Använda YouTube Music med andra appar och tjänster

Du kan integrera YouTube Music med flera appar och tjänster så att du får en fantastisk lyssningsupplevelse, oavsett om du är hemma eller på språng. Läs nedan om du vill veta hur du använder YouTube Music med vissa andra tjänster.

De här alternativen är tillgängliga för lyssnare på YouTube Music med annonser och YouTube Music Premium-medlemmar.

Obs! YouTube Music med annonser är tillgängligt i Sydkorea endast vid streaming på Google Home-enheter och Nest-enheter utan skärm. Läs mer här.

Google Home- och Nest-högtalare

Nu kan du använda YouTube Music i smarta högtalare som Google Home och Nest-högtalare.

Smarta högtalare streamar musik som är relaterad till albumet, låten eller spellistan du efterfrågar. De kan inte spela specifika förfrågningar eller upprepa låtar. Däremot kan du byta radiokanal om du vill lyssna på annan musik och hoppa till nästa låt upp till sex gånger i timmen.

Obs! YouTube Music Premium-medlemmar får annonsfritt innehåll på smarta högtalare och kan lyssna på album, låtar och spellistor på begäran. Kolla in våra alternativ för betalmedlemskap om du vill se andra medlemsförmåner och registrera dig.

På vissa marknader är YouTube Music standardstreamingtjänsten för musik på Google Home-enheter. Om det inte är standard där du befinner dig kan du ändra inställningarna för musiktjänster.

Smarta displayer

Smarta displayer med inbyggd Google Assistent kan användas med YouTube Music. Några exempel är Google Nest och Lenovo Smart Clock. Be bara din Google Assistent att spela upp en låt, artist eller spellista med YouTube Music.

Smart-tv

Gör så här för alla smart-tv:ar och streamingenheter med stöd för den senaste versionen av YouTube-appen på tv:
  1. Ladda ned YouTube-appen och logga in på ditt konto.
  2. Använd fjärrkontrollen och klicka till vänster. Då öppnas en meny till vänster på skärmen.
  3. Välj Musik på menyn. Här hittar du ditt anpassade YouTube Music-innehåll.
Du ser bara ditt anpassade YouTube Music-innehåll om du är inloggad på YouTube.
Om du vill komma åt YouTube Music med ett enda klick på Android TV kan du även göra så här:
  1. Välj appen Google Play Butik.
  2. Välj Sök och skriv YouTube Music.
  3. Välj Installera.
  4. Klicka på ikonen för att starta YouTube Music. Du kommer direkt till fliken YouTube Music i YouTube-appen. Logga in om du vill hitta ditt anpassade YouTube Music-innehåll.
Här hittar du information om hur du bläddrar på startskärmen för Android TV.
Casta från YouTube Music-appen till tv:n
Nu kan du använda YouTube Music-mobilappen för att styra sök-, bläddrings- eller uppspelningsupplevelsen i den fullständiga YouTube-appen. När du har anslutit YouTube Music-appen fungerar den som en fjärrkontroll för YouTube på tv.
Obs! Med den här uppdateringen kan innehåll som vanligtvis inte finns på YouTube Music visas på YouTube Music-spelarsidan och i kön, beroende på vad som spelas och vad som finns i din kö. Innehåll som inte är tillgängligt i YouTube Music tas bort från kön när du kopplar från.
Så här castar du YouTube Music från appen till tv:n:
  1. Se till att telefonen, surfplattan eller datorn där du har webbläsaren med stöd för casting är ansluten till samma wifi-nätverk som enheten du vill casta till.
  2. Öppna YouTube Music-appen.
  3. Tryck på Casta (nära profilbilden).
  4. Tryck på enheten du vill casta till.
  5. När du spelar upp en låt eller video börjar innehållet spelas upp på tv:n som är ansluten till enheten.
Om du vill sluta casta innehåll trycker du på Casta och sedan på Den här telefonen.

Om din enhet har iOS 14 eller senare ger du YouTube behörighet att ansluta till streamingenheter på ditt lokala nätverk för att casta till tv:n. Nedan kan du läsa om hur du tillåter åtkomst till det lokala nätverket.

Obs! Vissa funktioner i YouTube Music är inte tillgängliga med kontrollerade konton. Läs mer om den kontrollerade upplevelsen på YouTube här.

Google Pixel Buds

Du kan lyssna på YouTube Music med Google Pixel Buds och styra upplevelsen med Google Assistent. Lär dig enkla rörelser som gör att du kan spela upp, pausa eller justera volymen när du lyssnar på YouTube Music i Google Pixel Buds.
Om Google Assistent är konfigurerad och du använder en Android-telefon kan du även spela upp musik med Google Assistent.

YouTube Music Premium-medlemmar

Som YouTube Music Premium-medlem kan du lyssna på musik med fler appar och tjänster. Läs mer nedan.

Android Auto

Så här får du åtkomst till YouTube Music med Android Auto:
  1. Se till att du är inloggad i YouTube Music-appen.
  2. När du har loggat in öppnar du fliken Musik i Android Auto.
  3. YouTube Music ska nu finnas på fliken Musik.
Om du får ett felmeddelande när du försöker använda YouTube Music på Android Auto behöver du se till att du är inloggad i YouTube Music-appen. Försök sedan använda YouTube Music på Android Auto igen.

Fitbit

Lyssna på musik och poddar när du är på språng med din Fitbit. Träna till dina favoritlåtar med YouTube Music på din handled.
YouTube Music stöds på Charge 6.
Med YouTube Music på Fitbit kan du
  • ansluta Fitbit till YouTube Music för att styra uppspelning av musik och poddar
  • bläddra och välja spellistor från din Fitbit
  • hitta rekommenderad musik utifrån din aktuella aktivitet eller träning.
Obs! Om du vill styra musikupplevelsen på din Fitbit ska du se till att telefonen är inom Bluetooth-räckvidden som krävs.

Installera YouTube Music på din Fitbit

1. Öppna Fitbit-inställningarnaföljt av YouTube Music på din Fitbit.
  2. Tryck på Konfigurera.
  3. Lägg till YouTube Music-appen till Fitbit från Fitbits appgalleri.
    • Obs! Om du inte har YouTube Music-appen installerad på telefonen blockeras konfigurationen.
  4. För att slutföra installationen måste du godkänna eller avvisa musikrekommendationer under träning.

Lyssna på musik på Fitbit

Öppna Fitbit-appen på telefonen innan du börjar. Följ sedan stegen nedan från din Fitbit.

1. Svep till YouTube Music-styrningsappen på din Fitbit och tryck för att öppna den.
  2. Svep nedåt för att bläddra bland tillgänglig musik och tillgängliga poddar.
  3. Tryck på det du vill spela upp eller pausa.
    • Svep åt vänster för att hoppa över ett spår, starta om en låt eller återgå till föregående val.
    • Svep åt vänster igen för att justera volymen.

Sonos trådlösa högtalare

Så här ställer du in YouTube Music i Sonos-appen:

1. Öppna Sonos-appen.
  2. Välj More på menyn längst ned på skärmen.
  3. Tryck på Add Music Services.
  4. Välj YouTube Music följt av Add to Sonos.
  5. Tryck på I'm already a member.
  6. Tryck på Authorize och klistra in koden som visades på föregående skärm.
  7. Tryck på Next och logga in på eller välj ditt YouTube Music-konto.
  8. Återgå till Sonos-appen.
  9. Ange ett konto och klicka sedan på Done.

Om du har problem med att ansluta kanske du behöver uppdatera appen. Följ sedan stegen igen.

Apple HomePod

Du kan använda YouTube Music i smarta högtalare som Apple HomePod. Styr musiken på din Apple HomePod med röstkommandon för Siri eller från din iPhone, iPad eller Apple Watch.
YouTube Music stöds på följande Apple HomePod-modeller: första generationens Apple HomePod, andra generationens Apple HomePod och Apple HomePod Mini.
Med YouTube Music på Apple HomePod kan du
  • spela upp musik med Siri-röstkommandon eller fysiska pekgester på Apple HomePod
  • överlämningsuppspelning mellan din Apple HomePod och iPhone och tvärtom
  • styra uppspelningen i Apple Home-appen.

Läs mer om hur du konfigurerar och parkopplar Apple HomePod. Logga sedan in på ditt YouTube Music Premium-konto för att börja casta musik.

Så här gör du YouTube Music till standardmusiktjänst på din Apple HomePod:

1. Öppna YouTube Music-appen på din iPhone och tryck på din bild längst upp till höger.
  2. Tryck på Inställningar > Anslutna appar> Anslut till HomePod.
  3. Tryck på Använd på startsidan på nästa skärm.
  4. Tryck på Klar för att slutföra konfigurationen.

Apple CarPlay

Så här använder du YouTube Music med Apple CarPlay:

1. Se till att du är inloggad i YouTube Music-appen.
  2. Öppna YouTube Music-appen på CarPlay-skärmen.
  3. Du kan utforska din musik via navigeringsfältet längst upp på skärmen. Utforska musik med flikarna Rekommenderas, Bibliotek och Nedladdningar.

Om du får ett felmeddelande när du försöker använda YouTube Music med Apple CarPlay behöver du se till att du är inloggad i YouTube Music-appen.

Casta till enheter med enbart ljud

Alla enheter med inbyggd Chromecast har stöd för casting från YouTube Music-appen. Det innebär att du kan casta till tv-ar, videostreamare, högtalare och ljudstreamare. Läs mer om vilka tv:ar som har stöd för Chromecast och vilka högtalare som har stöd för Chromecast för att komma igång.

Waze-appen

Om du vill använda YouTube Music med Waze måste du ha laddat ned båda apparna till din mobila enhet. Följ sedan anvisningarna här för att aktivera ljudkontrollerna och välj YouTube Music.

Apple Watch

Du kan använda YouTube Music på din Apple Watch genom att installera YouTube Music-appen på klockan. Läs mer om hur du installerar appar på en Apple Watch.