Yleisön aktivointi

YouTuben Tilastojen Aktivointi-välilehdeltä näet videotasolla yleiskatsauksen siitä, mitä sisältöä yleisösi katsoo ja kuinka he reagoivat siihen. Avainmittarikortilta näet katseluajan (tunteina) ja katselun keskimääräisen keston. Lue lisää aktivoitumismittareiden laskemisesta.

Katso sisällöntuottajille suunnattuja vinkkejä fanikunnan luomiseen.

Aktivointiraporttien käyttäminen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Tilastot.
  3. Valitse ylävalikosta Aktivointi.

Suosituimmat videot

Suosituimmat videot ‑raportista näet katsotuimmat videosi. Laajennetussa tilastoraportissa on enemmän mittareita, kuten katselukerrat ja impressiot.

Suosituimmat soittolistat

Suosituimmat soittolistat ‑raportti näyttää, mitkä soittolistasi ovat keränneet eniten katseluaikaa. Sillä ei ole väliä, jos jotkin soittolistan videot ovat muilta kanavilta. Näet soittolistojen datan, vaikka et olisi ladannut yhtään videota.

Suosituimmat postaukset

Suosituimmat postaukset ‑raportista näet suosituimmat postaukset mobiililaitteilla tehtyjen tykkäysten ja äänestysten perusteella. Laajennetusta tilastoraportista näet tarkempia tietoja, esimerkiksi klikkausprosentin.

Suosituimmat kortit

Suosituimmat kortit ‑raportista näet, mitä kortteja katsojasi klikkasivat eniten kaikista kanavasi videoista.

Suosituimmat videot päätösruudun perusteella

Raportista "Suosituimmat videot päätösruudun perusteella" näet, mitä päätösruutuja kanavallasi on klikattu eniten.

Suosituimmat päätösruudun elementtityypit

Raportista näet, mitä elementtityyppejä kanavallasi on klikattu eniten.

Yleisön pysyvyyden avainhetket

Yleisön pysyvyyden avainhetkiä käsittelevästä raportista näkyy, kuinka hyvin videon eri hetket pitivät yleisön mielenkiintoa yllä. Voit myös tarkastella kymmentä edellistä videotasi vastaavan mittaisten videoihin tyypillisiin pysyvyystuloksiin.

Tykkäykset vs. ei-tykkäykset (videotaso)

Tykkäykset % ‑raportista näet, kuinka moni tykkäsi ja ei tykännyt videoistasi. Voit ottaa käyttöön Tykkäykset % ‑mittarin laajennetussa tilastoraportissa kanavatasolla.

Päätösruudun elementin klikkausmäärä (videotasolla)

Päätösruudun elementin klikkausmäärä ‑raportti näyttää, miten usein katsojat klikkasivat kutakin videosi päätösruudun elementtiä. Raportti on saatavilla vain videotasolla.

Katsotuimmat remixit

Raportista näet Shorts-videoiden tekemiseen remiksatun sisältösi. Lisäksi näet, kuinka monta kertaa sisältöäsi on remiksattu ja remixien katselukerrat. Jos haluat nähdä tarkempia tietoja remixeistä, klikkaa tai napauta NÄYTÄ LISÄÄ.

Usein kysyttyä

Miksi en näe tietyn soittolistan dataa?

YouTuben tilastoissa näkyy tiedot vain julkisista soittolistoista, joita on katsottu valittuna aikana.

Onko sillä väliä, ovatko kaikki soittolistan videot omistuksessani?

Ei ole. Raportin data näkyy riippumatta siitä, kuka videot omistaa.

Jos en ole ladannut yhtäkään videota, näenkö silti suosituimman soittolistani datan?

Soittolistojen data on näkyvissä, vaikka et olisi ladannut omia videoita.

Miksi tykkäysteni määrä on muuttunut?

Tykkäysten ja ei-tykkäysten määrät voivat muuttua, jos niitä merkitään kelpaamattomiksi ja poistetaan tilastoista ajoittain. Lue lisää tykkäyksiä koskevasta käytännöstä.
Joskus tykkäyksiä ja ei-tykkäyksiä voi olla enemmän kuin katselukertoja, koska eri vahvistusjärjestelmät vaikuttavat näiden mittarien arvoihin.

Miksi videoni tykkäysmäärä on tilastoissa eri kuin katselusivulla?

YouTuben Tilastoissa näkyvä tykkäysten ja ei-tykkäysten määrä ei välttämättä vastaa katselusivulla videon alla näkyvää määrää. Olemme tietoisia ongelmasta, ja tiimimme korjaa asiaa parhaillaan. Voit katsoa määrät videon katselusivulta, kunnes ongelma on ratkaistu.

Mittarit

Katselukerran keskimääräinen kesto

Valitun videon arvioitu keskimääräinen katseltujen minuuttien määrä katselukertaa kohden valitulla ajanjaksolla

Katseluaika (tunteina)

Kokonaisaika, joka videotasi on katsottu

Katselukerrat

Kanaviesi tai videoidesi aitojen katselukertojen määrä

Kortin klikkaukset

Yksittäisen kortin klikkausten määrä

Näytetyt kortit

Yksittäisen kortin näyttökertojen määrä – impressioita voi olla enintään yksi katselukertaa kohden

Korttitiiserin klikkaukset

Yksittäisen korttitiiserin klikkausten määrä – korttikuvakkeiden klikkaukset kohdistetaan viimeiseen näytettyyn tiiseriin

Näytetyt korttitiiserit

Tiiserin näyttökertojen kokonaismäärä – yksittäinen katselukerta voi synnyttää monta impressiota

Klikkaukset näytettyä korttia kohden

Näytetyn kortin klikkausten määrä

Klikkaukset näytettyä päätösruudun elementtiä kohti

Näytetyn päätösruudun elementin klikkausten määrä

Päätösruudun elementin klikkaukset

Päätösruudun elementin klikkausten määrä

Näytetyt päätösruudun elementit

Päätösruudun elementin näyttökertojen määrä

Tiiseriklikkaukset näytettyä korttitiiseriä kohden

Keskimääräiset tiiseriklikkaukset yhtä impressiota kohden