Het bereik van je content en de betrokkenheid van je publiek begrijpen

Op het tabblad Content in YouTube Analytics vind je een overzicht waaruit je kunt opmaken hoe je publiek je content vindt, wat je publiek bekijkt en wat het publiek met je content doet. Je kunt ook de volgende tabbladen bekijken voor rapporten over bereik en betrokkenheid: Alle, Video's, Shorts, Live en Posts. Vind hier meer informatie over hoe engagementstatistieken worden berekend.

Opmerking: Het tabblad Content is alleen beschikbaar op kanaalniveau.

Ga naar deze video van het YouTube Creators-kanaal voor meer informatie over het bereik van je content en de betrokkenheid van je publiek.

Het tabblad Content in Analytics (sorteren op video's, shorts, live of posts)

Abonneer je op het YouTube Creators-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.
Creators vinden hier tips voor het tabblad Content.

Rapporten over bereik en betrokkenheid bekijken

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Analytics in het linkermenu.
  3. Selecteer Content in het menu bovenaan.

Opmerking: Wil je specifieke gegevens bekijken, prestaties vergelijken of gegevens exporteren? Klik dan op MEER BEKIJKEN of GEAVANCEERDE MODUS voor een uitgevouwen Analytics-rapport.

Alle

Weergaven

In dit rapport zie je het aantal legitieme weergaven van je Shorts, video's en livestreams.

Hoe vertoningen hebben geleid tot kijktijd

Dit rapport laat zien hoe vaak een thumbnail aan kijkers op YouTube is getoond (vertoningen), hoe vaak deze thumbnails tot weergaven hebben geleid (klikfrequentie) en hoe deze weergaven uiteindelijk kijktijd hebben opgeleverd. Lees andere tips voor het gebruik van vertoningen en CTR-gegevens.

Gepubliceerde content

In dit rapport vind je het aantal video's, Shorts, livestreams en posts dat je op YouTube hebt gepubliceerd.

Kijkers in verschillende formats

Dit rapport toont een uitsplitsing en overlap van kijkers die je content bekijken per format (video's, Shorts en live).

Hoe kijkers je content hebben gevonden

Dit rapport geeft aan hoe kijkers je content hebben gevonden, bijvoorbeeld via browsefuncties, de Shorts-feed, aanbevolen video's, zoeken op YouTube en kanaalpagina's.

Abonnees

Dit rapport toont het aantal abonnees dat elk contenttype heeft opgeleverd: video's, Shorts, livestreams, posts en overig. Onder overige content vallen abonnementen via je kanaalpagina en zoeken op YouTube. Zo kun je erachter komen welke content het beste werkt om kijkers over te halen abonnee te worden.

Video's

Kaart met belangrijkste statistieken

Deze kaart geeft je een visueel overzicht van je weergaven, de gemiddelde weergaveduur, de vertoningen en de klikfrequentie voor vertoningen.

Belangrijke momenten voor publieksloyaliteit

Dit rapport toont hoe goed verschillende momenten van je video de aandacht van kijkers vasthouden. Je kunt ook de 10 nieuwste video's van een vergelijkbare lengte vergelijken.

Hoe kijkers je video's vinden

Dit rapport toont hoe kijkers je video's hebben gevonden, bijvoorbeeld via zoeken op YouTube, browsefuncties, aanbevolen video's, externe kanalen en kanaalpagina's.

Best presterende video's

In dit rapport zie je wat je populairste video's zijn.

Shorts

Kaart met belangrijkste statistieken

Deze kaart geeft je een visueel overzicht van je weergaven, likes en abonnees.

Waar kijkers je Shorts kunnen vinden

In dit rapport vind je hoe kijkers je Shorts hebben gevonden, bijvoorbeeld via de Shorts-feed, zoeken op YouTube, kanaalpagina's, browsefuncties en externe kanalen.

Weergegeven in feed

Het aantal keren dat je Shorts zijn weergegeven in de Shorts-feed.

Bekeken (ten opzichte van weggeswipet)

Het percentage kijkers dat je Shorts heeft bekeken ten opzichte van het percentage kijkers dat ze heeft weggeswipet.

Best presterende Shorts

In dit rapport zie je wat je populairste Shorts zijn.

Best presterende remixes

In dit rapport vind je een visueel overzicht van je remixweergaven, het totale aantal remixen en de meest geremixte content.

Live

Kaart met belangrijkste statistieken

Deze kaart geeft je een visueel overzicht van je weergaven, de gemiddelde weergaveduur, de vertoningen en de klikfrequentie voor vertoningen.

Hoe kijkers je livestreams vinden

Dit rapport toont hoe kijkers je livestreams hebben gevonden, bijvoorbeeld via browsefuncties, zoeken op YouTube, aanbevolen video's, kanaalpagina's en directe of onbekende bronnen.

Best presterende livestreams

In dit rapport zie je wat je populairste livestreams zijn. Je kunt het uitgebreide Analytics-rapport gebruiken om meer statistieken te bekijken, zoals weergaven en vertoningen.

Posts

Vertoningen

In dit rapport vind je hoe vaak je posts zijn getoond aan kijkers.

Likes

In dit rapport vind je hoe vaak kijkers je communityposts hebben geliket.

Abonnees

In dit rapport zie je het aantal abonnees dat je communityposts hebben opgeleverd.

Best presterende posts

In dit rapport vind je wat je populairste posts zijn op basis van likes of stemmen.

Playlists

Kaart met best presterende playlists

In dit rapport vind je je populairste playlists en kun je ze vergelijken. Via het rapport heb je ook toegang tot de analytische gegevens van elke playlist. Meer informatie over hoe je de analytische gegevens van je playlist opent

Inzicht krijgen in typen verkeersbronnen

Het verkeer naar je video's kan van YouTube of uit externe bronnen komen. Je kunt beide bekijken in het rapport Hoe kijkers je content (of video's, Shorts of livestreams) vinden.

Verkeer vanuit YouTube
Browsefuncties Verkeer afkomstig van de homepage, abonnementen, Later bekijken, Trending/Ontdekken en andere browsefuncties.
Kanaalpagina's Verkeer afkomstig van je YouTube-kanaal of andere YouTube-kanalen.
Campagnekaarten Verkeer via campagnekaarten van contenteigenaren.
Eindschermen Verkeer via eindschermen van creators.
Shorts Verkeer via verticale shorts.
Meldingen Verkeer afkomstig van meldingen en e-mails die zijn verstuurd naar je abonnees.
  Meldingen voor abonnees die de bel hebben aangezet Verkeer afkomstig van meldingen naar je abonnees die 'Alle meldingen' voor je kanaal en YouTube-meldingen op hun apparaat hebben aangezet.
  Andere app-meldingen Verkeer via gepersonaliseerde meldingen, e-mailmeldingen, inbox en samenvattingen.
Andere YouTube-functies Verkeer vanuit YouTube dat niet bij de vorige categorieën hoort.
Playlists

Verkeer afkomstig van een playlist met een van je video's. Deze playlists kunnen je eigen playlist of de playlist van een andere creator zijn. Hierbij hoort ook verkeer via de playlists Gelikete video's en Favoriete video's van gebruikers.

Geremixte video Verkeer afkomstig van visuele remixen van je content.
Pagina's met geluid Verkeer via de pagina met gedeelde audioresultaten in de verticale Shorts-weergave.
Aanbevolen video's Verkeer afkomstig van aanbevelingen die naast of na video's verschijnen en van links in videobeschrijvingen. Op het tabblad Bereik kun je specifieke video's bekijken op de kaart Verkeersbron: aanbevolen video's.
Videokaarten Verkeer afkomstig van een kaart in een andere video.
YouTube-advertenties

Als je video wordt gebruikt als advertentie op YouTube, zie je 'YouTube-advertentie' als verkeersbron.

Weergaven van advertenties die kunnen worden overgeslagen en die langer dan 10 seconden duren, worden geteld als ze 30 seconden of helemaal worden bekeken. Advertenties die niet kunnen worden overgeslagen, worden nooit beschouwd als weergaven in YouTube Analytics.

Zoeken op YouTube Verkeer vanuit YouTube-zoekresultaten. Op het tabblad Bereik kun je specifieke zoektermen bekijken op de kaart Verkeersbron: zoeken op YouTube.
Productpagina's Verkeer vanuit YouTube-productpagina's.
Verkeer afkomstig van externe bronnen
Externe bronnen Verkeer afkomstig van websites waarop en apps waarin je YouTube-video is ingesloten of met een link naar je video. Op het tabblad Bereik kun je specifieke externe sites en bronnen bekijken op de kaart Verkeersbron: extern.
Directe of onbekende bronnen Verkeer afkomstig van rechtstreeks ingevoerde URL's, bladwijzers, uitgelogde gebruikers en onbekende apps.

Handige statistieken

Vertoningen

Hoe vaak je thumbnails zijn getoond aan kijkers op YouTube via geregistreerde vertoningen.

Klikfrequentie voor vertoningen

Hoe vaak kijkers een video hebben bekeken, nadat ze een thumbnail hebben gezien.

Weergegeven in feed Het aantal keren dat je Short is getoond in de Shorts-feed.
Bekeken (ten opzichte van weggeswipet) Het percentage van bekeken Shorts ten opzichte van weggeswipete.

Unieke kijkers

Geschat aantal kijkers dat je content heeft bekeken in de geselecteerde periode.

Gemiddelde weergaveduur

Het geschatte gemiddelde aantal kijkminuten per weergave voor de geselecteerde video en periode.

Gemiddeld percentage bekeken

Het gemiddelde percentage van een video dat je kijkers per weergave bekijken.

Kijktijd (uur)

Hoelang kijkers je video hebben bekeken.

Aantal likes Het aantal likes dat je post heeft gekregen.
Aantal likes per vertoning Het percentage kijkers dat je post heeft geliket.
Weergaven in playlist Videoweergaven van kijkers die de playlist zelf bekijken. Dit is dezelfde statistiek die extern beschikbaar is op de pagina met openbare playlists.
Totaal aantal weergaven Totaal aantal weergaven van alle video's in de playlist. Het maakt daarbij niet uit of de video's in de playlist of ergens anders op YouTube zijn bekeken. Deze waarde wordt alleen berekend voor video's waarvan jij de eigenaar was in de playlist.