Annonser i YouTube Kids

YouTube Kids innehåller annonser för att vi ska kunna tillhandahålla tjänsten kostnadsfritt. När ditt barn väljer en video i appen kan det hända att ett annonsintro följt av en videoannons som är märkt ”Annons” eller ”Sponsrad” visas före videon som valts. Det här är betalannonser (”Betalannonser”). Vi visar endast Betalannonser som är godkända för att passa hela familjen, och alla Betalannonser genomgår noggrann granskning för att se till att de uppfyller våra policyer. Betalannonser innehåller inte någon form av genomklickning till webbplatser eller produktflöden. Läs mer om våra annonseringspolicyer. Annonsintron är korta animerade meddelanden som visas före en Betalannons så att barnen förstår att en Betalannons kommer att visas före den valda videon.

Videor som laddas upp av användare på YouTube är inte Betalannonser. De är därför inte markerade som Annonser, och de omfattas heller inte av våra annonseringspolicyer. Detta kan även inkludera innehåll om eller från företag som kan ha köpt Annonser i appen. Till exempel kan en sökning efter tåg ge resultat som tecknade tågfilmer, låtar och videor med riktiga tåg som laddats upp av en användare eller ett leksaksföretag. Dessa betraktas inte som Betalannonser eftersom de inte ingår i annonsprogrammet för YouTube Kids. Detsamma gäller om du söker efter choklad. En sådan sökning kan ge resultat med videor som laddats upp av en användare och som handlar om hur man gör chokladfudge, även om vi inte tillåter Betalannonser från chokladtillverkare. Läs mer om videor på YouTube Kids.

Vi tar bort videor från YouTube Kids-appen i de fall där kreatören har meddelat oss om betald produktplacering eller produktstöd i sin video via YouTubes verktyg för avisering om produktplacering och produktstöd. Innehåll som är alltför kommersiellt eller marknadsföringsinriktat är inte heller tillåtet i YouTube Kids. Mer information finns i våra innehållspolicyer för YouTube Kids.

Prova YouTube Kids-appen med YouTube Premium om du vill titta på videor utan betalannonser med ditt barn. Läs mer.