Reacties posten en erop reageren

Reacties in YouTube: Reageren, filteren en beheren

Als de video-eigenaar reacties heeft aangezet, kun je reacties posten bij een video, nummer of podcast op YouTube en in de YouTube Music-app. Je kunt je eigen reacties ook bewerken of verwijderen. De reacties van anderen kun je beantwoorden, liken en disliken. Antwoorden op een reactie worden na elkaar onder de oorspronkelijke reactie geplaatst, zodat je het gesprek makkelijk kunt volgen.

Interactie met reacties op je smart-tv

Je kunt nu reacties bekijken en hierop reageren terwijl je content bekijkt op je smart-tv of gameconsole. Als je de reacties bij een video wilt bekijken, ga je naar de weergavepagina van de video en selecteer je de titel van de video. Je ziet het gedeelte Over met het reactievenster bij de video. Selecteer de reactietegel om een volledige lijst van reacties bij de video te bekijken, waaronder:

• Reacties die de creator heeft vastgezet
  • Aantal likes
  • Aantal antwoorden

Selecteer een reactie om de hele reactie te lezen, antwoorden te bekijken en de reactie te liken of te disliken.

Als je een reactie wilt posten of beantwoorden, synchroniseer je je smart-tv of gameconsole met je telefoon en laat je de reactie achter via je telefoon.

Zo voeg je een reactie of antwoord toe:

1. Open de YouTube-app op je telefoon.
  2. Zorg dat je op beide apparaten bent ingelogd bij hetzelfde Google-account.
  3. Een pop-up opent op je YouTube-app, waarin je wordt gevraagd te koppelen met YouTube op je tv.
  4. Tik op Verbinden.
  5. Reacties voor de video die je op je tv bekijkt, worden in de YouTube-app geladen, zodat je ze naadloos kunt posten en erop reageren.
Opmerking: Als je bent uitgelogd, kun je reacties bekijken, maar deze niet beantwoorden of zelf reacties posten.

Reacties bij een video posten

Openbare video's

Je kunt reageren op nummers, video's, podcasts en geüploade muziek van YouTube en YouTube Music. Alle reacties op openbare video's op YouTube zijn openbaar en iedereen kan reageren op een reactie die je hebt gepost. Als je een Google Apps-account gebruikt, zijn alle reacties die je op YouTube post voor gebruikers buiten je domein zichtbaar.

Een reactie toevoegen

1. Ga naar het reactiegedeelte onder de video.
  2. Typ in het vak Een reactie toevoegen....
  3. Voer je reactie in.
  4. Klik op Reageren.

Privévideo's

Reacties zijn niet beschikbaar bij privévideo's. Als je reacties wilt toestaan op een video die niet openbaar is, kun je een verborgen video uploaden.

Verborgen video's

Je kunt reacties posten en beantwoorden voor verborgen video's. Reacties op verborgen video's kunnen worden bekeken door iedereen die de link naar de video heeft. Bekijk meer informatie over verborgen video's en privacyinstellingen.

Als je een reactie post maar geen YouTube-kanaal hebt, wordt er automatisch een gemaakt. Je kunt je kanaal bezoeken en beheren door je profielfoto te selecteren nadat je de reactie hebt gepost.
Reacties beantwoorden

Beantwoord reacties op nummers, video's, podcasts en geüploade muziek van YouTube en YouTube Music.

1. Klik onder een reactie op BEANTWOORDEN.
  2. Typ je reactie.
  3. Klik op BEANTWOORDEN.
Opmaak toevoegen aan reacties
Abonneer je op ons YouTube Viewers-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Een tekststijl toevoegen aan je reactie

Je kunt opmaak toevoegen aan je reactie met veelgebruikte speciale tags, zoals:

• *bold text*vetgedrukt
  • _italicized text_cursief
  • -strikethrough text-doorgestreept

Links toevoegen aan je reactie

Als je een URL toevoegt aan je reactie, wordt deze als een hyperlink getoond.

Hartjes toevoegen aan favoriete reacties

Met een hartje  kun je op het tabblad Community laten weten dat je blij bent met de reactie van een kijker, net als op de weergavepagina.

1. Log in bij YouTube.
  2. Ga naar een post op het tabblad Community.
  3. Je vindt het hartje  naast de iconen voor duim omhoog en duim omlaag.

Kijkers krijgen linksonder jouw avatar met een klein rood hartje in beeld. Afhankelijk van de instellingen die ze voor hun computer en mobiele apparaten hebben ingesteld, krijgen kijkers ook een melding dat je hun reactie hebt geliket.

Tip: Je kunt reacties ook beheren met de Creator Studio-app op je mobiele apparaat. In het Helpcentrum van de YouTube Studio-app lees je hoe je aan de slag gaat.
Reacties bovenaan vastzetten

Als je reacties wilt vastzetten, moet je toegang tot geavanceerde functies toestaan op je kanaal. Nadat je de geavanceerde functies hebt aangezet, kan het tot 24 uur duren voordat je ze op je kanaal kunt gebruiken.

Markeer een reactie voor je fans door deze bovenaan het reactiegedeelte vast te zetten. Op mobiele apparaten moeten kijkers het reactiegedeelte uitvouwen om de vastgezette reactie te bekijken. Je kunt zowel je eigen reactie als die van een fan vastzetten.

1. Log in bij YouTube.
  2. Selecteer onder een video de reactie die je wilt vastzetten.
  3. Klik op Meer '' en dan Vastzetten . Als je al een reactie hebt vastgezet, wordt deze vervangen.
    Opmerking: Je kunt een reactie altijd losmaken. De reactie komt dan weer op de oorspronkelijke positie te staan.
  4. Klik op VASTZETTEN om te bevestigen.

Op computers zien kijkers deze reactie bovenaan de weergavepagina met het icoon Vastgezet door en de naam van je kanaal. Op mobiele apparaten moeten ze op het reactiegedeelte tikken om het uit te vouwen.

Tip: Je kunt reacties ook beheren met de Creator Studio-app op je mobiele apparaat. In het Helpcentrum van de YouTube Studio-app lees je hoe je aan de slag gaat.
Een reactie liken of disliken

Ga naar een reactie en tik op Like  of Dislike .

Tip: Als je een reactie ziet die je ongepast vindt, kun je deze melden als spam of misbruik. Als creator kun je de reacties op je video's ook beheren met de tools voor het controleren van reacties.

Je reactie bewerken of verwijderen
  1. Plaats de muisaanwijzer rechtsboven in je reactie.
  2. Klik op Meer ''.
  3. Kies Bewerken  of Verwijderen .

Veelgestelde vragen over reactievoorbeelden

Welke reacties worden er in dit gedeelte met reactievoorbeelden weergegeven?

Een reactie kan om verschillende redenen in het gedeelte met reactievoorbeelden staan. Bijvoorbeeld als de reactie:

• onlangs is gepost,
  • is vastgezet door of een hart heeft gekregen van de maker van de video.

Hoe kan ik alle reacties bekijken?

Tik op een willekeurige plaats in het gedeelte met reactievoorbeelden om alle reacties te bekijken.

Tik rechtsboven op de X om terug te gaan naar de lijst met video's.

Wordt mijn vastgezette reactie weergegeven in het gedeelte met reactievoorbeelden?

In het gedeelte met reactievoorbeelden past maar een beperkt aantal reacties. Het kan dus zijn dat je reactie daar niet wordt getoond. Vastgezette reacties staan nog wel steeds bovenaan als iemand alle reacties weergeeft.

Zijn mijn huidige instellingen voor reactiebeheer van toepassing op het gedeelte met reactievoorbeelden?

Ja. Alle instellingen voor het controleren van reacties zijn van toepassing op het gedeelte met reactievoorbeelden, inclusief geblokkeerde woorden en verborgen gebruikers. Meer informatie over hoe je je reacties beheert.

Herinneringen, waarschuwingen en time-outs voor reacties

Herinneringen bij reacties

Voordat je een reactie post, kun je een herinnering krijgen die bedoeld is om respectvolle interacties op YouTube aan te moedigen. Deze herinnering wordt getoond als ons systeem vindt dat je reactie als aanstootgevend voor anderen kan worden beschouwd. Denk nog na over je reactie of ga naar onze Communityrichtlijnen voordat je je reactie post.

Opmerking: Deze herinnering is op dit moment alleen beschikbaar voor reacties in het Engels en Spaans.

Waarschuwingen over verwijdering van reacties

Nadat je een reactie hebt gepost, kun je een melding krijgen dat de reactie is verwijderd. Het gebeurt dat we een reactie verwijderen als het systeem van YouTube vaststelt dat je reacties de Communityrichtlijnen van YouTube herhaaldelijk schenden. Als je het niet eens bent met de verwijdering, kun je hier feedback indienen.

Time-outs voor reacties

Nadat je een reactie hebt gepost, kun je een melding krijgen dat reageren is onderbroken voor je account. Reageren kan worden onderbroken als het YouTube-systeem merkt dat je herhaaldelijk reacties hebt gepost die mogelijk in strijd zijn met een of meer van onze Communityrichtlijnen. De mogelijkheid om reacties te posten kan maximaal 24 uur worden onderbroken.