Anpassa musik och poddar

Du kan utforska ny musik och nya poddar och anpassa din lyssningsupplevelse med YouTube Music-appen. Lär dig att navigera i YouTube Music-appen och upptäck ny musik utifrån dina lyssningsvanor.

How to use and navigate the YouTube Music App to customize your listening experience

Logga in på YouTube Music med ditt Google-konto för mer anpassad musik och anpassade poddar. Du får direkt rekommendationer utifrån musik och poddar du har lyssnat eller tittat på via YouTube.

Samples-musikvideor

Samples är en ny upplevelse i YouTube Music-appen som gör det roligt, enkelt och uppslukande att upptäcka musik. På fliken Samples hittar du ett oändligt och anpassat flöde med musikvideoklipp – allt från nya släpp till gamla favoriter.

Med Samples kan du

• upptäcka ny musik
  • spara låtar i biblioteket eller i spellistor
  • dela med vänner
  • utforska hela videor
  • hitta liknande videor där låten används.

Du hittar samples i YouTube Music-appen genom att trycka på Samples i menyn längst ned. Läs om hur du använder fliken Samples.

Bibliotek

Få åtkomst till ditt bibliotek var som helst i YouTube Music-appen genom att trycka på Bibliotek  längst ned på skärmen. Här kan du se all din musik indelad i olika kategorier:

• Spellistor
  • Poddar
  • Låtar
  • Album
  • Artister och prenumerationer

När du tittar på ett innehåll som är avsett för barn eller en artists informationssida är alternativen på menyn ” inte desamma som för annat innehåll. Du kan inte lägga till det här innehållet i en spellista eller i dina gillade låtar, och du kan inte dela det.

Nedladdningar

Du kan även hitta nedladdningar på fliken Bibliotek. Om du vill se dina nedladdningar trycker du på pilen bredvid Bibliotek högst upp på sidan. Använd kategorifiltren för att hitta nedladdade spellistor, låtar, poddar eller album.

Spellistor

Du kan skapa spellistor i YouTube Music-appen och på YouTube. Dina spellistor visas på fliken Bibliotek i YouTube Music-appen tillsammans med sparade kanaler. Läs mer om hur du skapar en spellista i YouTube Music-appen.

Låtar

Du kan spara låtar i biblioteket genom att trycka på Meny ” följt av Spara i biblioteket. Om du gillar en video på fliken Samples sparas hela låten automatiskt i ditt bibliotek.

Om du sparar en låt i biblioteket visas artisten i avsnittet Artister i biblioteket.

Album

Du kan spara ett helt album i biblioteket. Sök efter albumet som du vill spara och gör följande:

1. Tryck på Meny ”.
  2. Tryck på Spara album i biblioteket.

Du kan också spara ett album i biblioteket från informationssidan för albumet genom att klicka på ikonen .

Om du sparar ett album i biblioteket visas alla enskilda låtar i albumet i avsnittet Låtar i biblioteket. Albumartisten visas i avsnittet Artister i biblioteket.

Poddar

Obs! Användarnas produktupplevelse kan variera i olika länder/regioner.

Om du vill spara en poddserie i biblioteket klickar du på Spara i bibliotek på informationssidan för podden.

När du sparar en podd i biblioteket visas poddseriens spellista under fliken Poddar. Alla nya avsnitt av tv-serier du följer visas även i spellistan Nya avsnitt i biblioteket.

YouTube visar avsnittets utgivningsdatum på vissa plattformar och YouTubes publiceringsdatum på andra. Utgivningsdatumet verifieras inte av YouTube och kan redigeras av kreatören. Om det inte finns något utgivningsdatum visas avsnitten efter publiceringsdatumet.

Gilla eller ogilla musik

Anpassa kanalen genom att trycka på Gilla eller Ogilla på låtar.

Musik du gillar visas i spellistan Det jag gillar som är fäst högst upp i biblioteket . Låtar och album du gillar visas även i avsnittet Låtar i biblioteket och påverkar dina rekommendationer.Om du gillar en video på fliken Samples sparas hela låten automatiskt i ditt bibliotek.

Om du slutar gilla en låt tas den inte automatiskt bort från biblioteket. Så här tar du bort en låt eller ett album från biblioteket:

1. Klicka på fliken Bibliotek .
  2. Leta reda på låten eller albumet som du vill ta bort.
  3. Tryck på Mer ” bredvid låten eller albumet.
  4. Tryck på Ta bort från biblioteket.

Så här laddar du ned dina gillade låtar:

1. Klicka på fliken Bibliotek .
  2. Tryck på Spellistor.
  3. Tryck på Det jag gillar.
  4. Tryck på Mer ”.
  5. Tryck på Ladda ned .

Om du tittar på en video eller låt som är anpassad för barn kommer du inte att kunna använda gilla- och ogilla-knapparna.

Sortera och filtrera innehållet

I biblioteket använder du menyn för innehållskällor för att växla mellan YouTube Music-biblioteket, YouTube Music-nedladdningar, uppladdningar till YouTube eller enhetsfiler.

Med innehållsfiltren högst upp i biblioteket kan du hitta spellistor, låtar, album, artister och poddar i biblioteket. När du filtrerar efter låtar visas även en lista med genrer som du kan använda för att anpassa din upplevelse utifrån ditt humör.

Du kan även sortera musikinnehåll i YouTube Music-appen utifrån senaste aktiviteter, nyligen sparat innehåll eller nyligen spelade låtar. Hitta den musik du letar efter var som helst, när som helst genom att snabbt sortera dina spellistor, ditt bibliotek eller dina nedladdningar.

Rekommendationer i YouTube Music

Dina rekommendationer och sökresultat i YouTube Music kan baseras på de låtar och videor som du har lyssnat och tittat på i YouTube Music och YouTube. Läs mer om hur du hanterar visningshistoriken på YouTube.

Dina rekommendationer och sökresultat i YouTube Music kan också baseras på de låtar, videor och poddar du gillar i YouTube Music-appen och på YouTube. Du kan ändra, rekommendera, gilla, ogilla och ta bort gillade låtar, videor och poddar.Dina rekommendationer i YouTube Music kan också baseras på artisterna du prenumererar på i YouTube Music och på YouTube. Du kan ändra dina prenumerationer om du vill ändra rekommendationer.

Hantera historiken

Så här hanterar du historiken:
  1. Välj din profilbild.
  2. Välj Historik .
  3. Välj Mer ” bredvid låten eller podden du vill ta bort.
  4. Välj Ta bort från visningshistoriken.

Pausa historiken

Så här pausar du historiken:

1. Välj din profilbild.
  2. Välj Inställningar .
  3. Välj Integritet och plats.
  4. Aktivera Pausa visningshistorik eller Pausa sökhistorik.

Ta bort historiken

Så här tar du bort historiken:

1. Välj din profilbild.
  2. Välj Inställningar .
  3. Välj Integritet och plats.
  4. Välj Hantera visningshistorik eller Hantera sökhistorik och följ anvisningarna.