Videokategorier på startskärmen på YouTube Kids

Högst upp i YouTube Kids ser du ikoner för videokategorierna:

• Program innehåller barnvänliga program från populära YouTube-kreatörer, familjevänliga kanaler, samt nya och välbekanta karaktärer.
  • Musik innehåller barnvisor och ramsor, barnvänliga coverlåtar, dansinstruktioner och allsång.
  • Utbildning innehåller videor med fokus på rolig och aktiv inlärning för att lära sig allt från alfabetet och räkning till språk och vetenskapliga experiment.
  • Utforska innehåller videor som inspirerar barn att utforska världen omkring sig, utveckla nya intressen och titta närmare på ämnen de är intresserade av.
  • Spel innehåller videor med barnens favoriter bland tv-spel och gamers. Den här kategorin visas bara när du har valt innehållsinställningen Äldre för ditt barn.
  • Delat innehåller alla kanaler och videor på YouTube som du har delat med ditt barn. Den här kategorin visas bara om du har delat innehåll med ditt barn från YouTube. Den försvinner om du slutar dela eller blockerar allt tidigare delat innehåll.
  • Titta igen innehåller videor som ditt barn redan har sett men kanske vill titta på igen. Du kan också se kanaler som ditt barn prenumererar på.
  •  Nedladdningar innehåller alla dina nedladdade videor. Du kan till och med titta på videorna när du inte är ansluten till internet. Den här kategorin är bara tillgänglig om du är YouTube Premium-medlem eller befinner dig i ett visst land eller en viss region.

Kategorierna kan ändras beroende på vilken innehållsinställning du har valt för barnet. Det kan även finnas tillfälliga kategorier i YouTube Kids, till exempel kategorin Läsning för att uppmärksamma en läsmånad.

Vi använder en blandning av algoritmer och mänsklig granskning för att välja ut videor i dessa kategorier.

Om ditt barn har tittat på några videor på YouTube Kids kanske hen ser rekommenderade videor i de här kategorierna, samt kategorin Rekommenderade videor . I den här kategorin visas rekommendationer baserade på visnings- och sökhistoriken. Rekommenderade videor kan även innehålla videor och delat innehåll under Titta igen. Läs mer om Rekommenderade videor och Titta igen.