Söka i YouTube Kids

Använda sökfunktionen

När sökfunktionen är aktiverad kan ditt barn söka efter nya videor som hen är intresserad av i YouTube Kids.

På en dator:

• Ange en sökterm i sökfältet och klicka på Sök för att hitta videor.

I YouTube Kids-appen:

• Tryck på Sök och ange en sökterm.
  • Tryck på Sök följt av Mikrofon  för att göra en röstsökning.

I YouTube Kids på tv:

• Tryck på Sök och ange en sökterm.
  • Tryck på Sök följt av Tryck för att prata  för att göra en röstsökning.

Obs! Röstsökning är bara tillgänglig i YouTube Kids-appen och i YouTube Kids på tv om du öppnar YouTube-appen.

Vid röstsökningar visas visuell feedback som ser ut som ljudvågor för att visa att enheten har uppfattat sökfrågan. Ljudfiler sparas bara så länge att sökfrågan kan transkriberas. Därefter raderas de.

Sökresultat

Videorna som visas i sökresultatet väljs ut av vår algoritm men genomgår inte mänsklig granskning. Sökresultaten kan även innehålla rekommenderade videor som baseras på vad ditt barn har tittat på och sökt efter.

Vi vidtar flera försiktighetsåtgärder för att se till att familjer som söker efter innehåll får resultat som är lämpliga för yngre målgrupper. Vi filtrerar innehåll som är tillgängligt via sökfunktionen med hjälp av både automatiserade analyser och användardeltagande. Dessutom gör vi ständiga förbättringar utifrån ny teknik, forskning och feedback från användare. Om du vill att ditt barn bara ska ha tillgång till en begränsad uppsättning videor kan du stänga av sökfunktionen i Föräldrainställningar.

Obs! YouTube hanterar mycket stora mängder innehåll. Vi arbetar hårt för att allt ska gå rätt till, men det finns alltid en risk att barnen hittar innehåll du inte vill att de ska titta på. Om det händer kan du rapportera videon. Vi använder informationen för att förbättra YouTube Kids för alla.

Inaktivera sökfunktionen

När sökfunktionen är inaktiverad kan ditt barn inte söka efter videor. Barnet kan då bara se videor och kanaler som har godkänts av YouTube Kids. När sökfunktionen är aktiverad kan barnet söka bland de miljontals videor som finns i YouTube Kids efter nya videor som hen är intresserad av.

Obs! Tänk på att det finns en risk att ditt barn hittar något som kanske är olämpligt att titta på. Du kan rapportera sådant innehåll så tar vi en titt på det.

Så här inaktiverar du sökfunktionen i YouTube Kids:

1. Välj låset i skärmens hörn.
  2. Lös multiplikationen eller ange din anpassade kod.
  3. Välj Inställningar .
  4. Välj barnets profil och ange lösenordet för ditt föräldrakonto.
  5. Ställ in Tillåt sökning på Av.

Så här inaktiverar du sökfunktionen på YouTube:

1. Logga in på YouTube med ditt länkade föräldrakonto.
  2. Tryck på din profilbild .
  3. Välj Inställningar .
  4. Välj Föräldrainställningar.
  5. Välj barnets profil eller konto.
  6. Ändra Sök till Av.

Om du inaktiverar sökfunktionen rensas visnings- och sökhistoriken i ditt barns YouTube Kids-profil. Rekommenderade videor och Titta igen återställs också.

Pausa sökhistoriken

När sökhistoriken är pausad använder inte YouTube Kids barnets söktermer som signaler för

• rekommendationer på startsidan
  • rekommendationer i sökresultaten
  • videor i avsnittet Titta igen.

Så här pausar du ditt barns sökhistorik i YouTube Kids:

1. Välj låset i skärmens hörn.
  2. Lös multiplikationen eller ange din anpassade kod.
  3. Välj Inställningar .
  4. Välj barnets profil och ange lösenordet för ditt föräldrakonto.
  5. Ändra Pausa sökhistorik till Av.

Så här pausar du ditt barns sökhistorik på YouTube:

1. Logga in på YouTube med ditt länkade föräldrakonto.
  2. Tryck på din profilbild .
  3. Välj Inställningar .
  4. Välj Föräldrainställningar.
  5. Välj barnets profil eller konto.
  6. Ändra Pausa sökhistorik till Av.

Rensa historik

När du rensar historiken återställs Rekommendationer och Titta igen i appen.

Du kan rensa ditt barns historik och återställa videor under Rekommenderat och Titta igen i YouTube Kids:

1. Välj låset i skärmens hörn.
  2. Lös multiplikationen eller ange din anpassade kod.
  3. Välj Inställningar .
  4. Välj barnets profil och ange lösenordet för ditt föräldrakonto.
  5. Välj RENSA HISTORIK.
  6. Spara ändringarna genom att välja OK.

Du kan också rensa ditt barns historik och återställa videor under Rekommenderat och Titta igen på YouTube:

1. Logga in på YouTube med ditt länkade föräldrakonto.
  2. Tryck på din profilbild .
  3. Välj Inställningar .
  4. Välj Föräldrainställningar.
  5. Välj barnets profil eller konto.
  6. Välj Rensa historik.
  7. Spara ändringarna genom att välja Rensa.

Blockerade sökresultat

När du söker på YouTube Kids kan följande felmeddelande visas: ”Prova att söka efter något annat.”

I syfte att göra YouTube Kids familjevänligt kan det hända att vi blockerar resultat för söktermer som kan leda till barnförbjudet material. Ibland kan det dock hända att vi blockerar söktermer som inte nödvändigtvis är olämpliga för yngre tittare. Skicka gärna feedback om detta inträffar.