Inzicht in gegevens over terugkerende en nieuwe kijkers

Op het tabblad Publiek van het gedeelte Analytics in het linkermenu vind je een diagram van je nieuwe en terugkerende kijkers.

Je kunt de statistiek 'Terugkerende en nieuwe kijkers' gebruiken om een contentstrategie te plannen voor je kanaal. Met deze gegevens kun je bijvoorbeeld loyaliteit opbouwen door consistente content te maken of experimenteren met nieuwe onderwerpen om nieuwe kijkers aan te trekken.

Waarom zie ik geen totale gegevens over terugkerende kijkers als ik verschillende datums selecteer?

Er zijn alleen totale gegevens over terugkerende kijkers beschikbaar voor de afgelopen 7, 28 en 90 dagen. Je kunt je eerdere gegevens over terugkerende en nieuwe kijkers bekijken op het diagram van 1 september 2020. De gegevens worden elke 1-2 dagen geüpdatet.

Wat betekent het als de meeste weergaven op mijn kanaal van nieuwe kijkers zijn?

Dit betekent dat kijkers sommige van je video's bekijken, maar nauwelijks terugkomen voor meer video's. We zien deze trend regelmatig bij:

• Kanalen met video's over verschillende onderwerpen, waardoor er verschillende typen kijkers worden aangetrokken.
  • Kanalen met instructievideo's om te zien hoe iets werkt. Kijkers bekijken 1 keer een video om iets te leren, maar komen niet terug voor andere video's.

Opmerking: Deze trends verschillen per kanaal en publiek.

Wat betekent het als de meeste weergaven op mijn kanaal van terugkerende kijkers zijn?

Dit betekent dat je kanaal een trouw publiek heeft dat waarschijnlijk terugkomt om meer video's te bekijken. We zien deze trend regelmatig bij:

• Kanalen waarop consistente content wordt geüpload over vergelijkbare onderwerpen of met een herkenbare videostijl.
  • Kanalen met vaste presentatoren die een bekend gezicht of een bekende persoonlijkheid worden en van wie kijkers steeds meer gaan houden.
  • Kanalen met populaire series waar kijkers naar blijven terugkomen om meer video's te bekijken.

Opmerking: Deze trends verschillen per kanaal en publiek.

Waarom is het aantal terugkerende kijkers lager dan mijn aantal abonnees?

Je aantal abonnees geeft aan hoeveel kijkers zich hebben geabonneerd om je YouTube-kanaal te volgen. Dit laat niet zien hoeveel gebruikers je video's bekijken. De meeste kijkers zijn geabonneerd op tientallen kanalen en bekijken mogelijk niet elke nieuwe upload op de kanalen waarop ze zijn geabonneerd. Het gebeurt ook dat kijkers zijn geabonneerd op kanalen met video's die ze niet meer bekijken.

Stimuleert het aanbevelingssysteem van YouTube kijkers om terug te gaan naar kanalen met eerder bekeken video's?

Met ons aanbevelingssysteem willen we kijkers meer video's en kanalen bieden die ze waarschijnlijk leuk vinden. Als kijkers regelmatig terugkeren naar je kanaal om meer video's te bekijken, is het wel waarschijnlijker dat je video's in de toekomst aan deze kijkers worden aanbevolen.

Een voorbeeld bekijken

Bekijk deze video van het YouTube Creators-kanaal voor meer informatie over terugkerende en nieuwe kijkers.

De trends onder je publiek begrijpen: nieuwe en terugkerende kijkers in YouTube Analytics