Distribuera poddar på YouTube

Om du inte har använt poddar på YouTube tidigare kanske du har frågor om att skapa videoinnehåll. Hitta svar på vanliga frågor och lär dig hur du distribuerar poddar som bara innehåller ljud på YouTube.

Komma igång

Varför ska jag distribuera min podd till YouTube?

YouTube är en av de mest populära plattformarna för poddar, med en global publik som upptäcker miljarder videor varje dag. YouTube hjälper poddare att utöka sin räckvidd, bygga upp sin community och utforska nya möjligheter till intäktsgenerering.
Som poddare kan dina poddar vara kvalificerade för följande förmåner:
  • Inkludering i YouTube Music, där användarna kan lägga till och ladda ned det mesta poddinnehållet i bakgrunden utan ett YouTube Music Premium-medlemskap
  • Poddmärken på visningssidan och sidan med spellistan
  • Fokus på youtube.com/podcasts för att få nya lyssnare
  • Officiella sökkort
  • Enkel upptäckt från visningssidan så att lyssnare lättare hittar dina avsnitt
  • Rekommendationer till nya lyssnare med liknande intressen
  • Förbättrade sökfunktioner som hjälper tittarna att hitta din podd
Obs!
  • Vissa spellistor är inte kvalificerade för poddfunktioner, även om du anger dem som poddar. Innehåll som inte är kvalificerat omfattar, men är inte begränsat till, innehåll som inte ägs av kreatören.
  • Shorts-videor som skapas för att stödja din podd visas inte i YouTube Music.

Hur distribuerar jag poddar på YouTube? Kan jag skicka in mitt RSS-flöde?

På YouTube är en podd en spellista, och poddavsnitt är videor i den spellistan. Skapa en podd i YouTube Studio eller läs mer om hur du ansluter ditt RSS-flöde till YouTube.

Kan jag distribuera min podd till YouTube via värdplattformen för poddar?

Vissa värdplattformar erbjuder den här funktionen. Du kan kontakta värdplattformen för att bekräfta detta eller ladda upp poddar direkt i YouTube Studio. Du kan även använda ett verktyg från tredje part som laddar upp poddar till YouTube. Läs mer om hur du ansluter ditt RSS-flöde till YouTube

Vilka policyer måste jag följa?

Precis som allt innehåll som laddas upp till vår plattform måste poddar följa YouTubes riktlinjer för communityn. Om du aktiverar intäktsgenerering för podden omfattas du dessutom av YouTubes policyer för intäktsgenerering.

Vilka mätvärden hittar jag för mina poddar?

Poddanalys finns i YouTube Studio. Här hittar du information om bland annat:

• Exponeringar
  • Klickfrekvens
  • Visningar
  • Trafikkällor
  • Visningstid

Du kan även hitta information om tittarnas demografi och engagemang eller förstå vilka andra videor de gillar för att inspirera ditt innehåll över tid.

Skapa poddar på YouTube

Hur skapar jag en podd på YouTube?

Du kan skapa en podd i YouTube Studio. I vårt hjälpcenter finns information om hur du använder poddfunktioner.

Hur omvandlar jag en ljudpodd till en audiovisuell podd?

Om du distribuerar podden med hjälp av ett RSS-flöde kan du läsa mer om hur du ansluter RSS-flödet till YouTube. Om du inte använder ett RSS-flöde rekommenderar vi att du använder ett verktyg från tredje part för att konvertera ljudpoddar till videor. Du kan göra något av följande:

• Ladda upp podden med en statisk bild, till exempel miniatyren för podden.
  • Använd ett audiogram eller något annat dynamiskt videoformat.

Generera intäkter från dina poddar på YouTube

Kan jag generera intäkter från min podd på YouTube?

Kreatörer som deltar i YouTubes partnerprogram kan generera intäkter på 10 sätt på YouTube, bland annat:

Ska jag ta bort inbrända annonser från mina poddar?

Du kan ha med betalda produktplaceringar, produktstöd, sponsring eller annat innehåll som kräver att du informerar tittarna om det i dina videor.
Kontakta oss om du vill ha med dem genom att markera rutan för betald marknadsföring i videoinformationen. Läs våra policyer om inbäddad sponsring från tredje part.