Beperkingen voor je content beheren

Beperkingen kunnen ertoe leiden dat kijkers je video's of communityposts niet kunnen zien. Beperkingen kunnen ook invloed hebben op het genereren van inkomsten met video's als je deelneemt aan het YouTube-partnerprogramma. Misschien is je video niet geschikt voor kijkers jonger dan 18 jaar of is er een auteursrechtprobleem.

Beperkingen voor je video controleren

YouTube Studio-app voor Android

1. Open de YouTube Studio-app .
  2. Tik in het menu onderaan op Content .
  3. Ga naar het tabblad Video's en selecteer de video met een beperking. Als je je video's wilt filteren, tik je op Filteren  en selecteer je een of meer filters onder Beperkingen:
    1. Gemaakt voor kinderen: Gemaakt voor kinderen (ingesteld door jou), Gemaakt voor kinderen (ingesteld door YouTube), Niet gemaakt voor kinderen of Niet ingesteld.
  4. Op de pagina Details selecteer je Beperkingen voor een overzicht van de videobeperking en de status van de controles.
    1. Tegen beslissingen over leeftijdsbeperkingen en geschiktheid voor advertenties kun je een bezwaarschrift indienen. Tegen auteursrechtclaims kun je een geschil openen.

Typen beperkingen

Auteursrecht

Als je een video met auteursrechtelijk beschermd materiaal uploadt, kan deze een Content ID-claim of waarschuwing vanwege een auteursrechtklacht krijgen.

Voorwaarden en beleid

Als YouTube je post heeft verwijderd, beperkt of privé heeft gemaakt vanwege een schending van de gebruiksvoorwaarden, zie je Gebruiksvoorwaarden in de kolom Beperkingen. In de volgende gevallen kan er sprake zijn van een schending van de gebruiksvoorwaarden:

Leeftijdsbeperkingen

Als je video niet geschikt is voor kijkers jonger dan 18 jaar, kan deze worden beschouwd als content met leeftijdsbeperking.

Gemaakt voor kinderen

Als je content is ingesteld als gemaakt voor kinderen, beperken we een paar functies om te voldoen aan de toepasselijke wetgeving.

Geschiktheid voor advertenties

Als je aan het YouTube-partnerprogramma deelneemt en je content niet geschikt is voor de meeste adverteerders, worden er misschien weinig of geen advertenties bij je video getoond.