Søk i YouTube Kids

Slik bruker du søkefunksjonen

Når søkefunksjonen er slått på, kan barnet ditt søke etter nye videoer hen er interessert i, på YouTube Kids.

På datamaskin:

• Barnet kan skrive inn en søketerm i søkefeltet og klikke på Søk  for å finne videoer.

I YouTube Kids-mobilappen:

• Barnet kan trykke på Søk  for å skrive inn en søketerm.
  • Barnet kan trykke på Søk etterfulgt av Mikrofon  for å utføre et talesøk.

I YouTube Kids på TV:

• Barnet kan trykke på Søk  for å skrive inn en søketerm.
  • Trykk på Søk etterfulgt av Trykk for å snakke  for å utføre et talesøk.

Merk: Talesøk er bare tilgjengelig i YouTube Kids-mobilappen og YouTube Kids på TV når du åpner disse via YouTube-appen.

Talesøk gir visuelle tilbakemeldinger for å vise at enheten hører deg, ved å vise lydbølgene som skapes av stemmen din. Lydfilene beholdes bare så lenge det er nødvendig for å transkribere søket. Deretter slettes de.

Søkeresultater

Videoene i søkeresultatene velges av algoritmen vår uten menneskelig evaluering. Søkeresultatene kan også inkludere anbefalte videoer basert på hva barnet ditt tidligere har sett på og søkt etter.

Vi har iverksatt flere tiltak for å sikre at familier som søker etter innhold, får opp resultater som passer for yngre målgrupper. Vi bruker en blanding av automatisert analyse og inndata fra brukerne til å velge ut innholdet som blir tilgjengelig via søk. Vi jobber kontinuerlig med å gjøre tjenesten bedre ved bruk av ny teknologi, undersøkelser og tilbakemeldinger fra brukerne. Hvis du vil avgrense barnets seeropplevelse til et mindre utvalg videoer, kan du slå av søkefunksjonen i foreldreinnstillingene.

Merk: YouTube håndterer innhold med enorm bredde, dybde og skala. Vi gjør vårt beste, men det finnes alltid en mulighet for at barnet ditt finner innhold du ikke vil at hen skal se. Hvis dette skjer, kan du rapportere videoen. Vi bruker denne informasjonen til å gjøre YouTube Kids bedre for alle.

Slå av søkefunksjonen

Når søkefunksjonen er slått av, kan ikke barnet søke etter videoer. Barnets tilgang begrenses også til videoer og kanaler som er godkjent av YouTube Kids. Når søkefunksjonen er slått på, kan barnet søke etter nye videoer hen er interessert i, fra det enorme utvalget som er tilgjengelig i YouTube Kids.

Merk: Husk at det alltid finnes en mulighet for at barnet ditt kommer over noe du ikke vil at hen skal se. Du kan rapportere slikt innhold til oss, så gjennomgår vi det så snart vi kan.

Slik slår du av søkefunksjonen via YouTube Kids:

1. Velg låsen i hjørnet av skjermen.
  2. Løs regnestykket, eller oppgi den egendefinerte adgangskoden.
  3. Velg Innstillinger .
  4. Velg barnets profil, og skriv inn passordet for foreldrekontoen din.
  5. Sett «Tillat søking» til Av.

Slik slår du av søkefunksjonen via YouTube:

1. Logg på YouTube med den tilknyttede foreldrekontoen.
  2. Gå til profilbildet ditt .
  3. Velg Innstillinger .
  4. Velg Foreldreinnstillinger.
  5. Velg barnets profil eller konto.
  6. Bruk bryteren ved siden av «Søk» til å slå denne innstillingen av.

Hvis du slår av søkefunksjonen, tømmes seer- og søkeloggen i barnets YouTube Kids-profil. Anbefalte videoer og Se igjen tilbakestilles også.

Sett søkeloggen på pause

Når søkeloggen er satt på pause, bruker ikke YouTube Kids nye søketermer til å påvirke

• anbefalingene på startsiden
  • anbefalingene i søkeresultater
  • Se igjen-videoene

Slik setter du barnets søkelogg på pause via YouTube Kids:

1. Velg låsen i hjørnet av skjermen.
  2. Løs regnestykket, eller oppgi den egendefinerte adgangskoden.
  3. Velg Innstillinger .
  4. Velg barnets profil, og skriv inn passordet for foreldrekontoen din.
  5. Bruk bryteren ved siden av «Sett søkeloggen på pause» til å slå denne innstillingen av.

Slik setter du barnets søkelogg på pause via YouTube:

1. Logg på YouTube med den tilknyttede foreldrekontoen.
  2. Gå til profilbildet ditt .
  3. Velg Innstillinger .
  4. Velg Foreldreinnstillinger.
  5. Velg barnets profil eller konto.
  6. Bruk bryteren ved siden av «Sett søkeloggen på pause» til å slå denne innstillingen av.

Tøm loggen

Når loggen tømmes, tilbakestilles Anbefalinger og Se igjen i appen.

Du kan også tømme loggen og tilbakestille videoene for barnet under Anbefalt og Se igjen via YouTube Kids:

1. Velg låsen i hjørnet av skjermen.
  2. Løs regnestykket, eller oppgi den egendefinerte adgangskoden.
  3. Velg Innstillinger .
  4. Velg barnets profil, og skriv inn passordet for foreldrekontoen din.
  5. Velg TØM LOGGEN.
  6. Velg OK for å lagre endringene.

Du kan også tømme loggen og tilbakestille videoene for barnet under Anbefalt og Se igjen i YouTube:

1. Logg på YouTube med den tilknyttede foreldrekontoen.
  2. Gå til profilbildet ditt .
  3. Velg Innstillinger .
  4. Velg Foreldreinnstillinger.
  5. Velg barnets profil eller konto.
  6. Velg Tøm loggen.
  7. Velg TØM for å lagre endringene.

Blokkerte søkeresultater

Når du søker i YouTube Kids, kan det hende du ser denne feilmeldingen: «Prøv å søke etter noe annet.»

For å skape en familievennlig opplevelse på YouTube Kids blokkerer vi resultater for søketermer som kan lede til innhold for voksne. Fra tid til annen kan søketermer som ikke nødvendigvis er upassende for yngre målgrupper, bli blokkert. Hvis dette skjer, ber vi om at du sender oss en tilbakemelding.