Advertenties in YouTube Kids

Om YouTube Kids kosteloos aan te kunnen bieden, worden er in beperkte mate advertenties weergegeven. Als je kind een video in de app selecteert, kan er een advertentie-intro worden weergegeven, gevolgd door een videoadvertentie die is gemarkeerd als advertentie, voordat de geselecteerde video wordt afgespeeld. Dit zijn betaalde advertenties ("Betaalde advertenties"). We tonen alleen Betaalde advertenties die zijn goedgekeurd als gezinsvriendelijk. Alle Betaalde advertenties ondergaan een uitgebreid beoordelingsproces om te zien of ze voldoen aan ons beleid. Betaalde advertenties bevatten geen doorkliklinks naar websites of aankoopprocessen voor producten. Meer informatie over ons advertiebeleid. Advertentie-intro's zijn korte animaties die voorafgaand aan een Betaalde advertentie worden vertoond, zodat kinderen weten dat ze een betaalde advertentie te zien krijgen voordat de video start.

Video's die door gebruikers zijn geüpload naar YouTube zijn geen Betaalde advertenties. Ze worden dan ook niet gemarkeerd als advertentie en vallen dus ook niet onder ons advertentiebeleid. Ze kunnen ook content bevatten over of van bedrijven die ook advertentieruimte hebben ingekocht in de app. Als je bijvoorbeeld naar 'treinen' zoekt, kunnen de zoekresultaten treincartoons, liedjes en video's van echte treinen bevatten, maar ook een tv-reclame voor speelgoedtreinen die door een gebruiker of een speelgoedfabrikant is geüpload. Geen van deze voorbeelden zijn Betaalde advertenties omdat ze geen onderdeel uitmaken van het YouTube Kids-advertentieprogramma. Zo kan bijvoorbeeld ook een zoekopdracht naar 'chocolade' ook een video van een gebruiker opleveren over het maken van chocoladekoekjes, ondanks dat Betaalde advertenties van chocoladefabrikanten niet zijn toegestaan. Meer informatie over Video's in YouTube Kids.

Als een creator via de daarvoor bestemde meldingstools aan YouTube heeft laten weten dat een video een betaalde productplaatsing of aanbeveling bevat, verwijderen we de betreffende video uit de YouTube Kids-app.

Wil je met je kind video's zonder Betaalde advertenties bekijken? Probeer de YouTube Kids-app met YouTube PremiumMeer informatie.