Videocategorieën op het startscherm van YouTube Kids

Bovenaan YouTube Kids staan iconen voor verschillende categorieën video's:

• Series bevat kindvriendelijke programma's van populaire YouTube-creators, netwerken met gezinsentertainment en nieuwe en vertrouwde personages.
  • Muziek bevat kinderliedjes, kindvriendelijke covers, danstutorials en meezingvideo's.
  • Leren bevat leuke, educatieve video's die actief leren bevorderen: van abc en 1-2-3 tot wetenschappelijke proefjes en taallessen.
  • Ontdekken bevat video's waarmee kinderen de wereld om hen heen verkennen, nieuwe hobby's vinden en meer te weten komen over onderwerpen die ze interessant vinden.
  • Gamen bevat video's met de favoriete videogames en gamers van kinderen. Deze categorie zie je alleen als je de contentinstelling Oudere kinderen hebt geselecteerd voor je kind.
  • Gedeeld bevat alle kanalen en video's op YouTube die je hebt gedeeld met je kind. Deze categorie zie je alleen als je YouTube-content met je kind hebt gedeeld. Als je de content niet meer deelt of alle eerder gedeelde content blokkeert, verdwijnt Gedeeld.
  •  Nog een keer kijken bevat video's die je kind al heeft bekeken, maar misschien opnieuw wil zien. Hier vind je ook de kanalen waarop je kind is geabonneerd.
  •  Downloads bevat al je gedownloade video's. Je kunt deze video's zelfs bekijken als je geen verbinding met internet hebt. Deze categorie is alleen beschikbaar als je lid bent van YouTube Premium of als je je in een bepaald land of een bepaalde regio bevindt.

Deze categorieën kunnen veranderen, afhankelijk van de contentinstelling die je voor je kind hebt geselecteerd. YouTube Kids kan af en toe tijdelijke categorieën bevatten, bijvoorbeeld de categorie Lezen tijdens de Kinderboekenweek.

We gebruiken een combinatie van algoritmen en handmatige beoordeling om te bepalen welke video's geschikt zijn voor deze categorieën.

Als je kind een paar video's heeft bekeken op YouTube Kids, krijgt het misschien aanbevolen video's in deze categorieën en wordt er een categorie Aanbevolen video's toegevoegd. In deze categorie staan aanbevelingen op basis van de kijk- en zoekgeschiedenis. De categorie Aanbevolen video's kan ook video's uit Nog een keer kijken en gedeelde content bevatten. Vind meer informatie over Aanbevolen video's en Nog een keer kijken.