YouTube Music gebruiken met andere apps en services

YouTube Music werkt met verschillende apps en services voor optimaal luisterplezier, of je nu thuis bent of onderweg. Lees hieronder hoe je YouTube Music met andere services gebruikt.

Deze opties zijn beschikbaar voor gebruikers van YouTube Music met advertenties en voor YouTube Music Premium-leden.

Opmerking: YouTube Music met advertenties is alleen beschikbaar in Zuid-Korea als je streamt via een Google Home-apparaat of een schermloos Nest-apparaat. Hier vind je meer informatie.

Google Home- en Nest-speakers

Je kunt YouTube Music nu gebruiken op smartspeakers, zoals Google Home- en Nest-speakers.

Smartspeakers streamen muziek die aansluit bij het album, het nummer of de playlist waar je om vraagt. Ze kunnen geen specifieke verzoeken afspelen of nummers herhalen. Je kunt wel van radiozender wisselen om naar andere muziek te luisteren en maximaal 6 keer per uur een nummer overslaan om het volgende nummer te beluisteren.

Opmerking: YouTube Music Premium-leden kunnen op smartspeakers luisteren zonder advertenties. Ook kunnen ze albums, nummers en playlists on demand afspelen. Check onze opties voor betaalde lidmaatschappen voor andere lidmaatschapsvoordelen en om je aan te melden.

In sommige landen is YouTube Music de standaardservice voor muziekstreaming op Google Home-apparaten. Als Google Home niet je standaardservice is, kun je de instellingen voor je muziekservice wijzigen.

Smartdisplays

Smartdisplays met een ingebouwde Google Assistent kunnen worden gebruikt met YouTube Music. Dit geldt onder andere voor producten van Google Nest en de Lenovo Smart Clock. Vraag de Google Assistent gewoon om een nummer, artiest of playlist af te spelen via YouTube Music.

Smart-tv's

Voor alle smart-tv's en streamingapparaten die de nieuwste versie van de YouTube-app op tv ondersteunen:
  1. Download de YouTube-app en log in op je account.
  2. Beweeg met de afstandsbediening of controller naar links, zodat er links in het scherm een menu verschijnt.
  3. Selecteer Muziek in het menu. Hier vind je je gepersonaliseerde YouTube Music-content.
Je ziet alleen je gepersonaliseerde YouTube Music-content als je bent ingelogd bij YouTube.
Volg deze stappen als je met 1 klik toegang wilt tot YouTube Music op je Android TV:
  1. Selecteer de Google Play Store-app.
  2. Selecteer Zoeken en typ YouTube Music.
  3. Selecteer Installeren.
  4. Klik op het launcher-icoon van YouTube Music. Dit brengt je rechtstreeks naar het tabblad YouTube Music van de YouTube-app. Log in om naar je gepersonaliseerde YouTube Music-content te gaan.
Ontdek hier hoe je browst op het startscherm van je Android TV.
Casten van de YouTube Music-app naar je tv
Je kunt nu de mobiele YouTube Music-app gebruiken om in de volledige YouTube-app te zoeken, te browsen of af te spelen. Als je verbinding hebt, dient de mobiele YouTube Music-app als een afstandsbediening voor YouTube op tv.
Opmerking: Door deze update kan content die normaal gesproken niet in YouTube Music beschikbaar is, worden getoond op de pagina en in de wachtrij van YouTube Music, afhankelijk van wat er wordt afgespeeld en wat er in de wachtrij staat. Als je de verbinding verbreekt, wordt content die niet beschikbaar is in YouTube Music uit je wachtrij verwijderd.
Zo kun je YouTube Music vanuit de app naar je tv casten:
  1. Gebruik een telefoon, tablet of computer met een browser die casten ondersteunt en check of deze verbinding heeft met hetzelfde wifi-netwerk als je cast-apparaat.
  2. Open de YouTube Music-app.
  3. Tik op Casten (in de buurt van je profielfoto).
  4. Tik op het apparaat waarnaar je wilt casten.
  5. Als je een nummer of video afspeelt, wordt deze content afgespeeld op de tv die op dit apparaat is aangesloten.
Als je wilt stoppen met casten, tik je op Casten  en daarna op Deze telefoon.

Als je een apparaat met iOS 14 of hoger gebruikt, geef je YouTube toestemming om te koppelen aan streamingapparaten in je lokale netwerk om naar je tv te casten. Hieronder vind je meer informatie over hoe je lokale netwerktoegang toestaat.

Opmerking: Sommige YouTube Music-functies zijn niet beschikbaar voor accounts die onder toezicht staan. Hier vind je meer informatie over ouderlijk toezicht op YouTube.

Google Pixel Buds

Je kunt met je Google Pixel Buds naar YouTube Music luisteren en de Google Assistent gebruiken om je muziek te bedienen. Leer makkelijke gebaren waarmee je acties kunt uitvoeren, zoals afspelen, pauzeren of het volume regelen als je met je Google Pixel Buds naar YouTube Music luistert.
Als de Google Assistent is ingesteld en je een Android-telefoon gebruikt, kun je de Google Assistent gebruiken om muziek af te spelen.

YouTube Music Premium-leden

Als lid van YouTube Music Premium kun je muziek beluisteren via extra apps en services. Check ze hieronder.

Android Auto

Zo gebruik je YouTube Music met Android Auto:
  1. Zorg ervoor dat je ingelogd bent bij de YouTube Music-app.
  2. Nadat je ingelogd bent, ga je naar het tabblad Muziek in Android Auto.
  3. YouTube Music zou nu op het tabblad Muziek moeten staan.
Zie je een foutmelding wanneer je YouTube Music met Android Auto probeert te gebruiken? Zorg dat je ingelogd bent bij de YouTube Music-app en probeer YouTube Music opnieuw te openen via Android Auto.

Fitbit

Luister onderweg naar muziek en podcasts met je Fitbit. Sport op het ritme van je favoriete nummers met YouTube Music om je pols.
YouTube Music wordt ondersteund op de Charge 6.
Met YouTube Music op Fitbit kun je:
  • je Fitbit aan YouTube Music koppelen om muziek en podcasts af te spelen,
  • op je Fitbit door playlists browsen en er een selecteren,
  • aanbevolen muziek vinden op basis van je huidige activiteit of training.
Opmerking: Zorg dat je telefoon zich binnen het vereiste bluetooth-bereik bevindt om de muziek op je Fitbit te bedienen.

YouTube Music installeren op je Fitbit

1. Ga op je Fitbit naar Fitbit-instellingen en dan YouTube Music.
  2. Tik op Instellen.
  3. Voeg de YouTube Music-app toe aan je Fitbit vanuit de app-galerie van Fitbit.
    • Opmerking: Als je de YouTube Music-app niet op je telefoon hebt geïnstalleerd, wordt de installatie geblokkeerd.
  4. Accepteer of weiger aanbevelingen voor muziek tijdens trainingen om de installatie af te ronden.

Naar muziek luisteren op je Fitbit

Open de Fitbit-app op je telefoon voordat je begint. Voer daarna de onderstaande stappen uit op je Fitbit.

1. Swipe op je Fitbit naar de YouTube Music-app en tik om die te openen.
  2. Swipe omlaag om door beschikbare muziek en podcasts te browsen.
  3. Tik op een selectie om af te spelen of te pauzeren.
    • Swipe naar links om een nummer over te slaan, een nummer opnieuw te starten of terug te gaan naar de vorige selectie.
    • Swipe opnieuw naar links om het volume aan te passen.

Draadloze speakers van Sonos

Zo stel je YouTube Music in de Sonos-app in:

1. Open de Sonos-app.
  2. Tik op More (Meer) in het menu onderaan het scherm.
  3. Tik op Add Music Services (Muziekservices toevoegen).
  4. Selecteer YouTube Music en dan Add to Sonos (Toevoegen aan Sonos).
  5. Tik op I'm already a member (Ik ben al lid).
  6. Tik op Authorize (Machtigen) en plak de code uit het vorige scherm.
  7. Tik op Next (Volgende) en selecteer je YouTube Music-account of log hierop in.
  8. Ga terug naar de Sonos-app.
  9. Voer een account in en klik daarna op Done (Klaar).

Als je geen verbinding kunt maken, moet je misschien de app updaten en daarna de stappen opnieuw doorlopen.

Apple HomePod

Je kunt YouTube Music gebruiken op smartspeakers, zoals de Apple HomePod. Bedien muziek op je Apple HomePod via Siri-spraakopdrachten of vanaf je iPhone, iPad of Apple Watch.
YouTube Music wordt ondersteund op de volgende Apple HomePod-modellen: Apple HomePod 1e generatie, Apple HomePod 2e generatie en Apple HomePod Mini.
Met YouTube Music op de Apple HomePod kun je:
  • Siri-spraakopdrachten of fysieke tikbediening op de Apple HomePod gebruiken om muziek af te spelen,
  • afspelen overschakelen tussen je Apple HomePod en iPhone, en omgekeerd,
  • afspelen bedienen in de Apple Home-app.

Meer informatie over hoe je de Apple HomePod instelt en koppelt Log daarna in op je YouTube Music Premium-account om muziek te casten.

Zo stel je YouTube Music in als de standaard muziekservice op je Apple HomePod:

1. Open de YouTube Music-app op je iPhone en tik op je foto rechtsboven.
  2. Tik op Instellingen > Gekoppelde apps > Verbinding maken met HomePod.
  3. Tik in het volgende scherm op Gebruiken in Home.
  4. Tik op Klaar om het instelproces af te ronden.

Apple CarPlay

Zo gebruik je YouTube Music met Apple CarPlay:

1. Zorg ervoor dat je ingelogd bent bij de YouTube Music-app.
  2. Open de YouTube Music-app in je CarPlay-scherm.
  3. Browse door je muziek met de navigatiebalk bovenaan het scherm. Verken muziek via de tabbladen Aanbevolen, Bibliotheek en Downloads.

Zie je een foutmelding wanneer je YouTube Music probeert te gebruiken met Apple CarPlay? Zorg dat je ingelogd bent bij de YouTube Music-app.

Casten naar apparaten die alleen audio afspelen

Je kunt vanuit de YouTube Music-app casten naar alle apparaten met een ingebouwde Chromecast, zoals tv's, speakers en andere apparaten voor audio- of videostreaming. Lees welke tv's Chromecast ondersteunen en welke speakers Chromecast ondersteunen om aan de slag te gaan.

Waze

Als je YouTube Music met Waze wilt gebruiken, moet je beide apps op je mobiele apparaat hebben gedownload. Volg daarna deze instructies om de audiobediening aan te zetten en YouTube Music te selecteren.

Apple Watch

Installeer de YouTube Music-app op je horloge om YouTube Music op je Apple Watch te gebruiken. Ontdek hoe je apps installeert op je Apple Watch.