Sisältörajoitukset

Rajoitukset voivat estää videoiden katselun tai yhteisöpostausten näkymisen. Jos olet mukana YouTube-kumppaniohjelmassa, ne voivat myös vaikuttaa videoiden kaupallistamiseen. Video voi esimerkiksi olla alle 18-vuotiaille sopimaton, tai siihen voi liittyä käsiteltävänä oleva tekijänoikeusongelma.

Videon rajoitusten tarkistaminen

YouTube Studion Android-sovellus

1. Avaa YouTube Studio ‑sovellus .
  2. Napauta alavalikosta Sisältö .
  3. Etsi rajoitettu video Videot-välilehdeltä ja valitse se. Voit suodattaa videoita valitsemalla Suodata ja valitsemalla haluamasi suodattimet Rajoitukset-kohdasta:
    1. Tehty lapsille: Tehty lapsille (sinun asettamasi), merkitty lapsille tehdyksi (YouTuben asettama), ei tehty lapsille tai ei asetettu.
  4. Valitse Tiedot-sivulta "Rajoitukset", niin näet yhteenvedon videon rajoituksista ja tarkistusten tilasta.
    1. Jos kyse on ikärajoituksesta tai soveltuvuudesta mainostamiseen, voit lähettää valituksen. Jos kyse on tekijänoikeusvaatimuksesta, voit kiistauttaa vaatimuksen.

Rajoitustyypit

Tekijänoikeudet

Jos lataat videon, jossa on tekijänoikeuksilla suojattua sisältöä, videosta saatetaan tehdä Content ID ‑vaatimus tai tekijänoikeusvaroitus.

Käyttöehdot ja käytännöt

Jos videosi tai postauksesi on poistettu, sitä on rajoitettu tai YouTube on asettanut sen yksityiseksi käyttöehtojen rikkomisen vuoksi, Rajoitukset-sarakkeessa näkyy teksti "Käyttöehdot". Käyttöehdot-teksti voi näkyä seuraavissa tilanteissa:

Ikärajoitukset

Jos videosi ei sovi alle 18-vuotiaille, sitä voidaan pitää ikärajoitettuna sisältönä.

Tehty lapsille

Jos sisältösi on luokiteltu lapsille tehdyksi, rajoitamme tiettyjä ominaisuuksia sovellettavien lakien noudattamiseksi.

Soveltuvuus mainostamiseen

Jos olet mukana YouTube-kumppaniohjelmassa ja sisältösi on todettu epäsopivaksi useimmille mainostajille, videossasi saattaa näkyä mainoksia rajoitetusti tai ei ollenkaan.