Haku YouTube Kidsissä

Hakuominaisuuden käyttäminen

Kun haku on päällä, lapsesi voi etsiä YouTube Kidsistä uusia kiinnostavia videoita.

Tietokoneella:

• Hae videoita lisäämällä hakutermi hakukenttään ja klikkaamalla Haku .

YouTube Kids ‐mobiilisovelluksessa kahdella tavalla:

• Lisää hakutermi napauttamalla Haku .
  • Käytä puhehakua napauttamalla Haku ja sitten Mikrofoni .

YouTube Kids TV:lle ‑sovelluksessa kahdella tavalla:

• Lisää hakutermi napauttamalla Haku .
  • Käytä puhehakua napauttamalla Haku ja sitten Paina ja puhu .

Huom. Puhehaku on käytettävissä YouTube Kids ‐mobiilisovelluksessa ja YouTube Kids TV:lle ‐sovelluksessa vain, kun siirryt niihin YouTube-sovelluksen kautta.

Puhehaussa puhujan ääni näkyy aaltoina osoituksena siitä, että laite tunnistaa puheen. Audiotiedostoa ei säilytetä, vaan se poistuu sen jälkeen, kun hakulauseke on saatu litteroitua.

Hakutulokset

Hakutulosten videot valitaan algoritmin avulla, ilman ihmisen tekemää tarkastusta. Hakutulokset voivat sisältää suositeltuja videoita sen perusteella, mitä lapsesi on aiemmin katsonut ja hakenut.

Olemme pyrkineet eri tavoilla varmistamaan, että hakutulokset sopivat pienemmille katsojille. Hakutulosten sisältöä seulotaan käyttämällä automaattista analysointia ja käyttäjäpalautetta. Parannamme menetelmiämme jatkuvasti uuden teknologian, tutkimuksen ja palautteen avulla. Jos haluat rajoittaa lapselle näkyviä videoita, voit ottaa haun pois päältä vanhempien asetuksista.

Huom YouTube käsittelee valtavia määriä erilaista sisältöä. Vaikka teemme parhaamme, lapsesi saattaa silti löytää sisältöä, jota et haluaisi hänen katsovan. Jos näin käy, tee videosta ilmoitus. Sen avulla voimme parantaa YouTube Kidsin toimintaa.

Hakuominaisuuden laittaminen pois päältä

Kun haku on pois päältä, lapsi ei voi hakea videoita. Sen sijaan hän voi katsoa vain YouTube Kidsin tarkastamia videoita ja kanavia. Jos haku on päällä, lapsi voi hakea uusia videoita YouTube Kidsin miljoonien videoiden valikoimasta.

Huom. Muista, että lapsesi saattaa nähdä sisältöä, jota et halua hänen katsovan. Voit tehdä ilmoituksen tällaisesta sisällöstä, niin tarkastamme sen nopeasti.

Näin otat haun pois päältä YouTube Kidsistä:

1. Valitse näytön reunasta lukkokuvake .
  2. Ratkaise laskutehtävä tai lisää oma tunnuskoodisi.
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse lapsesi profiili ja kirjoita vanhemman tilin salasana.
  5. Valitse Salli haku ‐asetukseksi Pois päältä.

Näin otat haun pois päältä YouTubesta:

1. Kirjaudu YouTubeen linkitetyllä vanhemman tilillä.
  2. Valitse profiilikuvasi .
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse Vanhempien asetukset.
  5. Valitse lapsen profiili tai tili.
  6. Laita Haku-valitsin asentoon Pois päältä.

Jos otat haun pois päältä, lapsesi YouTube Kids ‐profiilin katselu- ja hakuhistoria tyhjennetään. Myös videosuositukset ja Katso uudestaan ‑osion videot nollataan.

Hakuhistorian tallentamisen keskeyttäminen

Kun hakuhistorian tallentaminen on keskeytetty, YouTube Kids ei huomioi tehtyjä hakuja valitessaan videoita

• etusivun suosituksiin
  • hakutulosten suosituksiin
  • "Katso uudestaan" ‐videoihin.

Näin keskeytät lapsesi hakuhistorian tallentamisen YouTube Kidsistä:

1. Valitse näytön reunasta lukkokuvake .
  2. Ratkaise laskutehtävä tai lisää oma tunnuskoodisi.
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse lapsesi profiili ja kirjoita vanhemman tilin salasana.
  5. Vaihda "Keskeytä hakuhistoria" ‑asetukseksi Pois päältä.

Lapsen hakuhistoriatallennuksen keskeyttäminen YouTubessa:

1. Kirjaudu YouTubeen linkitetyllä vanhemman tilillä.
  2. Valitse profiilikuvasi .
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse Vanhempien asetukset.
  5. Valitse lapsen profiili tai tili.
  6. Vaihda "Keskeytä hakuhistoria" ‑asetukseksi Pois päältä.

Historian tyhjentäminen

Kun tyhjennät historian, sovellus nollaa videosuositukset- ja Katso uudestaan ‑sisällön.

Voit tyhjentää lapsesi historiatiedot sekä nollata videot YouTube Kidsin Suositukset- ja Katso uudestaan ‐kohdista. Tee näin:

1. Valitse näytön reunasta lukkokuvake .
  2. Ratkaise laskutehtävä tai lisää oma tunnuskoodisi.
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse lapsesi profiili ja kirjoita vanhemman tilin salasana.
  5. Valitse TYHJENNÄ HISTORIA.
  6. Tallenna muutokset valitsemalla OK.

Voit myös tyhjentää lapsesi historiatiedot sekä nollata videot YouTuben Suositukset- ja Katso uudestaan ‐kohdista. Tee näin:

1. Kirjaudu YouTubeen linkitetyllä vanhemman tilillä.
  2. Valitse profiilikuvasi .
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse Vanhempien asetukset.
  5. Valitse lapsen profiili tai tili.
  6. Valitse Tyhjennä historia.
  7. Tallenna muutokset valitsemalla TYHJENNÄ.

Estetyt hakutulokset

Kun haet sisältöä YouTube Kidsistä, saatat nähdä virheilmoituksen "Yritä hakea jotain muuta."

Lapsiystävällisyyden varmistamiseksi YouTube Kids voi estää hakutulokset silloin, kun hakutermeillä saattaa löytyä aikuisille suunnattuja tuloksia. Toisinaan esto voi kohdistua myös hakutermeihin, jotka eivät välttämättä ole lapsille sopimattomia. Jos näin käy, lähetä meille palautetta.