Handelsmerk

Een handelsmerk is een woord, symbool of combinatie hiervan waarmee de herkomst van een product wordt aangegeven en waarmee het zich onderscheidt van andere producten. Een handelsmerk wordt door een bedrijf of een andere entiteit verworven via een juridische procedure. Na verwerving bezit de eigenaar de exclusieve rechten op het gebruik van het handelsmerk voor deze goederen.

Inbreuk op een handelsmerk is het incorrecte of ongeautoriseerde gebruik van een handelsmerk op een manier die waarschijnlijk tot verwarring leidt over de herkomst van het product. Het beleid van YouTube verbiedt video's en kanalen die inbreuk maken op handelsmerken. Als je in je content handelsmerken van andere partijen gebruikt op een manier die mogelijk tot verwarring leidt, kunnen je video's worden geblokkeerd. Ook kan je kanaal worden opgeschort.

Als je denkt dat er inbreuk wordt gemaakt op je handelsmerk, houd er dan rekening mee dat YouTube niet kan bemiddelen in geschillen tussen gebruikers en eigenaren van handelsmerken. Daarom raden we eigenaren van handelsmerken sterk aan om geschillen rechtstreeks te bespreken met de creator die de content heeft gepost. Door contact op te nemen met de gebruiker die de video heeft geüpload, los je het probleem sneller en beter op. Sommige creators geven op hun kanaal aan hoe je contact met ze kunt opnemen.

Als je geen overeenkomst kunt bereiken met de accounthouder, kun je een handelsmerkklacht indienen via ons formulier voor handelsmerkklachten.

Handelsmerkklacht indienen

YouTube is bereid om een beperkt onderzoek in te stellen naar redelijke klachten en verwijdert content waarbij duidelijk sprake is van inbreuk. YouTube stuurt elke handelsmerkklacht naar de gebruiker die de video heeft geüpload voordat er actie wordt ondernomen. Op deze manier kan de gebruiker die de video heeft geüpload zelf reageren op mogelijke problemen met handelsmerken.

We accepteren ook zelf opgestelde handelsmerkklachten die worden ingediend per e-mail, fax of post.

Als je klacht samenhangt met de verkoop of promotie van namaakgoederen, kun je een klacht over namaak indienen.

Als je klacht betrekking heeft op een beschermd werk, zoals een muziekstuk, film of boek, kun je een auteursrechtklacht indienen.