Haku YouTube Kidsissä

Lapsesi voi hakea videoita napauttamalla suurennuslasikuvaketta  sovelluksen yläkulmasta ja kirjoittamalla hakusanat.

Lapsesi voi myös tehdä äänihaun (YouTube Kidsin mobiilisovelluksessa) napauttamalla hakusivulta mikrofonikuvaketta  ja sanomalla hakusanat. Jos puhujan tuottama ääni näkyy äänihaussa aaltoina, se tarkoittaa, että hakutoiminto kuulee hakusanat. Audiotiedosto säilytetään vain sen aikaa, että haku saadaan muunnettua tekstiksi, minkä jälkeen tiedosto poistetaan.

Hakutulosten videot valitaan algoritmin avulla ja ilman ihmisen tekemää tarkastusta.  Olemme pyrkineet usein keinoin varmistamaan, että YouTube Kidsin hakutoimintoa käyttävät perheet näkevät vain lapsille sopivia tuloksia. Hakutulosten sisältöä seulotaan käyttämällä automaattista analysointia ja käyttäjäpalautetta. Parannamme menetelmiämme jatkuvasti uuden teknologian, tutkimuksen ja palautteen avulla. YouTube käsittelee kuitenkin uskomattoman suurta ja laajaa sisältömäärää. Vaikka miten ponnistelisimme, lapsesi saattaa silti löytää sovelluksesta sisältöä, jota et haluaisi hänen katsovan. Voit rajoittaa lapselle näkyvää sisältöä ottamalla haun pois käytöstä lapsilukkoasetuksissa. Huomaa, että sovelluksen hakuasetuksista riippumatta lapsesi saattaa löytää sisältöä, jota et halua hänen katsovan. Jos näin käy, ilmoita siitä YouTubelle tekemällä videosta ilmoitus. Saamiemme ilmoitusten avulla voimme tehdä sovelluksesta entistä paremman kaikille käyttäjille.

Suositukset hakutuloksissa

Hakutulokset voivat sisältää suositeltuja videoita sen perusteella, mitä lapsesi on aiemmin katsonut ja hakenut.

Katselu- ja hakuhistorian tallentamisen keskeyttäminen

Voit keskeyttää katselu- ja hakuhistorian tallentamisen lapsilukkoasetuksista. Kun keskeytät historiatietojen tallentamisen, sovellus ei käytä keskeytyksen aikana katsomiasi videoita tai käyttämiäsi hakutermejä aloitusnäytön suositeltujen videoiden, hakutulosten tai Katso uudestaan ‑osion videoiden valitsemiseen.

Katselu- ja hakuhistorian tyhjentäminen

Voit tyhjentää katselu- ja hakuhistorian lapsilukkoasetuksista. Kun tyhjennät historian, sovellus nollaa Videosuositukset- ja Katso uudestaan ‑sisällön. Sovellus nollaa katselu- ja hakuhistorian automaattisesti, jos otat haun pois päältä.

Haun ottaminen pois päältä

Voit rajoittaa lapselle näkyviä videoita ottamalla hakutoiminnon pois päältä.
Kun haku on otettu pois päältä, lapsesi voi katsoa videoita vain YouTube Kidsin tarkastamilta kanavilta.
Jos hakutoiminto on päällä, lapsesi voi hakea uusia videoita YouTube Kids ‑sovelluksen miljoonien videoiden valikoimasta.
Huom. Muista, että lapsesi saattaa joskus löytää sisältöä, jota et halua hänen katsovan. Voit tehdä ilmoituksen tällaisesta sisällöstä, niin tarkastamme sen normaalia nopeammin.
Ota haku pois päältä valitsemalla Asetusten  Salli haku ‑kohdasta Pois päältä.
Kun haku otetaan pois päältä, sovelluksen katselu- ja hakuhistoria tyhjennetään. Tämä nollaa Videosuositukset ja Katso uudelleen ‑sisällön. Lue lisää YouTube Kidsin hakutoiminnosta.

Estetyt hakutulokset

Kun lapsesi hakee sisältöä YouTubesta, hän saattaa saada Yritä hakea jotain muuta ‑virheilmoituksen. Perheystävällisen ympäristön takaamiseksi estämme hakutulokset sellaisilta kyselyiltä, jotka mahdollisesti tuottaisivat aikuisille tarkoitettua sisältöä. Koska YouTubessa on saatavilla niin monenlaista sisältöä, toisinaan saatetaan estää myös sellaisia hakutuloksia, jotka eivät välttämättä olisi sopimattomia lapsille. Jos näin käy, lähetä meille palautetta.