Problemen met streaming op YouTube TV oplossen

Als je merkt dat de videostreams op YouTube TV niet werken, probeer dan de tips in dit artikel om problemen op te lossen.

Houd rekening met het volgende:

Via een mobiel apparaat

Je apparaat opnieuw opstarten

Houd de aan/uit-knop ingedrukt om het apparaat uit te zetten, wacht 30 seconden en start je apparaat opnieuw op.

De YouTube TV-app sluiten en opnieuw openen

• Sluit de YouTube TV-app en open deze daarna opnieuw.
  • Probeer vervolgens opnieuw de video te bekijken.

Checken of er app- of apparaatupdates zijn

• Check of je de nieuwste systeemupdates voor je apparaat hebt geïnstalleerd.
  • Update naar de nieuwste versie van de YouTube TV-app.
  • Verwijder de YouTube TV-app en installeer deze opnieuw.

Controleer je internetverbinding

• Zorg dat je verbinding hebt met internet.
    • Opmerking: YouTube TV vereist een verbinding van minimaal 3 Mbps voor een optimale kijkbeleving. Hieronder vind je meer informatie over downloadsnelheden, bijvoorbeeld hoe je je internetsnelheid kunt testen.
  • Zet de mobiele internetverbinding uit en weer aan.
  • Stel de videokwaliteit lager in. Selecteer het overloopmenu '' in de videospeler en dan Kwaliteit.
  • Sluit de videospeler door omlaag te swipen om de speler te minimaliseren en vervolgens naar rechts te swipen. Open de speler opnieuw en probeer nogmaals om de video te bekijken.

Je locatierechten controleren

Controleer of YouTube TV toegang heeft tot je locatie. Meer informatie over locatievereisten en -rechten.

Op een computer

Je browser en apparaten opnieuw opstarten

• Sluit je webbrowser en open deze opnieuw.
  • Start de router opnieuw op.
  • Start je computer opnieuw op.

Controleren op browserupdates

• Update de webbrowser naar de nieuwste versie.
  • Gebruik Chrome voor de beste YouTube TV-beleving.

Controleer je internetverbinding

• Zorg dat je verbinding hebt met internet.
    • Opmerking: YouTube TV vereist een verbinding van minimaal 3 Mbps voor een optimale kijkbeleving. Hieronder vind je meer informatie over downloadsnelheden, bijvoorbeeld hoe je je internetsnelheid kunt testen.
  • Zet je wifi-verbinding uit en weer aan.
  • Stel de videokwaliteit lager in. Selecteer Instellingen in de videospeler en dan Kwaliteit.
  • Sluit de videospeler, open deze opnieuw en probeer nogmaals om de video te bekijken.

Je locatierechten controleren

Controleer of YouTube TV toegang heeft tot je locatie. Meer informatie over locatievereisten en -rechten.

Op je ondersteunde smart-tv, mediaspeler of gameconsole

Als je problemen ondervindt met de YouTube TV-app op je ondersteunde smart-tv, mediaspeler of gameconsole, kan er een probleem met het apparaat zijn. We raden je aan om dit te controleren door een andere app op je smart-tv, mediaspeler of gameconsole te openen om na te gaan of hetzelfde probleem zich voordoet. Als dit het geval is, moet je contact opnemen met de fabrikant voor hulp.

Als het probleem dat je ondervindt met de YouTube TV-app niet optreedt als je andere apps gebruikt, probeer dan de onderstaande tips.

YouTube TV sluiten en opnieuw openen

Sluit de YouTube TV-app en open deze daarna opnieuw. Probeer vervolgens opnieuw de video te bekijken.

Het apparaat uit- en weer aanzetten

Houd de aan/uit-knop ingedrukt om het apparaat uit te zetten, wacht 30 seconden en start je apparaat opnieuw op.

Checken of er app- of apparaatupdates zijn

• Check of je de nieuwste systeemupdates voor je apparaat hebt geïnstalleerd.
  • Update naar de nieuwste versie van de YouTube TV-app.

De YouTube TV-app verwijderen en opnieuw installeren

• Verwijder de YouTube TV-app van je apparaat.
  • Installeer de YouTube TV-app opnieuw en log in.
  • Probeer opnieuw de video te bekijken.

De vertraging van uitzending op je tv verminderen voor YouTube TV

De vertraging van uitzending is de vertraging tussen het moment waarop de camera een gebeurtenis vastlegt en het moment waarop deze gebeurtenis wordt weergegeven wanneer je op je tv kijkt.

Hoe korter de vertraging van uitzending, hoe minder buffer de videospeler heeft. Met een kortere vertraging van uitzending is de kans groter dat de weergave wordt onderbroken.

Overbelasting van het internet, problemen met de wifi en andere factoren kunnen ook problemen met de live programma's veroorzaken, waardoor de stream wordt vertraagd. Vertragingen kunnen zelfs voorkomen op snelle netwerken.

De vertraging van uitzending in de YouTube TV-app op je tv updaten

1. Selecteer het menu met 3 stippen.
  2. Selecteer Vertraging van uitzending.
  3. Selecteer Verlagen of Standaard.

Standaard is de beste instelling om onderbrekingen bij het afspelen tot een minimum te beperken. Verlagen is de beste instelling om live spoilers te verminderen. Kies de optie Verlagen als je een korte vertraging van uitzending wilt met minimale onderbrekingen bij het afspelen.

HDCP-fout op Roku-spelers

• Als je een HDCP-fout op je Roku-speler tegenkomt, zet dan de HDMI Ultra HD Color-instelling op je tv aan.
  • Als je content schokkerig wordt afgespeeld op je Roku-speler, zet dan HDR uit via de instellingen voor schermtype op Roku. Selecteer hiervoor Settings (instellingen) en dan Display type (schermtype) en dan kies 4K 30 Hz TV, 4K 60 Hz TV of 4K HDR 60 Hz.

Andere problemen die van invloed kunnen zijn op het afspelen van YouTube TV

• Op externe schermen die rechtstreeks zijn aangesloten op een computer krijg je misschien een lagere afspeelkwaliteit (480p) op Mac en Linux. Dit wordt veroorzaakt door de manier waarop deze platforms omgaan met auteursrechtbescherming.
  • De audio van bepaalde on demand-programma's kan zachter zijn dan bij live programma's.
  • Als je het bericht 'YouTube TV wil dat de identiteit van je apparaat wordt geverifieerd door Google, om te bepalen of je in aanmerking komt voor het geoptimaliseerd afspelen van beveiligde media' ziet, selecteer je Toestaan. Anders krijg je misschien een lagere afspeelkwaliteit.

​Downloadsnelheden

Hieronder vind je aanbevelingen voor de internetsnelheid als je programma's op YouTube TV bekijkt. Meer informatie over hoe je je internetsnelheid test en hoe je problemen met het afspelen van video's oplost.
Downloadsnelheid Wat je kunt doen op YouTube TV
25 Mbps + 4K Plus-abonnees: beschikbare programma's in 4K-kwaliteit bekijken.
13 Mbps + Probleemloos HD-video streamen, zelfs met andere apparaten die hetzelfde netwerk gebruiken.
7 Mbps +

1 HD-video streamen. Als er op meerdere apparaten video's worden afgespeeld of het netwerk door meerdere apparaten tegelijk wordt gebruikt, kunnen er bufferproblemen optreden.

3 Mbps + Video's streamen in standaarddefinitie.
Minder dan 3 Mbps YouTube TV wordt mogelijk langzaam geladen of moet opnieuw bufferen.