
AdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti

Pyynnöt
Välityksen vesiputousraportin taulukossa: Kuinka monta kertaa sovelluksesi on pyytänyt mainosta AdMob-välityksen kautta. Kukin raporttiin sisältyvä välityspyyntö voi koostua useista eri mainosverkostoihin lähetetyistä pyynnöistä.

Välitysverkostoraportin taulukossa: Kuinka monta pyyntöä sovelluksesi on tehnyt kullekin eri mainosverkostolle.

Mittari
AdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti

Päivittäiset aktiiviset käyttäjät
Sovelluksen avanneiden yksittäisten käyttäjien määrä.

MittariPalkkion tarjoavia mainoksia koskevan raportin kuvake Käyttäjätoimintaraportti
Arv. tulot / aktiiviset käyttäjät
Tämä ilmaisee valittuna ajanjaksona kertyneet arvioidut tulot aktiivista käyttäjää kohti. Luvussa otetaan huomioon myös käyttäjät, jotka eivät ole katsoneet Palkkion tarjoavaa mainosta. Arvo lasketaan jakamalla arvioidut tulot aktiivisten käyttäjien määrällä.
MittariPalkkion tarjoavia mainoksia koskevan raportin kuvake Käyttäjätoimintaraportti

Tulot palkkion tarjoavista mainoksista / palkkioita saaneet käyttäjät

Palkkion tarjoavista mainoksista kertyneet arvioidut tulot palkkioita saanutta käyttäjää kohti.

MittariPalkkion tarjoavia mainoksia koskevan raportin kuvake Käyttäjätoimintaraportti

Impressiot / päivittäiset aktiiviset käyttäjät (DAU)

Päivittäisen aktiivisen käyttäjän näkemien mainosten keskimääräinen päiväkohtainen määrä.

Tätä kutsutaan joskus myös mainostiheydeksi tai mainosmääräksi.

MittariPalkkion tarjoavia mainoksia koskevan raportin kuvake Käyttäjätoimintaraportti

Palkkion tarjoavat impressiot / palkkioita saaneet käyttäjät

Kullekin palkkioita saaneelle käyttäjälle keskimäärin näkyneiden palkkion tarjoavien mainosten määrä. Luku saadaan jakamalla palkkion tarjoavien impressioiden kokonaismäärä palkkion saaneiden käyttäjien määrällä.

MittariPalkkion tarjoavia mainoksia koskevan raportin kuvake Käyttäjätoimintaraportti
Impressiot / istunnot
Impressiot / istunnot osoittaa, kuinka monta palkkion tarjoavaa mainosta käyttäjille on näytetty keskimäärin yhden istunnon aikana. Luku saadaan jakamalla palkkion tarjoavien impressioiden kokonaismäärä istuntojen määrällä.
MittariPalkkion tarjoavia mainoksia koskevan raportin kuvake Käyttäjätoimintaraportti

Palkkiotapahtumat (%)

Niiden palkkion tarjoavien impressioiden prosenttiosuus, joiden seurauksena käyttäjä sai palkkion. Laskutapa:

(Palkkiotapahtumat / palkkion tarjoavat impressiot) x 100

MittariPalkkion tarjoavia mainoksia koskevan raportin kuvake Käyttäjätoimintaraportti
Palkkiotapahtumat
Niiden kertojen määrä, jolloin palkkio myönnetään palkkion tarjoavan mainoksen katsomisen jälkeen.
MittariPalkkion tarjoavia mainoksia koskevan raportin kuvake Käyttäjätoimintaraportti
Palkkioita saaneet käyttäjät
Niiden yksittäisten käyttäjien määrä, jotka saivat palkkion katsottuaan palkkion tarjoavan mainoksen. Luku saadaan laskemalla niiden käyttäjien määrä, jotka katsoivat palkkion tarjoavan mainoksen kokonaan.
MittariPalkkion tarjoavia mainoksia koskevan raportin kuvake Käyttäjätoimintaraportti
Palkkioita saaneet käyttäjät (%)
Niiden käyttäjien prosenttiosuus, jotka saivat palkkion katsottuaan palkkion tarjoavan mainoksen. Luku lasketaan jakamalla palkkioita saaneiden käyttäjien määrä päivittäisellä aktiivisten käyttäjien määrällä.
MittariPalkkion tarjoavia mainoksia koskevan raportin kuvake Käyttäjätoimintaraportti

Huutokaupan hintatarjoukset
Mainoslähteestä lähetettyjen hintatarjouksiin osallistuneiden hintatarjousten määrä.

Huom. Kaikki lähetetyt hintatarjoukset eivät osallistu hintatarjoushuutokauppoihin. Hintatarjouksen on täytettävä huutokaupan edellytykset, joita ovat esimerkiksi todellinen tuhannen näyttökerran vähimmäishinta ja mainosmuototyypit.

MittariOpen Bidding ‑raporttikuvake Hintatarjoukset-raportti
AdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti

Huutokaupan hintatarjoukset (%)
Hintatarjoushuutokauppoihin osallistuneiden hintatarjousten prosenttiosuus.

Se lasketaan jakamalla huutokaupan hintatarjousten määrä hintatarjouspyyntöjen määrällä.

MittariOpen Bidding ‑raporttikuvake Hintatarjoukset-raportti
AdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti
Hintatarjouspyynnöt
Hintatarjouksen mainoslähteelle tehtyjen pyyntöjen määrä.
MittariOpen Bidding ‑raporttikuvake Hintatarjoukset-raportti
AdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti
eCPM
Todellinen tuhannen näyttökerran hinta tarkoittaa arvioituja tuloja mainoksen tuhatta näyttökertaa kohti. Se lasketaan jakamalla arvioidut tulot saatujen näyttökertojen määrällä ja kertomalla luku tämän jälkeen tuhannella.
MittariOpen Bidding ‑raporttikuvake Hintatarjoukset-raportti

Hyväksyttävät pyynnöt
Hintatarjouksiin hyväksyttävien mainospyyntöjen määrä.

Jotta mainospyyntö voidaan hyväksyä hintatarjoushuutokauppaan, se on lähetettävä hintatarjouspalveluja tarjoavia mainoslähteitä sisältävään välitysryhmään ja näiden mainoslähteiden on pystyttävä osallistumaan mainosyksikön huutokauppaan.

Mittari on poistunut käytöstä, ja se poistetaan pian kokonaan. Lue lisää tästä muutoksesta.

MittariOpen Bidding ‑raporttikuvake Hintatarjoukset-raportti
Voittaneet hintatarjoukset
Hintatarjoushuutokaupassa voittaneiden hintatarjousten määrä.
MittariOpen Bidding ‑raporttikuvake Hintatarjoukset-raportti
AdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti

Voittaneet hintatarjoukset (%)
Hintatarjoushuutokaupassa voittaneiden hintatarjousten prosenttiosuus.

Luku lasketaan jakamalla voittaneiden hintatarjousten määrä huutokaupan hintatarjousten määrällä.

MittariOpen Bidding ‑raporttikuvake Hintatarjoukset-raportti
AdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti

Voittaneet hintatarjoukset, joille löytyy vastaavuus (%)
Niiden voittaneiden hintatarjousten prosenttiosuus, jotka johtivat mainoksen näyttämiseen sovelluksessasi.

Luku lasketaan jakamalla niiden voittaneiden hintatarjousten määrä, joille löytyy vastaavuus, kaikkien voittaneiden hintatarjousten määrällä.

MittariOpen Bidding ‑raporttikuvake Hintatarjoukset-raportti

Mainostyyppi
Näyttää tehokkuustiedot mainostyyppikohtaisesti (esim. Teksti- tai Kuvamainos).

Ulottuvuus
AdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti
Mainoslähde
Tämä näyttää tehokkuustiedot mainoslähdekohtaisesti. Mainoslähde mittaa välitysliikennettä, ja se voi sisältää suoramyyntiä, omia tapahtumia, oman yrityksen mainoksia tai kolmansien osapuolten mainosverkostoja.
Ulottuvuus
Open Bidding ‑raporttikuvake Hintatarjoukset-raportti
AdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti
Mainoslähteen esiintymä
Näyttää kunkin tässä raportissa olevan mainoslähteen yksilöllisten esiintymien tehokkuustiedot. Näihin voi sisältyä AdMob-verkoston, kolmansien osapuolten mainosverkostojen, omien tapahtumien, suoramyyntikampanjoiden ja muiden mainoslähteiden esiintymiä.
Ulottuvuus
AdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti
Mainosyksikkö
Näyttää tehokkuustiedot mainosyksikkökohtaisesti.
Ulottuvuus
AdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti
Open Bidding ‑raporttikuvake Hintatarjoukset-raportti

Sovellus
Näyttää tehokkuustiedot sovelluskohtaisesti.

Ulottuvuus
Open Bidding ‑raporttikuvake Hintatarjoukset-raportti
AdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti
Maa
Näyttää tehokkuustiedot eriteltyinä maittain niiden käyttäjien mukaan, jotka ovat katsoneet mainoksia sovelluksessasi.
Ulottuvuus
Open Bidding ‑raporttikuvake Hintatarjoukset-raportti
AdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti
Palkkion tarjoavia mainoksia koskevan raportin kuvake Käyttäjätoimintaraportti
 Kohorttiraportti
Päiväys
Näyttää tehokkuustiedot päivämääräkohtaisesti.
Ulottuvuus
Palkkion tarjoavia mainoksia koskevan raportin kuvake Käyttäjätoimintaraportti
Open Bidding ‑raporttikuvake Hintatarjoukset-raportti
AdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti
Muoto
Tämä näyttää kehityksen mainosmuotokohtaisesti (esim. banneri tai välimainos).
Ulottuvuus
Open Bidding ‑raporttikuvake Hintatarjoukset-raportti
AdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti
Välitysryhmä
Tämä näyttää kehityksen välitysryhmäkohtaisesti.
Ulottuvuus
Open Bidding ‑raporttikuvake Hintatarjoukset-raportti
AdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti
Kuukausi
Tämä näyttää kehityksen kuukausikohtaisesti.
Ulottuvuus
Open Bidding ‑raporttikuvake Hintatarjoukset-raportti
AdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti
Käyttöympäristö
Tämä näyttää kehityksen laitekohtaisesti:
  • Android
  • iOS
Ulottuvuus
Open Bidding ‑raporttikuvake Hintatarjoukset-raportti
AdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti
Viikko
Tämä näyttää kehityksen viikkokohtaisesti.
Ulottuvuus
Open Bidding ‑raporttikuvake Hintatarjoukset-raportti
AdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti

Näyttörajoitus
Tämän ulottuvuuden avulla voit verrata personoituja mainoksia personoimattomiin mainoksiin ja saat käsityksen siitä, mitkä rajoitukset aiheuttavat sen, ettei mainoksia personoida:

• Rajoitetut mainokset: Liikenne, jonka yhteydessä on näkynyt rajoitettuja mainoksia käyttäjän sijainnista riippumatta.
  • Rajoitettu datan käsittely: Julkaisija on ottanut käyttöön rajoitetun datan käsittelyn (esimerkiksi AdMobin estoasetusten avulla), jotta mainonta noudattaa Kalifornian kuluttajatietosuojalakia (CCPA).
  • Personoimattomat mainokset: Julkaisija on ottanut käyttöön personoimattomat mainokset (esimerkiksi AdMobin estoasetusten avulla), jotta mainonta noudattaa Googlen EU-alueella asuvan käyttäjän suostumuskäytäntöä ja GDPR-asetusta. Tämä koskee myös mainospyyntöjä, joihin sovelletaan LGPD‑tietosuojalakia.
  • Tavalliset mainokset: Julkaistut mainokset olivat tavallisia IAB TCF v2.0 ‑mainoksia.
  • Personointi poissa käytöstä: Tämä voi ilmetä, kun iOS-käyttäjät ovat sallineet rajoitetun mainonnan tai eivät ole antaneet suostumustaan AppTrackingTransparency (ATT) ‑käytännön mukaisesti, eikä muita käyttäjätunnisteita ole käytettävissä. Voi ilmetä, kun Android-käyttäjät kieltävät mainosten personoinnin. Sisältää kaikki muut tapaukset, joissa personointi ei ollut mahdollista.
  • Ei rajoitusta: Mainokset, jotka personoidaan IDFA‑ tai Android‑mainostunnuksella tai muilla saatavilla olevilla käyttäjätunnisteilla.

Jotkin mainospyynnöt voidaan luokitella useisiin tämän luettelon kategorioihin. Tällaisissa tapauksissa mainospyyntö sijoittuu ensimmäiseen soveltuvaan kategoriaan tässä näkyvän järjestyksen mukaisesti.

Saatavilla ajanjaksoille, jotka alkavat 13.3.2021 tai sen jälkeen.
Ulottuvuus
Open Bidding ‑raporttikuvake Hintatarjoukset-raportti
AdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti

Sovellusversio:
Katso tulokset sovellusversion mukaan. Sovellusversiot erottavat sovelluksesi päivitykset toisistaan.

Ulottuvuus
Open Bidding ‑raporttikuvake Hintatarjoukset-raporttiAdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti
Palkkion tarjoavia mainoksia koskevan raportin kuvake Käyttäjätoimintaraportti

GMA SDK:
Katso tulokset sovellukseen integroidun Google Mobile Ads SDK ‑version mukaan. Huom. Tällä hetkellä tuetaan vain Google Mobile Ads SDK:n iOS-versiota.

UlottuvuusAdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti

Tunti:
Katso tulokset tuntikohtaisesti. Jos haluat käyttää tätä ulottuvuutta, valitse ajanjakson suodattimesta "Eilen" tai "Tänään tähän mennessä".

Huom. Kahden viime tunnin ajalta kertynyt data voi olla puutteellista.

UlottuvuusAdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti

Välityksen A/B-testi:
Katso tulokset välityksen A/B-testin mukaan.

UlottuvuusAdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti

Käyttöjärjestelmä:
Katso tulokset laitteen käyttöjärjestelmän ja versionumeron mukaan.

UlottuvuusAdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti

Muunnelma:
Katso tulokset välityksen A/B-testin muunnelman mukaan.

UlottuvuusAdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti

Mainosyksikön näyttötyyppi

Voit nähdä tulokset mainosyksikön näyttötyypin mukaan:

• Tavallinen: Mainosyksiköt, joille on otettu käyttöön waterfall-välitys tai hintatarjoukset AdMob-välitysryhmässä (sisältää kysynnän AdMob-verkostosta ja kolmansien osapuolten lähteistä). Voit myös ottaa tavallisille mainosyksiköille käyttöön waterfall-välityksen kolmannen osapuolen välitysalustalla (vain AdMob-verkoston kysyntä) tai käyttää mainosyksiköitä AdMobissa ilman välitystä.
  • Yhteistyökumppanien hintatarjoukset: Mainosyksiköt, joille on otettu käyttöön hintatarjoukset kolmannen osapuolen välitysalustalla (vain Googlen kysyntä).
Ulottuvuus AdMob-verkoston raporttikuvake Ads-toimintaraportti