YouTube TV kijken op je tv

Klaar om je favoriete programma's op een groot scherm te bekijken? Op bepaalde tv's is dit mogelijk. Download onze tv-app, open YouTube TV in de YouTube-app op je tv of stream YouTube TV vanaf je mobiele apparaat of computer naar een van de ondersteunde apparaten hieronder.

Heb je een vraag over een specifieke tv? Hieronder vind je instructies voor het downloaden van de YouTube TV-app naar veelgebruikte tv's.

YouTube TV kijken op je smart-tv of streamingapparaat - alleen in de VS

Abonneer je op het YouTube Viewers-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Onze tv-app downloaden en inloggen

Download de YouTube TV-app naar je smart-tv of streamingapparaat om YouTube TV op je tv te kijken. Als YouTube TV niet vooraf is geïnstalleerd, kun je de app downloaden door op je smart-tv naar de appstore te gaan.

Opmerking: De YouTube TV-app is niet hetzelfde als de YouTube-app. Zoek op je tv in de appstore naar YouTube TV.
Bij YouTube TV inloggen
  1. Open de YouTube TV-app op je tv.
  2. Ga op je computer of mobiele apparaat naar tv.youtube.com/start.
  3. Voer op tv.youtube.com/start de activatiecode in die je op je tv ziet.
    • Opmerking: Als je bij deze stap niet verder komt, is je activatiecode misschien verlopen. Ga terug en laad de pagina opnieuw om de activatiecode op je tv te vernieuwen. Geef de nieuwe code op via tv.youtube.com/start.
  4. Selecteer het account dat aan je YouTube TV-basisabonnement gekoppeld is.
  5. Klik op Toestaan. Je kunt nu kijken op je tv.

Uitloggen bij YouTube TV

Je kunt uitloggen bij YouTube TV op elk apparaat waarop je bent ingelogd, zelfs als je geen toegang meer hebt tot die apparaten.

Uitloggen van een apparaat waartoe je toegang hebt:

1. Open de YouTube TV-app.
  2. Selecteer je profielfoto .
  3. Selecteer Uitloggen.
Opmerking: Hiermee log je met alle accounts op dit apparaat uit bij YouTube TV. Als je YouTube TV op dit apparaat wilt blijven gebruiken, moet je opnieuw inloggen.

Eén account uitloggen:

1. Open de YouTube TV-app.
  2. Selecteer je profielfoto .
  3. Selecteer Ander account.
  4. Selecteer Verwijderen onder het account dat je wilt verwijderen.

Uitloggen bij YouTube TV op een apparaat waarop je geen toegang meer hebt:

1. Ga naar https://myaccount.google.com/permissions.
  2. Scroll naar YouTube TV en klik op Toegang verwijderen.

YouTube TV afspelen met de afstandsbediening van je apparaat

Je kunt de afstandsbediening van je apparaat gebruiken om programma's te selecteren en video's te bedienen in onze tv-app.
Gebruik je afstandsbediening voor het volgende:
  • De volledige programmagids bekijken om geplande programma's op je favoriete kanalen te zien.
  • Programma's afspelen, onderbreken, vooruitspoelen of terugspoelen terwijl je ernaar kijkt.
  • Schakelen tussen programma's die je onlangs hebt bekeken (waaronder live tv, opnamen en on demand-programma's) door opties onder de videospeler te selecteren.
  • Schakelen tussen live kanalen met de knoppen voor volgende/vorige kanaal op de afstandsbediening van je apparaat.
  • Je bibliotheek openen.

Je aanmelden voor een add-on-netwerk op je tv

Op bepaalde tv's kun je een netwerk toevoegen aan je YouTube TV-basisabonnement. Als je een video met een hangslot ziet, kun je erop klikken om te kopen.
Opmerking: Xbox- en Apple TV-apparaten ondersteunen dit niet.

Je kunt op 2 manieren een add-on-netwerk kopen:

1. Koop het netwerk op je tv met een klik op het add-on-netwerk en dan Kopen.
  2. Gebruik een 2e apparaat om de aankoop af te ronden. Zie de stappen hieronder.
    • Opmerking: Het 2e apparaat moet een webbrowser hebben of een mobiel apparaat zijn.

Als je Snelle aankopen niet aanzet op YouTube, moet je een 2e apparaat gebruiken om het add-on-netwerk te kopen:

1. Zoek het add-on-netwerk of -kanaal op je tv.
  2. Selecteer de thumbnail van de add-on.
  3. Volg de instructies om naar een unieke URL te gaan op een 2e apparaat.
  4. Opmerking: Je moet dit doen via een webbrowser of op een mobiel apparaat.
  5. Klik op Kopen.
  6. Klik op Gereed op de tv.
Tips:
  • Als je met één klik een aankoop wilt doen, moet je Snelle aankopen aanzetten op YouTube.
  • Als je Snelle aankopen aanzet, kun je vanaf elk apparaat waarop je bent ingelogd YouTube-aankopen doen zonder extra verificatie.

Kijken via onze tv-app

Als je wilt weten op welke smart-tv's en mediaspelers je YouTube TV kunt bekijken, ga je naar deze pagina.

Hieronder vind je hoe je YouTube TV instelt op een aantal veelgebruikte apparaten.

Chromecast met Google TV

1. Meld je aan voor YouTube TV als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Start je Chromecast met Google TV. Opmerking: YouTube TV is vooraf geïnstalleerd. Als de app is verwijderd, ga je verder met stap 3.
  3. Ga naar het tabblad Apps.
  4. Zoek naar YouTube TV.
  5. Installeer de YouTube TV-app.

Android TV

1. Meld je aan voor YouTube TV als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Open de Google Play Store op je tv.
  3. Zoek naar YouTube TV.
  4. Download de YouTube TV-app.

Xbox-consoles

YouTube TV is beschikbaar op de volgende Xbox-apparaten: Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One X, Xbox One S en Xbox One.
  1. Meld je aan voor YouTube TV als je dit nog niet hebt gedaan. Opmerking: Je kunt je momenteel niet aanmelden in onze tv-app, maar bijvoorbeeld wel in de mobiele app van YouTube TV.

2. Ga op je Xbox-console naar de Xbox-appstore om de YouTube TV-app naar je apparaat te downloaden.

PlayStation-apparaten

De YouTube TV-app installeren:

1. Open de PlayStation Store op je PlayStation-apparaat.
  2. Zoek naar YouTube TV.
  3. Klik in het gedeelte met de gevonden apps op YouTube TV.
  4. Klik op Downloaden/Installeren.

De YouTube TV-app verwijderen:

1. Open het PlayStation-startscherm en ga naar Tv en video.
  2. Selecteer de YouTube TV-app in het gedeelte met apps.
  3. Druk op de Options-knop op je controller.
  4. Selecteer Verwijderen in het menu.
  5. Selecteer OK.

Samsung-tv's

1. Meld je aan voor YouTube TV als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Druk op de Home-knop op de afstandsbediening van je apparaat.
  3. Selecteer de optie Apps voor een lijst met aanbevolen apps.
  4. Zoek YouTube TV in de lijst met aanbevolen apps.
  5. Voeg de app toe aan je startscherm om deze makkelijk te vinden.
Opmerking: Update de firmware van je tv naar de nieuwste versie om toegang te krijgen tot YouTube TV.

LG-tv's

1. Meld je aan voor YouTube TV als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Druk op de Home-knop op de afstandsbediening van je apparaat.
  3. Ga naar de LG Content Store.
  4. Zoek in de LG Content Store naar YouTube TV en download de YouTube TV-app naar je tv.
  5. Voeg de app toe aan je startscherm om deze makkelijk te vinden.
Opmerking: Update de firmware van je tv naar de nieuwste versie om toegang te krijgen tot YouTube TV.

Apple TV

1. Meld je aan voor YouTube TV als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Open de App Store-app via het startscherm van je Apple TV.
  3. Zoek naar YouTube TV.
  4. Download de YouTube TV-app.

Roku

1. Meld je aan voor YouTube TV als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Klik op de homepage op Kanalen streamen.
  3. Klik op Kanalen zoeken.
  4. Zoek naar YouTube TV.
  5. Download de YouTube TV-app.

Fire TV

1. Meld je aan voor YouTube TV als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Start je Fire TV-apparaat op.
  3. Zoek naar YouTube TV.
  4. Download de YouTube TV-app.

Vizio SmartCast

1. Meld je aan voor YouTube TV als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Ga naar het startscherm van je SmartCast om alle beschikbare apps in de app-rij te bekijken.
    • Opmerking: YouTube TV is vooraf geïnstalleerd.
  3. Selecteer YouTube TV in de lijst met apps.

TiVo Stream 4K

1. Meld je aan voor YouTube TV als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Selecteer Apps op het startscherm.
  3. Open de Google Play Store en zoek naar YouTube TV. Of voer een gesproken zoekopdracht uit naar YouTube TV met de Google Assistent.
  4. Selecteer de YouTube TV-app om de app te installeren.

Xfinity Flex- en XClass-tv's

1. Meld je aan voor YouTube TV als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Selecteer Apps op het startscherm.
  3. Open de Google Play Store en zoek naar YouTube TV. Of voer een gesproken zoekopdracht uit naar YouTube TV met de Google Assistent.
  4. Selecteer de YouTube TV-app om de app te installeren.

YouTube TV streamen of casten naar je tv

Je kunt YouTube TV op je tv kijken door de app naar je tv te casten of streamen vanaf een mobiel apparaat of een computer.

Ondersteunde apparaten

• De meeste smart-tv's
  • Tv's met AirPlay
  • AirPlay voor Apple TV
  • Smart-tv's met Chromecast ingebouwd (waaronder Android TV-apparaten)
  • Chromecast-apparaten
    • Opmerking: Als je een Chromecast van de eerste generatie gebruikt, kun je meer fouten krijgen. Het kan ook 30 seconden duren voordat de app is geopend.
  • Google-smartdisplays

Ontdek meer informatie over hoe je een Chromecast instelt en de complete lijst van apparaten die met YouTube TV werken.

Casten naar je tv

Volg deze stappen om naar je tv te casten vanaf je mobiele apparaat of een computer:

1. Verbind je mobiele apparaat of computer en streamingapparaat met hetzelfde wifi-netwerk.
  2. Open YouTube TV op je mobiele apparaat of computer.
  3. Tik rechtsboven op Casten Inactive cast extension of AirPlay.
  4. Selecteer je apparaat.
    • YouTube TV wordt geopend.
    • Als je een video afspeelt, wordt deze automatisch afgespeeld op je tv.
  5. Gebruik je mobiele apparaat of computer om YouTube TV op je tv te bedienen.

Opmerking: Als je een iPhone of iPad met iOS 14 of hoger gebruikt, moet je YouTube toestemming geven om te koppelen aan streamingapparaten op je lokale netwerk, zoals je tv, om naar je tv te casten. Meer informatie

YouTube TV afspelen met Google Home

Je kunt je Google Home met YouTube TV gebruiken om series, films, nieuws, sport en gezinsvriendelijke content te kijken op je tv. Ontdek hoe je YouTube TV en Google Home samen gebruikt.

YouTube TV openen in de YouTube-app

Op sommige apparaten heb je rechtstreeks vanuit de YouTube-app toegang tot YouTube TV. Hiervoor moet je eerst de YouTube-app downloaden op je apparaat.

Opmerking: Dit werkt momenteel alleen op bepaalde apparaten. We willen de service in de loop van de tijd naar zo veel mogelijk andere apparaten uitbreiden.
  1. Open de YouTube-app op je apparaat.
  2. Scroll in het navigatiemenu aan de linkerkant naar YouTube TV.
  3. Selecteer YouTube TV om de app te openen.

Problemen oplossen

Bekijk deze tips om problemen op te lossen of stuur feedback naar YouTube als je problemen ondervindt met YouTube TV.

Tips en trucs:
  • Als je deel uitmaakt van een gezinsgroep, wissel je van account door uit te loggen en in te loggen op een ander account.
  • YouTube TV werkt ook op andere apparaten en platforms, zoals je telefoon en computer.