Zoeken in YouTube Kids

De zoekfunctie gebruiken

Als de zoekfunctie aanstaat, kan je kind nieuwe en interessante video's zoeken op YouTube Kids.

Op een computer:

• Typ een zoekterm in de zoekbalk en klik op Zoeken  om video's te vinden.

In de mobiele YouTube Kids-app:

• Tik op Zoeken  om een zoekterm in te voeren
  • Tik op Zoeken en dan Microfoon  om in plaats daarvan een gesproken zoekopdracht uit te voeren

In YouTube Kids op tv:

• Tik op Zoeken  om een zoekterm in te voeren
  • Tik op Zoeken en dan Druk in om iets in te spreken  om een gesproken zoekopdracht te starten

Opmerking: Gesproken zoekopdrachten zijn alleen beschikbaar in de mobiele YouTube Kids-app en YouTube Kids op tv als je de YouTube-app gebruikt.

Bij gesproken zoekopdrachten krijg je ook visuele feedback. De geluidsgolven die je stem maakt worden weergegeven, zodat je zeker weet dat het apparaat je hoort. Audiobestanden worden lang genoeg bewaard om een transcript van de zoekopdracht te maken. Daarna wordt het bestand verwijderd.

Zoekresultaten

De video's in zoekresultaten worden geselecteerd door ons algoritme en worden niet door medewerkers beoordeeld. In de zoekresultaten worden ook video's aanbevolen op basis van wat je kind eerder heeft bekeken en de zoektermen die je kind heeft ingevoerd.

We hebben verschillende voorzorgsmaatregelen genomen zodat gezinnen die naar content zoeken, resultaten krijgen die geschikt zijn voor een jong publiek. De video's in de zoekresultaten worden gescreend met behulp van geautomatiseerde analyses en gebruikersinvoer. We verbeteren ons systeem ook voortdurend op basis van nieuwe technologieën, onderzoek en gebruikersfeedback. Als je je kind toegang wilt geven tot een beperkter contentaanbod, kun je de zoekfunctie uitzetten via de instellingen voor ouderlijk toezicht.

Opmerking: YouTube bevat video's voor talloze doelgroepen en over de meest uiteenlopende onderwerpen. We doen ons best om alleen geschikte content te laten zien, maar het kan toch gebeuren dat je kind content te zien krijgt die jij niet geschikt vindt. Als dit gebeurt, kun je de video melden. We gebruiken deze informatie om YouTube Kids voor iedereen te verbeteren.

De zoekfunctie uitzetten

Als Zoeken uitstaat, kan je kind niet naar video's zoeken. Ook zijn alleen video's en kanalen die door YouTube Kids zijn geverifieerd beschikbaar voor je kind. Als de zoekfunctie aanstaat, kan je kind naar nieuwe en interessante video's zoeken tussen de miljoenen video's die beschikbaar zijn in YouTube Kids.

Opmerking: De kans bestaat dat je kind een video tegenkomt die jij niet geschikt vindt. Je kunt zulke content melden, zodat we deze snel kunnen beoordelen.

Zo zet je de zoekfunctie vanuit YouTube Kids uit:

1. Kies het hangslot in de hoek van je scherm.
  2. Los de som op of voer je aangepaste toegangscode in.
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer het profiel van je kind en voer het wachtwoord van je ouderaccount in.
  5. Zet Zoeken toestaan op Uit.

Zo zet je de zoekfunctie uit via YouTube:

1. Log in bij YouTube met je gekoppelde ouderaccount.
  2. Ga naar je profielfoto .
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer Instellingen voor ouders.
  5. Selecteer het profiel of account van je kind.
  6. Zet Zoeken op Uit.

Als je de zoekfunctie uitzet, wordt de kijk- en zoekgeschiedenis van het YouTube Kids-profiel van je kind gewist. Ook Aanbevolen video's en Nog een keer kijken worden gereset.

Zoekgeschiedenis onderbreken

Als de zoekgeschiedenis is onderbroken, gebruikt YouTube Kids de zoekopdrachten niet voor het volgende:

• aanbevelingen op de homepage,
  • aanbevelingen in zoekresultaten, en
  • video's in Nog een keer kijken.

Zo onderbreek je de zoekgeschiedenis van je kind in YouTube Kids:

1. Kies het hangslot in de hoek van je scherm.
  2. Los de som op of voer je aangepaste toegangscode in.
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer het profiel van je kind en voer het wachtwoord van je ouderaccount in.
  5. Zet Zoekgeschiedenis onderbreken op Uit.

Zo onderbreek je de zoekgeschiedenis van je kind via YouTube:

1. Log in bij YouTube met je gekoppelde ouderaccount.
  2. Ga naar je profielfoto .
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer Instellingen voor ouders.
  5. Selecteer het profiel of account van je kind.
  6. Zet Zoekgeschiedenis onderbreken op Uit.

Geschiedenis wissen

Als je de geschiedenis wist, reset de app de video's in de gedeelten Aanbevelingen en Nog een keer kijken.

Je kunt de geschiedenis van je kind wissen en de video's bij Aanbevolen en Nog een keer kijken als volgt resetten in YouTube Kids:

1. Kies het hangslot in de hoek van je scherm.
  2. Los de som op of voer je aangepaste toegangscode in.
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer het profiel van je kind en voer het wachtwoord van je ouderaccount in.
  5. Selecteer Geschiedenis wissen.
  6. Klik op OK om je wijzigingen op te slaan.

Je kunt ook de geschiedenis van je kind wissen en de video's bij Aanbevolen en Nog een keer kijken resetten via YouTube:

1. Log in bij YouTube met je gekoppelde ouderaccount.
  2. Ga naar je profielfoto .
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer Instellingen voor ouders.
  5. Selecteer het profiel of account van je kind.
  6. Selecteer Geschiedenis wissen.
  7. Klik op Wissen om je wijzigingen op te slaan.

Geblokkeerde zoekresultaten

Als je zoekt op YouTube Kids, zie je mogelijk de foutmelding: Probeer naar iets anders te zoeken.

We willen YouTube Kids graag gezinsvriendelijk houden. Daarom blokkeren we zoekresultaten die mogelijk content voor volwassenen bevatten. Soms worden zoektermen geblokkeerd die niet noodzakelijk ongepast zijn voor een jong publiek. Als dit gebeurt, kun je ons feedback sturen.