Haku YouTube Kidsissä

Lapsesi voi hakea videoita napauttamalla suurennuslasikuvaketta  sovelluksen yläkulmassa ja kirjoittamalla hakusanat. Äänihaku (saatavana YouTube Kids ‑mobiilisovelluksessa) onnistuu napauttamalla mikrofonikuvaketta  hakusivulla ja sanomalla hakusanat.

Hakutulosten videot valitaan algoritmin avulla ja ilman ihmisen tekemää tarkastusta.  Olemme pyrkineet usein keinoin varmistamaan, että YouTube Kidsin hakutoimintoa käyttävät perheet näkevät vain lapsille sopivia tuloksia. Hakutulosten sisältöä seulotaan käyttämällä automaattista analysointia ja käyttäjäpalautetta. Parannamme menetelmiämme jatkuvasti uuden teknologian, tutkimuksen ja palautteen avulla. YouTube käsittelee kuitenkin uskomattoman suurta ja laajaa sisältömäärää. Vaikka miten ponnistelisimme, lapsesi saattaa silti löytää sovelluksesta sisältöä, jota et haluaisi hänen katsovan. Voit rajoittaa lapselle näkyvää sisältöä ottamalla haun pois käytöstä lapsilukkoasetuksissa. Huomaa, että sovelluksen hakuasetuksista riippumatta lapsesi saattaa löytää sisältöä, jota et halua hänen katsovan. Jos näin käy, ilmoita siitä YouTubelle tekemällä videosta ilmoitus. Saamiemme ilmoitusten avulla voimme tehdä sovelluksesta entistä paremman kaikille käyttäjille.

Suositukset hakutuloksissa

Hakutulokset voivat sisältää suositeltuja videoita sen perusteella, mitä lapsesi on aiemmin katsonut ja hakenut.

Katselu- ja hakuhistorian tallentamisen keskeyttäminen

Voit keskeyttää katselu- ja hakuhistorian tallentamisen lapsilukkoasetuksissa. Kun keskeytät historiatietojen tallentamisen, sovellus ei käytä keskeytyksen aikana katsomiasi videoita tai käyttämiäsi hakutermejä aloitusnäytön suositeltujen videoiden, hakutulosten tai Katso uudestaan ‑osion videoiden valitsemiseen.

Katselu- ja hakuhistorian tyhjentäminen

Voit tyhjentää katselu- ja hakuhistorian lapsilukkoasetuksissa. Kun tyhjennät historian, sovellus nollaa Videosuositukset- ja Katso uudestaan ‑sisällön. Sovellus nollaa katselu- ja hakuhistorian automaattisesti, kun poistat haun käytöstä.

Haun poistaminen käytöstä

Voit rajoittaa lapselle näkyviä videoita poistamalla hakutoiminnon käytöstä.
Kun haku on poistettu käytöstä, lapsesi voi katsoa videoita vain YouTube Kidsin tarkastamilta kanavilta.
Jos haku on käytössä, lapsesi voi hakea uusia videoita YouTube Kids ‑sovelluksen miljoonien videoiden valikoimasta.
Huom. Muista, että lapsesi saattaa joskus löytää sisältöä, jota et halua hänen katsovan. Voit tehdä ilmoituksen tällaisesta sisällöstä, niin tarkastamme sen normaalia nopeammin.
Haku otetaan pois päältä Asetuksista .
Kun haku otetaan pois päältä, sovelluksen katselu- ja hakuhistoria tyhjennetään. Tämä nollaa Videosuositukset ja Katso uudelleen ‑sisällön. Katso lisätietoja hakutoiminnosta YouTube Kidsissä.

Estetyt hakutulokset

Kun lapsesi hakee sisältöä YouTubessa, hän saattaa saada Yritä hakea jotain muuta ‑virheilmoituksen. Perheystävällisen ympäristön takaamiseksi estämme hakutulokset sellaisilta kyselyiltä, jotka mahdollisesti tuottaisivat aikuisille tarkoitettua sisältöä. Koska YouTubessa on saatavilla niin monenlaista sisältöä, toisinaan saatetaan estää myös sellaisia hakutuloksia, jotka eivät välttämättä olisi sopimattomia lapsille. Jos näin käy, lähetä meille palautetta.