Marca comercial

Una marca comercial és una paraula, un símbol o una combinació de tots dos que identifica l'origen d'un producte i el diferencia de la resta. Les empreses o altres entitats adquireixen una marca comercial a través d'un procés judicial. Un cop l'han adquirida, els atorga drets exclusius sobre l'ús de la marca en els seus productes.

Una infracció del dret de marca és l'ús inadequat o no autoritzat de la marca d'una manera que pot provocar confusió sobre l'origen del producte. Les polítiques de YouTube prohibeixen els vídeos i els canals que infringeixen les marques comercials. Si el teu contingut utilitza la marca comercial d'algú altre d'una manera que pugui causar confusió, és possible que es bloquegin els teus vídeos. El teu canal també es pot suspendre.

Si creus que s'està infringint la teva marca comercial, tingues en compte que YouTube no media en els conflictes entre els creadors i els propietaris de la marca comercial. Per aquest motiu, recomanem als propietaris de marques comercials que parlin directament amb el creador que ha publicat el contingut en qüestió. Contactar amb l'usuari que ha penjat el contingut pot resoldre més ràpidament el problema d'una manera que beneficiï tothom. Alguns creadors inclouen al seu canal com pots contactar-hi.

Si no arribes a cap acord amb el titular del compte, presenta una reclamació a través del nostre formulari de reclamació per ús de marca comercial.

Presenta una reclamació per ús de marca comercial

YouTube està disposat a dur a terme revisions limitades sobre reclamacions raonables i suprimirà el contingut en cas que hi hagi una infracció evident. Per ajudar a resoldre els conflictes, YouTube reenvia les reclamacions per ús de marca comercial a l'usuari que ha penjat el contingut abans de prendre cap mesura. D'aquesta manera, l'usuari pot abordar qualsevol possible problema relacionat amb la marca comercial.

També acceptem reclamacions per ús de marca comercial en format lliure enviades per correu electrònic, fax o correu postal.

Si la reclamació fa referència a la venda o a la promoció de productes falsificats, presenta una reclamació per falsificació.

Si la reclamació fa referència a una obra protegida per drets d'autor, com ara una cançó, una pel·lícula o un llibre, presenta una reclamació de drets d'autor.